Göran Skytte, Påven och Olinda

Göran Skytte är en person som regelbundet medverkar på SvD:s ledarsida.

I dagens exemplar av tidningen för han vidare Expressens ljugerier om att Usama Bin Ladins män uttalat en fatwa mot Runar Sögaard efter hans angrepp mot islam i en predikan i Pingstkyrkans lokaler i Filadelfiahuset.

Att både Runar och hans f.d. hustru Carola utnyttjat Expressens lögner för att skaffa sig egen förstärkt publicitet kan kanske vara förståeligt med tanke på att de alltmer sällan förekommer i tidningarnas skvallerspalter.

De är ju trots allt beroende av publicitet.

Men Göran Skytte är tillräckligt begåvad för att se igenom Expressens påhittade dödsdomar.

Och att hetsa mot islam genom att använda påhittade historier för att förstärka fördomarna är lågt.

Dessutom finns det redan en hel del att kritisera både inom islam och andra religioner utan att man för den skull behöver hitta på skäl..

Göran Skytte skriver sin krönika under rubriken ”Påven mot Olinda på löpsedlarna”

Skyttes artikel!

  4 comments for “Göran Skytte, Påven och Olinda

 1. 30 april, 2005 at 06:34

  Hmm. Jag tittar och tittar, men jag kan inte hitta något påstående om att Usama Bin Ladens män uttalat (utropat) någon fatwa mot Runar.

 2. 30 april, 2005 at 06:55

  Inte?

  ”Fredriksson skulle sannolikt aldrig beskriva till exempel muslimska mullor och imamer med samma nedlåtande förakt som han beskriver påven och katolska präster. Och om han gjorde det, skulle ordvalet möjligen medföra att han, liksom Runar, fick en fatwa uttalad över sitt liv.”

  Enligt Expressen var det UBL:s män i Sverige som uttalat det..

 3. 30 april, 2005 at 06:57

  Om Skytte vore tillräckligt begåvad, som du skriver, så borde han väl ha låtit bli att göra just det som endast en mindre begåvad kunde göra?

 4. 30 april, 2005 at 06:58

  Ja det är ungefär det jag tycker oxo Henrik. Jag begriper inte varför han hänvisar till saken ens. Jag mailade honom den frågan och vi får väl se om han gitter svara.

Comments are closed.