Göran Persson får en 4:a i betyg!


Efter den katastrofala inledningen på UD:s hand-läggning av tsunami-katastrofen så börjar nu saker och ting falla på plats.

Uppenbarligen har Göran Persson skaffat sig bra rådgivare eftersom han nu verkar ha en fungerande policy när det gäller press-konferenser och information.

Det är bra. Förvirringens tid är uppenbarligen på väg att gå över och GP och statssekreterarna talar med samma mun. Att Freivalds nu ångrar sitt teaterbesök är klädsamt, men hon framstår ändå som regeringens förlorare nummer ett.

Du som läser denna blogg blir säkert förvånad, men jag anser att Göran Persson nu arbetat sig upp till en 4:a i betyg. En strålande upphämtning.

Det betyder inte att jag kan acceptera de inledande turerna, men jag tycker att det nu känns klart vem som står vid rodret.

Jag skrev förut något om att landet kändes som ett herrelöst skepp men nu tycker jag att kaptenen fått ett stadigt tag i ratten. Synd bara att det skulle ta sån tid..

Tänka sig… Jag kritiserar inte Göran Persson… :-)


2 svar till “Göran Persson får en 4:a i betyg!”

  1. 4:a vad är det för betyg? Känner du inte till att betygsystemet har förändras. Dessutom så skulle ju då om Persson får en 4:a vara relaterat till sina klasskamrater. Vilka relateras Persson till enligt standardkurvan?

    Jag gissar att han skulle få VG enligt dagens kunskap relaterade betyg. Det betyg du delar ut verkar ju dessutom vara ett uppförande betyg och sådana får man inte dela ut i Sverige vare sig i det gamla eller det nya betygsystemet.

  2. Va? Det var ju just precis det jag gjorde? När jag gick i grundskolan skulle Gurans betyg motsvarat AB+ och när jag skaffade mig mina akademiska meriter VG. Eller ”spets”.

    Jo det är ett uppförandebetyg. Föga förvånande fick jag ”G” i hela högstadiet, och det har knappast förbättrats.. :-)