Ge Zlatan en chans!


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Zlatan Ibrahimovic svarar i en intervju på frågan:

– Känner du dig lite förföljd, att du blir angripen när du kommer hem?

”- Absolut inte. Det är vissa folk bara som inte kan hantera spelare på min nivå. Och det är inte mitt fel.”

Läs hela intervjun!

Fel, fel, fel, fel… Det är INTE rätt svar. Ska han vara politiskt korrekt och därtill klädsamt anspråkslös så borde han ha svarat något annat.

Men media ger inte killen en chans. Man bortser från att grabben är väldigt ung, att det gått enormt fort för honom. Han har debuterat tidigt i allsvenskan och spelar nu forward i ett av världens bästa klubblag. Killen har en tuppkam som är magnifik. Men varför inte? Är det någon som förtjänat sin huvudprydnad så är det väl Zlatan? Att killen inte är lika tillbakalutad som Henke, än sen? Han är ung!

Det är som om jantelagen drabbar alla som utmärker sig på något sätt. Varför kan inte media vara lite generösa mot grabben? Han är ju faktiskt en gudabenådad ”lirare” och kommer förhoppningsvis att ge många svenskar högtidsstunder framför televisionsapparaterna i ett stort antal år.

Han är redan en världsspelare, och varför inte låta honom vara det? Aftonbladet, SVT och SvD borde tvärt lägga ner sitt tjafs. Hur många journalister skulle klara av den extrema massmediefokusering som Zlatan utsätts för?

”- Det är vissa folk bara som inte kan hantera spelare på min nivå.”

Visst. Så fort någon som siktat ovanför trädtopparna lyckas med att flyga fritt så är han/hon lovligt villebråd och luftvärnet sätts in.

Vi borde i stället luta oss bakåt och le åt fågelns vackra flygkonster!


4 svar till “Ge Zlatan en chans!”

  1. Jag håller med dig. Z är en kaxig jävel, men jag gillar honom förmodligen just därför. För att han sticker ut hakan och inte är så lagom. Go, Zlatan!

  2. Jag håller med dig jinge. Den här killen har vi svenskar ”fått” på grund av konflikten på balkan. Vi ska enbart vara glada för det. Bra formulerat om luftvärn :) :)

  3. Det är väl ändå fotboll han spelar. Varför kan det inte respekteras. Att han svarar som han vill istället för som andra vill – har det med hans insatser på fotbollsplan att göra? Medierna kunde ju vinkla in på hans spel i stället för att locka fram de ”sämre” sidorna. Men det säljer väl bättre? Det är ju inte en person som spelar bra för att han ska få publicitet – han bara spelar bra fotboll och har blivit känd p g a det. Jag tror inte de som gillar fotboll bryr sig så mycket, men det kan ju bli påfrestande för den som råkar ut för skriverierna.