Google vrider och vänder på sanningen…


Den utmärkta organisationen ”antiwar.com” i USA meddelar 18/3 att Google slutat placera annonser för dess website www.antiwar.com. Jag återger först uppgifterna från organisationens hemsida och sedan litet annat om Google.
”Eftersom vi har en sida som visar Abu Ghraib missbruk.” Google lovade att återta annonseringen, men återkom snabbt med beslutet att förbudet ska gälla.
Stop the war coalition” skriver ”Vi har inte för avsikt att låta Google diktera vår redaktionella policy.”
Google_2013_Official_svg
Ursprungliga inlägget lyder.
Den 18/3 i år fick vi ett meddelande från Google Adsense informera oss om att alla annonser för vår webbplats hade inaktiverats. Varför? På grund av denna sida som visar de fasansfulla övergrepp som begåtts av amerikanska trupper i Irak på Abu Ghraib. Denna sida har visats i 11 år. Under hela denna tid har Google Adsense har placerat annonser på vår webbplats. Men nu när Washington gör sig redo att åter invadera Irak, och med bombningen, dödande, kommer att döda civila, har Google plötsligt bestämt att dess ”anti-vålds”-politik, som förbjuder ”störande material,” förbjuder all skildring av våld från den amerikanska regeringen som betalats med våra skattepengar. Denna sida är den tredje mest besökta sidan i vår historia, med över 2 miljoner sidvisningar sedan den publicerades.
Irak-möte 141126
Att säga att detta är en fullkomlig skandal skulle vara en underdrift – det är var man kan förvänta sig att stöta på i ett auktoritärt land där statsägda eller stats- anslutna företag rutinmässigt censurerar material som misshagar regeringen.
Är Google nu ett bihang till det amerikanska utrikesdepartementet? Detta är en stor bit av på vår finansiering. Man kan vara säker på att Washington inte gillar oss och gärna stänger ned oss.
Låt dem inte göra det! Vi behöver din hjälp i dag, och du kan bidra på två sätt: (Jag hänvisar här till den ursprungliga länken).”

Här är texten i e-postmeddelandet från Google Adsense:
Datum: ons, 18 Mar 2015 05:43:39 +0000
 Angående: Google AdSense annonsvisning har inaktiverats på din webbplats
 Från: adsense-noreply@google.com
 Till: adsense-noreply@google.com

”Hej,
 Detta meddelande är att varna dig att en av dina webbsidor är för närvarande inte uppfyller våra AdSense programpolicy och som ett resultat har annonsvisning inaktiverats på din webbplats.

Annonsvisningen har inaktiverats till: antiwar.com. Exempel på överträdelse: http://www.antiwar.com/news/?articleid=8560
Åtgärd som krävs: Kontrollera alla andra återstående platser för överensstämmelse med vår nuvarande policy.
USAbok framsida-1
* Enligt vår programpolicy får AdSense-publicister inte placera Google-annonser på sidor med våldsamt eller störande innehåll, inklusive webbplatser med blodig text eller blodiga bilder. Mer information om policyn finns på: https://support.google.com/adsense/answer/1348688?utm_source=crs&utm_medium=email&utm_campaign=notificationhl=en&answer=105954).
* VÅLD: Enligt våra programpolicy får AdSense-publicister inte placera Google-annonser på sidor med våldsamt innehåll. Detta inkluderar webbplatser med innehåll relaterat till att bryta ben, bli träffad av tåg eller bilar eller människor som får allvarliga skador. Mer information om policyn finns i vårt hjälpcenter
(https://support.google.com/adsense/answer/1348688?utm_source=crs&utm_medium=email&utm_campaign=notificationhl=en&answer=105954 ).

Åtgärd krävs: Kontrollera kontot för överensstämmelse
Medan annonsvisningen har inaktiverats på ovanstående plats förblir ditt AdSense-konto aktivt. Var medveten om att webbadressen ovan är bara ett exempel, och att samma brott kan existera på andra sidor på denna webbplats eller andra webbplatser som du äger. Därför föreslår vi att du tar dig tid att se över dina övriga webbplatser för att säkerställa att de är i enlighet med vår policy, samt att du övervaka dina webbplatser för att minska sannolikheten för återkommande sådan e-post från oss. Dessutom, observera att vårt team förbehåller sig rätten att inaktivera konton när som helst om vi ser nya kränkningar.

Överklaganden
 Om du vill överklaga kan du använda Emissions ID för att kontakta oss via vårt hjälpcenter: https://support.google.com/adsense/answer/113061?utm_source=crs&utm_medium=email&utm_campaign=notificationhl=en&answer=113061.

Man kan bekräfta att Antiwar.com blockeras genom att gå till Adsenseblockchecker.

Tack för ditt samarbete.

Med vänliga hälsningar,

Google AdSense-teamet”

Google bygger upp nytt sanningsministerium?
Strax innan, 28/2, hade The New Scientist artikeln ”Google wants to rank websites based on facts not links,”
Great idea, right? Sure it is. New Scientist ”En forskargrupp inom Google utvecklar modell för att mäta tillförlitlighet på en webbplats- sida. Det nya rankning-systemet ska räkna antalet felaktiga fakta på en sida. En källa som har få falska fakta anses vara trovärdig.”

Så skickligt – så förtroendefullt! Ena dagen ska Google skapa nya sanningskriterier och några dagar senare vill man förbjuda dokumenterat förtroendefulla bilder! Hur blir det med de siter som påstår att:
en statskupp ägt rum i Ukraina?
USA:s och EU:s sanktioner är olagliga enligt FN-stadgan?
USA bedriver krig via ombud i Syrien?
USA:s Mellanösternpolitik stärkt grupper som al-Qaida och IS?

Att tänka på för Dig som använder Google.
Washington Post rapporterade 30/10 att NSA spionerar på hudratals miljoner som använder Google och Yahoo, efter uppgifter från dokument från Edward Snowden. NSA och Storbritanniens GCHQ har med hjälp av ett program med kodnamnet ”MUSCULAR”s brutit sig in bl.a. Googles servrar över hela världen. (http://www.globalresearch.ca/secret-nsa-program-gains-bulk-access-to-google-yahoo-data-centers/5356258)

En artikel av Yasha Levine i Alternet, 29 december 2013 ”The Psychological Dark Side of Gmail” påminner oss om följande:

Genom gmail kan Google snappa upp terabytes av internetdata varje dag och sedan konstruera psykologiska profiler på hundratals miljoner människor i hela världen i realtid. De plockar ut och analyserar inte bara nyckelord utan även tonläget och meningen i breven. De kan fastställa ens personlighetstyp, värderingar, attityder, intressen och livsstil. De får reda på vilka vi är, vad vi håller på med, vad vi gillar, vart vi beger oss och t.o.m. vad vi tänker på. Vår profil har gjorts till en säljbar vara. Detta öppnar avgrunden: Företag kan ta reda på vem det lönar sig att bearbeta för att bli deras kund; En personalchef kan köpa information från Google om de anställdas inställning till sitt jobb eller till sin personalchef. Diktatorer och tyranner kan bli informerade om allt vad som rör sig i deras underlydande.
NSA+FRA FRANSABILDSTODRAPPORT

Google har åtalats i flera delstater i USA och de har inte förnekat det som i pappersmedia skulle vara klara brott mot brevhemligheten, men de har hävdat att den som utnyttjar deras e-posttjänst också har givit sitt tysta medgivande till att korrespondensen läses av dem och utnyttjas.
* Hur kan vi vara säkra på att inte nitiska polismyndigheter gör en koll av oss med Googles hjälp bara för säkerhets skull, eller att någon högerextremistisk grupp köper information från Google om oss som misstänkta motståndare?


http://antiwar.com/blog/2015/03/18/google-disables-all-ads-on-antiwar-com/
i Andra om: , , ,, , , , , ,, , , , ,, , , , ,

Google skapar nytt sanningsministeriumGoogle och ny sanningNSA-program plockar information från GoogleAlternet om Google Business Week Booz Allen HamiltonOm Booz Allen HamiltonOm Booz Allen HamiltonHenrik Alexanderssons blogg Bildts förslag om ”frihet på nätet”Mer om Booz Allen HamiltonVan Burens rapport Van Burens blogg DN 11/12 Professorsbloggen Uppdrag Granskning Bilderblogg SvT 5/12DN 13/10DN 23/10 InfowarsFolket i Bild om FRA Guardian 6/9 DN 6/9Proletären DN 6/9 II Guardian 23/7 NY Times 7/9 DN:s ledare 28/7 Senator Humphreys brev DN 25/7DN 2/7 AB 25/7 SvD 2 25/7 Socialpolitik USA-sanktioner Faderns öppna brev Troy versus Dulles DN 4/7SvD Jan Guillou 14/7Guardian 1/7Edward Snowdens uttalande DN 2/7 Henrik Alexanderssons blogg Blum om Snowden Upprop för Snowden Guardian 9/6 PRISM DN Washington Post SvD 10/6AB 10/6 Expressen 10/6 New YorkerTruthdigger Jonathan Turleys blogg SKP-bloggen SKP-bloggen Motvallsbloggen 5/1 AB 8/6 Anarkia FIB-Kulturfront.

  6 comments for “Google vrider och vänder på sanningen…

 1. Je ne suis Charlie
  28 mars, 2015 at 11:49

  Det är inte censur. Utan ett utmärkt exempel på YTTRANDEFRIHET i bankirväldets tidevarv. Endast det som gagnar bankir- och mediemonopol maffian få se offentlighetens ljus. Resten måste censureras. Att motsätta sig krig är dessutom inte bar för bizness – bankirens bizness vill säga.

  • Peter Grafström
   29 mars, 2015 at 03:03

   Finansrelaterat: rykten om att attentat mot german wings planet var avsett att radera ut ett spanskt team ombord som höll på att undersöka oegentligheter beträffande kryptering av banktransaktioner

 2. Åke W Bergh
  28 mars, 2015 at 16:41

  Bravo Anders på http://jinge.se! Ni har i vart fall sluppit vit slavhandel – annonsörer som säljer unga ryskor på nätet. (Förmedlade av Google?) Såsom – obegripligt nog – f ö utmärkta OpEdNews. Nyhetsbanken betackar sig annonser man inte har kontroll över. Det kan vara en lösning, fast kanske inte så lönsam. Counterpunch betackar sig all reklam, frånsett egenreklam. Men som allt i vårt nya neo-lyckorike – reklam och media kopplar strupgrepp på ALLA avvikande åsikter. Svultna dissidenter ska stå i snålblåsten med håven. Det är ett krav! Sånt sätter effektivt munkavel på debatten…

  • 28 mars, 2015 at 17:51

   Tar itu med det då jag kommer till Sverige i mitten av nästa vecka.

 3. Martin Kullberg
  28 mars, 2015 at 21:04

  Corporate Social Responsibility, visst låter det fint? Företagen tar ett ”socialt ansvar”, samhällsansvar, vilket betyder att de börjar ägna sig åt övervakning, kontroll och genomdrivande av egna och statliga önskemål. De ägnar sig åt institutionell social konstruktion, de skall fostra medborgaren genom att styra vilken information medborgaren rent praktiskt får tillgång till. Det finns ett internet utanför dina sökmotorer och portaler, men i praktiken har en vanlig mycket små möjligheter att hitta dit.

  Korporativistisk institutionell socialkonstruktion, gissa tre gånger vad det är.

Comments are closed.