Göran Skytte, Påven och Olinda


Göran Skytte är en person som regelbundet medverkar på SvD:s ledarsida.

I dagens exemplar av tidningen för han vidare Expressens ljugerier om att Usama Bin Ladins män uttalat en fatwa mot Runar Sögaard efter hans angrepp mot islam i en predikan i Pingstkyrkans lokaler i Filadelfiahuset.

Att både Runar och hans f.d. hustru Carola utnyttjat Expressens lögner för att skaffa sig egen förstärkt publicitet kan kanske vara förståeligt med tanke på att de alltmer sällan förekommer i tidningarnas skvallerspalter.

De är ju trots allt beroende av publicitet.

Men Göran Skytte är tillräckligt begåvad för att se igenom Expressens påhittade dödsdomar.

Och att hetsa mot islam genom att använda påhittade historier för att förstärka fördomarna är lågt.

Dessutom finns det redan en hel del att kritisera både inom islam och andra religioner utan att man för den skull behöver hitta på skäl..

Göran Skytte skriver sin krönika under rubriken ”Påven mot Olinda på löpsedlarna”

Skyttes artikel!


4 svar till “Göran Skytte, Påven och Olinda”

  1. Inte?

    ”Fredriksson skulle sannolikt aldrig beskriva till exempel muslimska mullor och imamer med samma nedlåtande förakt som han beskriver påven och katolska präster. Och om han gjorde det, skulle ordvalet möjligen medföra att han, liksom Runar, fick en fatwa uttalad över sitt liv.”

    Enligt Expressen var det UBL:s män i Sverige som uttalat det..

  2. Ja det är ungefär det jag tycker oxo Henrik. Jag begriper inte varför han hänvisar till saken ens. Jag mailade honom den frågan och vi får väl se om han gitter svara.