George W Bush blir sjukare och sjukare


Igår erkände George W Bush att USA har fängelser ”på andra sidan atlanten” där de håller fångar utan vare sig rannsakan eller dom.

Dessa fångar är nu, enligt vad presidenten säger, flyttade till Guantanamo. Han påstår i samband med detta att CIA – som torterat fångarna, fått fram uppgifter som räddat världen undan stora terrordåd. Nu är George W Bush världens mest framträdande lögnare varför det finns visst fog för antagandet att CIA faktiskt inte fått fram en enda uppgift som räddat världen undan något terrorattentat. Han har ljugit om allt annat så varför skulle plötsligen karlen tala sanning?

SvD/TT: Bush: ”- Högsta domstolens slutsats att Genèvekonventionen gäller även i USA gör att CIA:s förhörsledare riskerar åtal enligt amerikansk lag, konstaterade Bush vidare.

– Detta är oacceptabelt, sade Bush och efterlyste ny lag som skyddar USA-personal från sådana öden.

Presidenten hävdade att CIA:s metoder, som kritikerna kallat tortyr, avslöjat al-Qaidas planer på blodbad i Amerika, Afrika, London och Pakistan.

Man behöver inte vara doktor i psykiatri för att förstå att mannen är fullständigt galen och att han skyndsamt behöver vård.

”- Oacceptabelt att Genèvekonventionen ska gälla amerikaner…” Påståenden av det slaget borde ofördröjligen leda till att USA:s medborgare tog kontroll över Vita Huset, fängslar de politiskt tillsatta och utlyser nyval.

I artikeln nämns några exempel på vilka terrorattacker man kunnat undvika enligt Bush, men den största terrorattacken av dem alla har ändå drabbat oss i form av George W Bush.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]politik, bush, kriget mot terrorismen, irak, cia, terrorism, usa, tortyr[/tags]


7 svar till “George W Bush blir sjukare och sjukare”

 1. Om USA åsidosätter genevekonventionen så riskerar det bara att drabba dem själva. Signalen man skickar är att nu är det fritt fram att göra vad som helst i krig. USA vill ha extra förmåner för sina medborgare, som skall göra dem ”untouchables”, men risken är att man istället blir mer sårbara. Man kan inte äta kakan och ha den kvar.

 2. Bush är galen, sinnessjuk och därmed livsfarlig för oss alla.
  Enl. SvDs artikel inte bara försvarar han tortyr -han erkänner dessutom med stolthet att den förhörsmetoden används:

  ”När Zubayda började tiga, var agenterna tvungna att använda ”alternativa tillvägagångssätt” sade presidenten.”

  För någon vecka sedan, i debatten ”Is Bush an idiot?” svarade någon att ”Visst är han en idiot, men han är vår idiot”. Detta svar antydde att detta är ett internt problem för USA och att ingen utomstående hade rätt att ha åsikter i frågan.
  Den stund då jordens mäktigase människa blir galen är det naturligtvis inte längre något internt problem. Han gör ju faktiskt om samma stolligheter gång på gång utan att ta någon som helst lärdom av misstagen. Ett säkert tecken på sinnessjukdom!
  Vi kan räkna med att om en ny händelse av typ 9/11 nu inträffar kommer Iran att genast bombas sönder och samman. Det kommer inte att ske någon utredning, rättegång eller juridiskt bindande dom den gången heller.

 3. Mannen är galen. Somliga sover oroligt för att han sitter med koderna och den röda knappen.

 4. Här är ett undran: Kan ingen vettig människa gå in i ovala rummet, distrahera honom t.ex. genom att be honom titta på fåglarna utanför fönstret och skyndsamt trä på honom den vita koftan som knäpps i ryggen! Mannen behöver ju vård i stillhet!

 5. Andra presidenter har ju låtit sig ..hrmm.. distraheras i ovala rummet, fastän inte av fåglar. Men Bush kanske är immun mot sådana närmanden.

 6. Hoppas att ni såg torsdagskvällens ”Dokument utifrån”. Där är liksom inget mer att tillägga. Vilka jävla banditer !!

 7. Det är väl tur att någon tar tag i problemen i världen. Att han tar hand om terroismen är ju bra och det är synd att inte fler länder hjälper till