Galning sköt varg, Nu igen !!


Dessutom sköt han så illa att han behövde tre skott med en älgstudsare innan vargen dog.

Varför han inte har vargsäkra fårstängsel framgår inte av Aftonbladets artikel. De stängsel som fårägarna får bidrag till från Länsstyrelsen tar sig knappast vargen igenom. Dessa kan även förstärkas med elstängsel vilket givetvis är tillräckligt.

Bland jägarna finns det nu en ”folkaktion” som hävdar att vargarna måste skjutas av så att barn och hundar går fria i skogen. Att vargen inte ger sig på människor är inget som besvärar deras ledare Malte Sandström, som av en händelse har en firma som säljer jaktvapen..

AB: ”Malte Sandström är ordförande i Folkaktionen ny rovdjurspolitik, som kräver att politiken ändras så att alla vargar i närheten av bebodda områden tas bort… …Människor och djur svävar i livsfara på grund av rovdjuren,” säger han.

Malte Sandström är en mycket rädd man som jag tidigare påpekat. Dessutom anser han tydligen att jakthundar ska springa fritt i naturen..

Deras s.k. ”folkaktion” har tydligen något

tiotal besök per dygn på hemsidan så det verkar inte vara så många som är rädda..

Det visar på att det knappast är någon större rusning till deras hemsida, så uppenbarligen är inte alla lika rädda..

En Bra (nordulv.se) varglänk!


11 svar till “Galning sköt varg, Nu igen !!”

 1. Nu är jag visserligen cynisk, men jag är av den bestämda åsikten att man inte ska tro på ett ord som står i Aftonbladet. Deras modus operandi verkar vara att ta sanningen och sedan förvränga den så långt det går för att få det att bli en sensation och sälja lösnummer eller skapa nåt slags opinion.

  De verkar gilla att dra fram varenda dumskalle med en extrem åsikt också. Ju mer chockerande desto bättre!

 2. Det ligger visst mycket i det du säger isecore.
  Aftonbladet vill sälja lösnumer och förtäljer naturligtvis inte hela historien i rubriken.

  Men det som har hänt är sorgligt. Ännu en gång har en varg rivit får.Jag tror inte historien förtäljer om mannen hade viltstängsel runt hagen eller inte ? Om han inte hade det tycker jag det är rätt så ansvarslöst och ren och skär idioti.
  Jag tycker då det är märkligt att han är politiker i ”Ny Rovdjurs politik”.men som sagt jag vet inte vilka åtgärder han tagit då vargen var i hagen där de verkligen inte ska vara…

  ”- Det får gärna finnas varg men inte i fårhagen”

  Jag håller helt med honom där.Det är därför stängsel finns osv ,, men aftonbladet väljer att inte skriva om vilka åtgärder han hade .vilket jag inte heller vet. vilket gör denna disskusion rätt meningslös.

 3. Han hade stängsel, det såg ut som det när han blev intervjuad i TV. Det såg ut som elstängsel, men jag är inte riktigt säker. Huruvida det omgärdade hela hagen framkom inte.

  För varje varg som skjuts importera två nya från andra länder. Då kanske de lägger av att skjuta i tid och otid.

  Annica

 4. Det är väldigt lätt för folk bosatta i Stockholms innerstad, eller där omkring att moralisera och ironisera över de korkade bönderna som inte begriper sig på vargen. Men så är det heller inte ni som får hundar och får sönderrivna av vargar, staket eller ej.

 5. Skitsnack! Hundar ska hållas i band och fåren ska finnas bakom stängsel. Allt annat är bara tjafs. Det handlar helt enkelt om att vargen tar ÄLG och inget annat. Och dessa snåla bönder kan inte tåla det!!

 6. Daniel, det är betydligt farligare för människor att vistas i Stockholms innerstad än i skogarna i Värmland. I Stockholm utsätts folk dagligen för misshandel, i en del fall så svår att de avlider. De enda skälen till att bonnläpparna gnäller är att de är rädda om älgen.

 7. ”Vill bara säga till alla er vargälskare att det finns en orsak till att våra förfäder som hade lite förstånd utrotade vargen från våra skogar”

  Jepp, den goa pälsen..

 8. Käre Andre! Vi stadsbor fattar en hel del vad som sker på landsbygden för de flesta av oss kommer från landet. Det är vi, söner och döttrar som inte fick jord, skog, gård som arv. Och ändå har viljan och ambitionen att arbeta. Tillvaron här i storstan kräver att man skall vara på sin vakt för faror hotar. Kan ramla framför tåget i tunnelbanan i trängsel, kan bli misshandlad (det räcker att blicken inte passar) våldtagen,rånad, få istappar på huvudet(som just i dag)ovs.Det gäller att acceptera att faror finns och leva därefter. Hälsningar Paula

 9. Rädsla är någonting som kommer inifrån och blir gränslös om man inte sätter gränser på den. Om jag sitter inne i lägenheten och funderar på alla faror som lurar en där ute då blir jag sittande inne.Jag försöker hålla propotioner i mina rädslor. Jag kan gå ut till promenad på morgontimmarna (2-3 tiden på natten) eller åker jag nattbuss bland stökiga ungdomar. Vargskräcken är nu av samma sort av rädsla. Ingen människa i Sverige ha blivit dödad av varg på senaste 100 åren.Risken är nog betydligt större att bli överkörd av en bil eller drabbas av cancer än att bli dödad av en varg.
  Hälsningar Paula

 10. Andre är raderad. Han har skrivit 10-15 kommentarer idag och jag upptäckte nyss att han använt tre olika namn. Så han ”finns” inte lägre eftersom han var ett troll som bara var ute efter att provocera..