Göran Persson är ett nationellt problem


Det är intressant att konstatera att Göran Persson nu går ut och kritiserar UD för att de inte delgett honom all information. Det visar bara att regeringens tillkortakommande är större än vad vi tidigare anat.

Persson har beskyllts för att vara ”presidentlik” i sitt arbete att koncentrera all makt till sin egen person, och nu visar det sig att hans belackare har rätt till 100%

Så här skrev jag i min blogg klockan 14.31 annandag jul: ” …det Svenska Räddningsverket är en verkligen inte någon blixtsnabb organisation. De skickar en datatekniker och en kommunikationsexpert till regionen i nästa vecka.

Stiligt..

Hur vore det att mobilisera sjukvårdsresurser också? Att skicka ett par Herkulesplan med ett fältsjukhus med personal till en flygplats i närheten av katastrofområdet vore väl lämpligt. Då kan FN berätta var de resurserna anses behövas och då kan de vara på plats inom några timmar.

I stället för att som nu sätta igång först efter att man hittat rätt plats för den insatsen och sedan, efter att ha mobiliserat personal och utrustning, flyga runt halva jorden..”

Det var andra inlägget där jag nämnde katastrofen i Asien. Och det var knappast något utslag av framsynthet utan mer en reaktion som jag delade med en majoritet av de människor som tagit del av nyheterna så långt.

Att Göran Persson inte fattade något innan ytterligare ett dygn gått beror knappast på att UD var dåliga på att förmedla någon telefax till statsrådsberedningen.

Det KAN inte berott på något annat än att den handlingsförlamning som rådde var personberoende. Ingen vågade göra ett skvatt innan Storpotäten själv tog till orda.

Och DET är ett mycket mycket allvarligt problem.


Ett svar till “Göran Persson är ett nationellt problem”