Googla på loppcirkus och du hittar Folkpartiet


Affischen som illustrerar denna bloggpost visar Folkpartiets arv från förr, partiets egentliga själ..

Jag vet inte hur du associerar men jag tänker på Tyskland under Hitlertiden eller på Stalinismen. Det spelar väl egentligen inte någon större roll vilket, men ränderna består precis som på zebran. Att folkpartiet föreslagit att lärarkåren ska samarbeta med Säpo känner du säkert till. Att deras talespersoner i invandrarfrågor dessutom vill besiktiga invandrarflickors könsorgan likaså.

Mauricio Rojas har berättat att invandrare stjäl mer beroende på deras sociokulturella arv. Under förra valet kom (fp) med ett utspel under valrörelsens slutfas, man menade att alla invandrare skulle utsättas för ett språktest. Det man inte vill berätta är att man är starkt influerade av Pia Kjaersgaard och hennes nazianstuckna parti, lika lite som att man sneglar på Sverigedemokraterna för att få en pejl på vart vindarna blåser.

Vart vindarna blåser är nämligen något helt centralt för folkpartiet. Ser du en människa som står och pekar upp mot himlen så är det antingen en kristdemokrat, eller så är det en folkpartist som känner av vindriktningen. Om tre-fyra veckor kommer deras nya angrepp mot invandrarna, allt för att fiska röster från de mest främlingsfientliga grupperna.

Tro mig, vänta får du se!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, val2006, främlingsfientlig, loppcirkus, mauricio rojas, liberal, Pia Kjaersgaard[/tags]


7 svar till “Googla på loppcirkus och du hittar Folkpartiet”

 1. Jag kan verkligen inte förstå vad som är så invandrarfientligt med ett språktest. Vilken invandrare skulle inte få det bättre om de fick hjälp att lära sig bra svenska? Det är inte så att de ska lära sig flytande på en månad för att annars bli utkastade.

 2. Problemet med språktest går in direkt på vad som är problemet med Folkpartiet, eller iaf det nya Volkpartiet. Dom tror att allt kan testas. Därför vill dom ha språktest som på ett minst sagt löst sätt skall definera invandrare i två grupper, värdefulla och värdelösa. Det hör till saken att språktesten innehåller frågor som många infödda svenskar inte klarar av. Så vad folkpartiet försöker med är att skapa ett slags litmus-test för vad ”svenskhet” är ..

  Efter att ha sagt det så kan det ju tilläggas att behärska svenska språket är ett krav (även om det inte är skrivet i lagen) för att kunna arbeta och fungera i svenska samhället. Vill man ha en chans så blir man så illa tvungen att lära sig språket. Men att ha ett test till grund för vem som får åka och vem som får stanna är knappast en bra lösning.

 3. Bra argument Jinge…

  Vill poängtera att jag är för fri invandring så jag har inga problem med olika människor om någon uppfattade det så.

  För att få någonting gjort behövs ofta lite press och press förutsätts ofta som något dåligt. Vilket är helt fel. Som jag förstått det är det inte några omöjliga tester. Sen hur du vet hur de än så länge inte framtagna testen ser ut låter konstigt. Rätta mig om jag har fel, men som jag uppfattade det så har de inte tagit fram testen. Invandringen i Sverige är idag ett stort problem med tanke på segregationen. I princip ingenting görs åt det så varför inte testa språktest som ett steg mot bättre integration? Invandrare som kommer får ofta inte jobb i början, mot ”lönen” de får i form av bidrag kan man sätta press på att de lär sig språket.

  Kan dock förstå vad du menar med att det är fel att kasta ut dem pga att de inte klarar ett test. Tror dock inte riktigt att FPs tanke är sån.

 4. Nästa gång du kallar mig för saker så åker du permanent in i spamfiltret Christian! / Jinge

 5. Christian, om ”problemet med invandringen” är segregationen så gör vi bättre i att formulera ”problemet” som segregation, inte som språkförbistring, och bygga en politik för att motverka just SEGREGATION. Volkpartiets (tack yabosid) språktest är inget annat än ett populistiskt utspel, dåligt underbyggt och med udden i fel riktning. Kamalis utredning borde väl rimligtvis vara utgångspunkten med mer genomtänkta, om än mindre mediesmarta, analyser.

  PS När nu Vpk blivit V borde väl Fp också kunna ta bort tillägget ”liberalerna”, då detta respektabla idéarv lämnade partiet med Westerberg? DS