George W Bush och hans Mellanösternfiasko


Lika lite som Saddam Hussein kommer undan sina förbrytelser mot mänskligheten, lika lite ska Bush, Blair och Olmert göra det.

Igår skrev jag ett inlägg om Tony Blair utifrån det faktum att han och Angela Merkel lyckades hindra EU från att göra sin plikt. De borde omedelbart ha upphävt det handelsavtal som Israel har med Europeiska Unionen och samtidigt krävt en omedelbar eld upphör. Men Jan Eliasson var nöjd ändå, trots att bomberna fortsätter att falla, en utomordentligt märklig inställning som antagligen kan ses som ett signum för den socialdemokratiska regeringen och dess politik, men absolut inte för deras stödpartier.

Absurt nog talar man nu i USA:s ledning om att starta en offensiv mot Bagdad för att säkra segern i den staden. Jag vill minnas att jag såg direktsändningar på nätet för tre år sedan där man hissade den amerikanska flaggan i Bagdad, men nu är amerikanerna tillbakaträngda till ”den gröna zonen” ett område som de uppenbarligen anser sig behärska militärt. Men inte ens där går de säkra för olika slags attentat.

Nu oroar sig Bush och republikanerna för höstens kongressval, men de borde samtidigt oroa sig för nästa presidentval. För USA kommer inte att kunna slingra sig ur kriget i Irak innan nästa presidentval. Jag får en bestämd känsla av att Israels besinningslösa dödande av civila i Libanon till stor del är till för att avleda uppmärksamheten från George W Bushs historiska fiasko i sitt ”Krig mot Terrorismen”.

När det går upp för den amerikanska väljarkåren att de faktiskt finansierar Israels mördande, och att deras Irakpengar går in i en massa skumma och oredovisade kontrakt med företag där Cheney varit chef, då kommer opinionen mot Bush att öka lavinartat.

Det EU nu bör förbereda är hur dessa människor ska ställas till svars. För den högsta ledningen i USA, England och Israel ska givetvis

lagföras i en 2000-talets motsvarighet till Nürnbergrättegången, och det bör ske i Haag. För lika lite som Saddam Hussein kommer undan sina förbrytelser mot mänskligheten, lika lite ska Bush, Blair och Olmert göra det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]politik, mellanöstern, bush, blair, olmert, haag-domstolen, Nürnbergrättegången, Irak, Israel, USA, EU, brott mot mänskligheten, jan eliasson, socialdemokraterna[/tags]


13 svar till “George W Bush och hans Mellanösternfiasko”

 1. Problemet är att vare sig Bush, Blair eller Olmert kommer att ställas inför någon krigsförbrytartribunal. Dessutom är det bara förlorare som hamnar där. Däremot kan vi vara förvissade om att de hamnar i helvetet om det finns någon gud. Så ge inte upp hoppet om Kristus Jinge! :-]

 2. Det enda korrekta vore att se till att de hamnar inför Haagdomstolen. Men hur troligt är det?

 3. Ja men det går inte (ställa USA, England och Israel inför en domstol)!

  Det hela handlar om makt och inget annat! Vilken makt är mäktigare än USA, UK och Israel? Det skulle i så fall vara något makt från yttre rymden?
  Bombhögern (med Göran Persson) Drivs av de urgammla konservativa föraktet – nämligen föraktet för svaghet; samtidigt som de är livrädda för att de militärt svaga och plågade folken skall få makt!

 4. Vi som får rösta i demokratiska val måste lära oss att se skillnad, eller känna skillnaden, mellan Nelson mandela damt Gandi – till skillnad från Göran Persson och Bush!

  Varförinte införa empatiövningar i samhället! Jinge.se är en av dem!

 5. Bush är dokumenterat galen. Vi får verkligen hoppas att han inte trycker på bombknappen för kärnvapen innan han slutar som president. En annan sak är att han kommer att benåda massor av ekonomiska brottslingar då han ska sluta som president. Det är verkligen otroligt att en sådan jävla skurk kan bli president.

 6. Nej, Bush är inte galen. Vi gör oss bara själva en björntjänst genom att resonera i dessa termer. Det är vad administrationen vill att vi ska diskutera! Bush själv är bara en marionett för kapitalstarka, empatilösa, skrupelfria och religiösa samt mycket begåvade människor, som utses av organisationer som har en och samma agenda på deras nomineringslistor.

  Nej, det är folket som måste upplysas och USA är världsmästare på marknadsföreting av sin egna utrikespolitik. Betänk att i USA så är de inte kostnadsfritt att gå i skolan! Tänk på att Highschool är synonymt med vårt högstadium i grundskolan. USA har över 150 universitet, där du måste betala för att gå i – tror ni att det är ett genomsnitt av befolkningen som gör där?

 7. Nej, Bush är inte galen. Vi gör oss bara själva en björntjänst genom att resonera i dessa termer. Det är vad administrationen vill att vi ska diskutera! Bush själv är bara en marionett för kapitalstarka, empatilösa, skrupelfria och religiösa samt mycket begåvade människor, som utses av organisationer som har en och samma agenda på deras nomineringslistor. Nej, det är folket som måste upplysas och USA är världsmästare på marknadsföreting av sin egna utrikespolitik.

  Jag är rädd för att du har rätt..

 8. Förlåt jag menar 1500 universitet och högskolor (är det inte mer än vad vi har i Sverige – per person?) som vissa har råd att gå i, andra inte. Får jag samtidigt passa på att promota lite för en Irakisk författare som jag nyligen läst; boken heter ”Bush i Babylon – Återkoloniseringen av Irak” av Tariq Ali
  ”Majoriteten av ”the white trash” (de amerikanska soldaterna i Irak) trodde att Iraq låg bakom 9/11! Undra hur många som tror det i USA idag? Foxnews gör väl allt för att förstärka och förleda den obildade arbetarklassen i USA!

 9. Ingen av de tidigare Amerikanska presidenterna har blivit ställda inför rätta för krigsförbrytelser. För de flesta amerikanska presidenter under 1900-talet gjorde sig skyldiga till förbrytelser och krig. Så jag kan säga med ganska stor säkerhet att det inte kommer bli någon haag rättegång mot Bush heller. Han har för mycket mäktiga människor, företag och organisationer bakom sig. Självklart så är han en marionett som gör som han blir tillsagd.

  Dessutom så berättade man på FOX news idag att 35% av amerikanerna tror att Amerikanska regeringen låg bakom 9/11. Det finns så många frågetecken när det gäller 9/11 att många har börjat undra vad Staten döljer. Självklart finns det en hel del konspirations teorier som får kalle anka att verka som en riktig person. Men det finns också privata utredningar från alla möjliga experter som pekar på att 9/11 var en iscensatt attack från mäktiga organisationer inom den egna regeringen.

 10. Vadå folk ta sitt förnuft tillfånga, vadå folk inse? Här inses aldrig något eftersom propagandan handlar om att folk inte ska inse, och eftersom människor är kollossalt lätta offer för envis propaganda.

  Som jag skrivit på min blogg någon gång: Om någoen egenskap är typiskt mänskligt så är det att vi alla är så lättlpåverkade och går på vad som helst, bara det upprepas från många håll och gång på gång.