George W Bush, Guds utsände


Amerikanska folket är visserligen tokreligiöst och de kan säkerligen ha trott på honom då han redogjorde för att han fått ett uppdrag från gud själv.


Idag är läget ett annat.
Inte så att amerikanerna är mindre tokreligiösa idag än de var år 2000 då de inte valde Bush till president, nejdå. Men det finns knappast mer än en handfull amerikaner som fortfarande tror på Bush. Gud tror de på fortfarande.

Per Ahlmark trodde stenhårt på Bush, och det gör han säkerligen fortfarande. DN trodde på Bush men jag ska inte genera DN med att citera vare sig dem eller Per Ahlmark. I stället kommer citatet från dagens ledarsida som är tämligen klarsynt.

DN: ”George W Bush är politiskt isolerad. Allt fler reagerar mot en president som vägrar att ändra sig och tänka nytt… …USA:s president blir alltmer isolerad. Förklaringen är hans politik. Men den är i sin tur resultatet av personliga begränsningar och tillkortakommanden som allt fler amerikaner reagerar mot.”

Medans Bush är driftkucku i alla amerikanska talkshower så reser Blair nu runt på en avskedsturné. Idag flög han till Bagdad vilket betyder att han landade mitt i den amerikanska militärbas som kallas gröna zonen.

SvD: ”Storbritanniens premiärminister Tony Blair kom på lördagen till Bagdad på ett icke förannonserat besök. Blair landade i gröna zonen, där han ska möta president Jalal Talabani och premiärminister Nuri al-Maliki.”

Den som tror att något kommer att förändras med en ny premiärminister i England blir nog besviken. Likaså kommer inte en ny amerikansk president år 2008 att innebära speciellt mycket mer än ett nytt ansikte i Vita huset. Både USA och England kommer att fortsätta att vara


imperialismens värsta företrädare på vår jord, och bägge länderna kommer att göra allt för att de fattiga länderna ska förbli fattiga.

Och även retoriken kommer att se likadan ut. Fagert tal men ingen verkstad. Israel ägnar sig åt etnisk rensning av palestinier med direkt stöd av USA och därmed indirekt av England. Inom EU så vare sig vill eller vågar man säga emot USA, och där stannar det. Det är bara att dra täcket över huvudet och försöka somna om igen…

Jag undrar varifrån folks politikerförakt kommer, gör inte du det också?

Källor: DN SvD DN2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]George W Bush, Tony Blair, Gröna zonen, Bagdad, Driftkucku, Irak, Kriget mot terrorismen, Israel, Palestina, Politik[/tags]


5 svar till “George W Bush, Guds utsände”

  1. Politiken har blivit något för eliten oavsett parti även i Sverige.

    När det gäller USA är det en ironisk detalj att dom mest motsträviga till Bush imperie politik har varit den amerikanska militären. Senast i februari ska ett anfall mot Iran stoppats när chefen för det amerikanska central kommandot hotade att säga upp sig med ett stort antal andra om en tredje hangarfartygsgrupp skickades till gulfen som en förberedelse för ett bombangrepp.

    http://www.commondreams.org/archive/2007/05/15/1212

  2. Icehom, du uttrycker bara en from förhoppning. USA vill nog inte ha en till republikan vid makten efter allt som varit.