Grattis Fredrik Reinsvält – Aftonbladet avslöjar Persson


Peter Kadhammar har just inlett en serie artiklar om partiledarna inför valet. Han börjar med statsminister Göran Persson.

Men hade Aftonbladet hoppats på att det skulle bli en artikel som visar vilken sympatisk karl Persson är så har de nog blivit grymt besvikna. Detta är vad Peter Kadhammar skriver i artikeln.

Göran Persson: ”- Jag justerar politiken fortlöpande i talarstolen. Där hör jag hur hållbara resonemangen är”.

Kadhammar: ”Läs det en gång till. JAG justerar politiken i talarstolen. Men verkställande utskottet då? Partistyrelsen? Kongressen, som är partiets högsta beslutande organ? Den meningen – eller snarare det första ordet ”jag” – skvallrar om Göran Perssons makt. Förr var statsministern den främste bland likar i regeringen. Inte längre. Först kommer Persson och sedan kommer ingenting. Vilken samhällsintresserad medborgare kan i dag rabbla upp namnen på statsråden? Man brukar kalla Perssons ledarstil presidentlik, men den är snarare kejsarlik. Han är en man som utan att blinka kan säga: Staten, det är jag”.

Det är extra intressant att just Aftonbladet är den tidning som tar till det grövsta artilleriet. Artikeln avslöjar tydligt att när Persson talar om att han är en ”social demokrat” så gör han våld på ordet demokrat. Berglins gamla teckning om ”Påven vid Båven” stämmer till 100 %

Persson borde flytta till Torp den 18:e september, något han kan bli nödd och tvungen till.

Andra bloggar om: , , , , , ,


Anitra och Göran Perssons Herrgård – Torp


Del av Berglins träffsäkra skildring

[tags]politik, Göran Persson, val2006, Torp, Båven, Peter Kadhammar, Aftonbladet[/tags]


3 svar till “Grattis Fredrik Reinsvält – Aftonbladet avslöjar Persson”

  1. Sossarna gillar inte att det finns människor som säljer sitt kön. Det gick till och med så långt att de kriminaliserade torskarna. Men att sälja sin själ anser de däremot vara fullt mänskligt och moralsikt riktigt och inget som någon tar skada av. Det framgår också i Aftonbladet artikel.
    ”Staben i statsrådsberedningen och partihögkvarteret på Sveavägen 68 har noga analyserat vad som är Perssons styrka (och svaghet… men, det här är nästan löjligt att påpeka, det har han egentligen ingen. ”Han kan ha kort stubin ibland”, säger partisekreterare Marita Ulvskog efter att ha tänkt länge och så intensivt att jag nästan hör hur det gnisslar och gnäller i hennes hjärna).”
    Sossarnas grundtes om de som säljer sitt kön är att de blivit utsatta för övergrepp eller andra traumatiska händelser i barndommen. Men vad har då de politiker som säljer sin själ blivit utsatt för?

  2. Står det ja-sägare eller jas-ägare i artikelns ingress? :P Vilket är värst? Om han omger sig med politiska fegisar, som en ja-sägare ju måste vara, eller av Sveriges militära elit?