Fuskarregeringen skämmer ut Sverige!


Man tror ju inte att det är sant? Nu visar det sig att Nicola Clase, hon som efterträtt den nu sparkade Ulrica Schenström, är ytterligare en i gänget av fuskande moderater.

DN: ”Nicola Clase, som ersätter Ulrika Schenström som statsministerns närmaste medarbetare, har köpt svarta tjänster vid renovering av ett hus. I samband med arbete i vårt förrra hus på Storholmen utanför Stockholm har det förekommit betalning för svarta tjänster. Vi beklagar de fel som begåtts och är beredda att åtgärda dem”, säger statsekreteraren via pressekerateran Edvard Unsgaard.”

Det är ytterligare en skandal som nu seglar upp. Bevisen för att moderater anser sig vara något slags übermench som inte behöver följa gällande lagar och regler är nu så manifesta så att ingen av kvinna född kan tro på dessa fuskare. Jag skrev tidigare i morse: ”En lista som handlar om skattefusk, licensfusk, betygsfusk, bygglovsfusk, tippningsfusk kan göras mycket lång, och än vet vi väl inte allt.” och inte anade jag att jag skulle bli sannspådd redan inom några timmar.

Fredrik Reinfeldt är den mest häpnads-
väckande odugling som någonsin beträtt golvtiljorna i Rosenbad. Han och hans gäng måste bort. Och det är bråttom! Regeringen skämmer inte bara ut sig själva och resten av borgerligheten, de skämmer ut Sverige.

Sedan berättar Aftonbladet att Ulrica Schenström för en fallskärm på två miljoner trots att hon sagt upp sig själv efter bara ett års arbete…Källor: DN SvD EX AB AB2 DB1 SvD1 SvD2 SvD3 Läs Lasses blogg om avhoppen i Täby!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Fusk, Bedrägeri, Nyval, Reinfeldt, Högerjuntan, Val 2010, Moderater, Arrogans, Lagbrott, Skandaler, Politik[/tags]


43 svar till “Fuskarregeringen skämmer ut Sverige!”

 1. Fast skattefusk är ju en merit för en moderat så det lär ju inte påverka. Edvard Unsgaard verkar ju förövrigt ha mycket att stå i!

 2. Låter skenheligt. Och: man ska inte kasta sten… du vet. Jag har själv betalat svart för byggjobb – det är svårt att få tag på hantverkare annars. Kan det vara ett systemfel? Och vem är ansvarig för det i så fall?

 3. Det är väl för väl att man nu spelar med öppna kort. Sossar, vänsterpartister, moderater är alla en spegelbild av samhället. Det fixas och trixas i alla läger. Man försöker hitta kryphål i deklarationen, betala privata saker med tjänstekreditkort och utnyttja svarttjänster. Nuvarande regeringen är väl den första på länge som har uttalat att man faktiskt vill göra något åt dessa problem, som inte är kopplat till partitillhörighet, utan snarare samhället i stort.

 4. Jag trodde fan inte att jag skulle säga det: om de gör ett exceptionellt undantag för Schenström och ger henne avgångsvederlag när hon sagt upp sig efter att ha druckit i tjänsten, så vill jag ha nyval. Plötsligen så pratar vi om vänskapskorruption där statsministern ger en god vän två miljoner som plåster på såren för att hon begått ett allvarligt fel. Framför allt så visar det på att regeringen faktiskt inte insett vad som var fel, utan lät henne gå för att undvika medias uppmärksamhet.

 5. Jag tycker att det borde vara dags för moderaterna att hitta NÅN som inte har skattefuskat… har verkligen 100% av alla moderater fifflat med skatten? Jag borde fan ta och skriva ett brev till Skatteverket där jag förklarar att nästan samtliga i vår regering har indirekt genom handling förklarat att jag inte längre behöver betala skatt…

 6. Ulrica Schenström får två miljoner i fallskärm efter att Reinfeld kringgår den bestämmelse från 1994 med partiledarna som säger att den som säger upp sig själv inte har rätt till en enda krona.
  När det gäller pekuniära ting så har moderaterna en alldeles egen syn när det gäller dem själva och skapar därför alldeles egna lagar och förordningar i sann nepotism.
  Men en vanlig svensk arbetslös eller sjuk kan få nöja sig med en summa som går under socialhjälpsnormen – eller i flera fall inte få ett öre…

 7. Jag tycker hela sättet Moderaterna/Reinfeldt sköter Schenströmaffären på är schaskig och på inga sätt är genomtänkt! Det finns hederliga politiker inte minst Moderater,så varför ska man inte kunna plocka fram en efterträdare till Schenström som är just hederlig utan spöken i garedroben! Man kan tycka det här är uppblåst av pressen men jag tror det behövs för att motverka den politiska girigheten!
  Tack för ordet!

 8. Att moderaterna hävdar att de gör ett gott jobb är helt sanslöst.
  De fifflar, fuskar och bedrar samhället. Sitter o bestämmer vad ”de andra” ska betala i skatter o avgifter, men anser sig själva för fina för den sortens ting.
  Ofta blir man väl moderat pga pengar. Pengar som man fifflat sig till.
  Nu håller de varandra runt ryggen o betalar ut tröstpriser till varandra så att de får behålla den sköra ”status” de uppnått genom fusk o båg.

  Kriminalitet lönar sig – om du är moderat.

 9. Det krävs stor skicklighet från statsministern att inkorporera så många brottslingar i sin närmaste krets. Det värsta är nog ändå att man avslöjar sej genom att försöka ignorera eller förminska betydelsen av de brott man begått, såsom det vore ett resultat av illvilliga journalister. Man måste därmed tyvärr ifrågasätta hans trovärdighet som offentlig representant för riket. Inte heller har politiken man fört kunnat övertyga så många om att man vill majoritetens väl. Man rider i stället på den rådande egoistvågen där var och ebn ska klara sej på egen hand; ”alla borde ha ett sparkapital på 50 TSEK ifall det skulle hända något”, sjuka människor ifrågasätts, barnomsorg och sjukvård styrs utifrån vinstintressen i stället för allmännyttoprinciper och social rättvisa. Den människosynen har hittills vart främmande i svensk politik. Frågan är hur vi vill ha det i framtiden. Ett nyval vore inte helt fel, men inte för att ersätta nuvarande regim med en maktfullkomlig socialdemokrati.

 10. Det blir mer och mer sanslöst. Dessa människor har hela tiden haft gott ställt och behöver inte ens fuska för att ha guldkant på sin tillvaro.
  Sen har de moralen att anklaga svenska folket för fusk och att det ska stävjas, det är ofattbart.
  När dessa borgare visar sig missköta sin jobb och uppdrag, t.ex. med fylla på arbetstid så belönas de trots att de säger upp sig själva, hur lågt kan borgerligheten sjunka.

  Nu väntar jag bara på nästa stor grej som då borde innebära slutet på Reinfeldt och den här borgerliga epoken.

 11. Efter Schenströms-affären så ger jag inte mycket för media-skandaler.

  Det var ju väldans va snabbt det kom fram att Nicola betalat hantverkare svart.
  Ligger såna här artiklar på hög på Expressen och Aftonbladet?
  Färdiga att tryckas så fort offret blir tillräckligt offentligt.

  Hujeda mig, betalat svart… hon är nog den enda i Sverige som gör det.

 12. Tänk att alla plötsligt blir så moraliska och ska döma och peka finger och håna. Men ta en titt på er själva. Efter dom senaste dagarna mår jag illa hur journlister, politiker och vanligt folk beter sig och tror sig så mycket bättre. Nej skuggan faller inte på moderaterna utan på alla självutnämnda domare och bödlar.

 13. Det enda som återstår för den kriminella och ansvarslösa regeringen är att AVGÅ!

 14. noctivagus, nu förhåller det sig faktiskt så att regeringen bl.a ska vara ett föredöme för folket, representer Sverige utomlands och inte bestå av en massa skattesmitare eller riskera landets säkerhet genom att bli aspackade.
  Jag skäms nu över Sverige.
  Visst, alla har vi våra sidor, men det får absolut vara någon rim och reson i hur våra ledare beter sig..

 15. Rätt skön deal hon hade iaf; jag skulle ju inte direkt tacka nej till att få två miljoner för att ha begått minst ett grovt tjänstefel.. =)

 16. Jag gillar inte personer som kräver en moral av andra, medan de själva ljuger och fifflar. Som tror att bara man talar sanning så är saken ur världen.
  Det är pinsamt att höra Reinfeldt prata om människosyn eller att göra rätt för sig.
  Människor som har mer pengar än de flesta av oss har, behöver definitivt inte fiffla med betalning av svartarb. kraft.

  Att vi överhuvudtaget har kunnat få in de här bluffgubbarna i regeringsställning borde verkligen få sossarna att rannsaka sin egen politik.

 17. Det är sant som Jinge säger, att den här fuskregeringen skämmer ut Sverige.
  Financial Times skriver: ”Reinfeldts popularitet har haft fritt fall”.
  Nu sprids story över hela världen och det talas återigen om den svenska synden.
  – Synen på den svenska regeringen påverkas negativt, säger varumärkesexperten Carl Erik Linn.

 18. Frågan är bara… vad i helvete gör skatteverket? Dom kanske ska starta ett samarbete med moderaterna, och varje person som ska få en post inom regeringssamarbetet borde få granskas av skatteverket först. Kanske med tester m.m. Det är ju trots allt inte svartarbetande rörmokaren Bosse som leder landet, och ska agera föredöme för att höja moralen hos folk så att dom bidrar mer till statskassan.

 19. För att förstå moderatens (eller annan borgares) handlande tror jag man måste förstå girighetens mekanismer. Är det så att mycket vill ha mer? Att dom som redan har ofantliga rikedomar snålar på ett sätt som inte står i proportion till det egna aktieinnehavet? Visst, dom köper lyxhus, båtar och annat för pengarna, men dom kommer samtidigt inte att tillåta sådan trivsel till andra utanför det egna överklassnätverket. Tvärtom kommer dom inte ens tillåta att vanliga arbetare har en vanlig rejäl pension eller ett sparkonto – det har dom inte gjort sig förtjänta av. I nyliberal fundamentalistisk iver vill man ta allt och ge till det egna fåtalet. Någon konsekvensbeskrivning finns ej. I deras giririga dumhet förstår dom inte heller att dom håller på att stjälpa den båt dom själva sitter i. I jakten på alla rikedomar riskerar dom att förlora allt. Eller tror dom verkligen på fullt allvar att dom kan slå sönder andras tillvaro och omgivning? Det kommer att innebära ett ofattbart lidande för dom flesta människor som därmed kommer, eller kommer att riskera, att få ett mer ansträngt och kortare liv.

  Dessa ur ett neurobiologiskt perspektiv till synes primitiva skapelser, moderaterna eller liberalerna, är mer ett studieämne för dom bland oss som är primatologer och humanetologer, och som vill ha ett progressivt, framåtskridande samhälle. Någon eventuell moral hos en moderat finns inte och det är därför meningslöst att ta med denna komponent. Deras handlande och tankesätt är förmål för böcker, museum, och föreläsningar men inte ett sätt att styra ett land. Att dom sitter i regeringsställning är lika absurt som krig.

 20. När det gäller rekrytering är denna regering inte sämre än den tidigare, även om det kan se så ut med tanke på mediadrevet. När det gäller avtalet om ersättning finns sådana avtal i varenda kommun och landsting landet runt – om ledningen har förlorat förtroende för en högt uppsatt tjänsteman äger vederbörande rätt till antingen en omplacering eller ett avgångsvederlag. Och vad jag förstår gäller avtalet även om där suttit en s-märkt statssekreterare som visat dåligt omdöme.

 21. Jamen för fasen. Svarta tjänster har ju 80-90% av svenska folkt köpt eller utfört ngn gång.

  Vilken tur att förra regimen inte granskades så hårt m.a.p. detta – särskilt som om vänstern är lite mer fokuserad på att alla skall betala skatt, och gärna mycket etc…

  Vad gäller avgången var det helt rätt: En statsskereterare kan inte gå ut och intimsupa med en journalist när hon dessutom har jour !

  /K

 22. Nu får de ta och kamma sig. Har de ingen som vet vad det är för regler vi har i Sverige. De tjatar ständigt att det skall vara lättare för företagen att anställa, men med såna företrädare som betalar svarta arbetskraft som förebild är det väl helt ok att fuska med allt för företagen.
  Rensa upp i högerträsket och låt dem sitta vid skampålen på torget i Gamla Stan så att folk kan gå förbi och kasta ägg eller dylikt på dem.

 23. Avgångvederlaget är ju inte nåt incitament till arbete direkt.. om jag skulle säga upp mig skulle jag bara belönas med ett gäng karensdagar från a-kassan.

 24. Visst gör alla människor fel ibland men jag tycker ändå kritiken mot högerregeringen (i detta fallet om det otroligt utbredda fusket bland ministrarna och statstjänstemännen) är helt klart befogad. För när man till stora delar går till val på, och driver en politik som handlar om att sätta dit fuskare, och samtidigt fuskar själv – nej, det går bara inte. Stoppa hyckleriet och avgå.

 25. Vilken brist i demokratin att folket inte kan begära nyval.
  En metod för att få fram nyval skulle kunna vara en namninsamling. Om 20% av väljarna vill ha nyval så skall det genomföras.
  Som det är nu har vi en regering som definitivt inte längre har en majoritet av medborgarnas förtroende.

  Som många vet har jag länge ansett att folket ska ha rätt att utkräva nyval, liksom det att de som kan tänka sig sitta i en regering ska finnas med på valsedlarna.
  För det är ju åt helvete att folk ska tvingas köpa grisen i säcken.

 26. det är underligt att det är så många kvinnliga rufflare som kommer fram i dagsljuset

 27. Ja Socialdemokraternas partiledare är ju verkligen själv ett föredöme. Hon har liksom de borgerliga ministrarna också betalat dagmamma svart samt tv-licensskolkat…

 28. De som har gott om pengar har utrymme att betala för att få ”hushållsnära” tjänster gjorda åt sig. De som inte har så mycket pengar utför dessa tjänster. Dessa obeskattade pengar går direkt in i vår ekonomi och bidrar både till konsumtion och till ökade skatteintäkter via den 25 procentiga momsen. Många av de jobb som nu blir utförda i den svarta ekonomin skulle sannolikt aldrig bli utförda om allt skedde vitt. Den svarta ekonomin som handlar om tjänster av olika slag bidrar till både tillväxt och välstånd. Det är nog inte så mycket att diskutera egentligen.
  Avarterna, som de nattarbetande och i dubbel bemärkelse svartarbetande städarna på hamburgerkedjorna, ska hållas efter. Här har facket en viktig uppgift.

 29. Det stora problemet är väl snarast att det verkar smått omöjligt att hitta en moderat som faktiskt följer lagar och avtal. Skandaler av detta slag kommer att avlösa varandra så länge (m) sitter i regering.

 30. KOM IGEN!
  Eller som någon sa: Den som själv är utan skuld kan kasta den första stenen.

 31. Wesslan, vi talar om regeringen, dom ska vara ett föredöme för folket. Inte en samling klåpare som inte drar sig för att stjäla från det allmänna och berikar sig på andra och utnyttjar fattiga utan att blinka.
  Jag har i alla fall inte röstat på den här maffiaregeringen som snor åt sig så mycket de bara kan, trots höga löner.
  Ulrica Schenström till exempel erhåller lika mycket i månaden som en fattigpensionär får på ett år.
  Är det så vi ska ha det?
  Jag slår vad om att många avpensionärerna har bidragit i mycket större mån än vad hon har, slitit och knogat hela livet för en usel lön.

  Och Bosse, välstånd för vilka?
  Jag kan inte inse att ett gott samhälle skapas genom en svart arbetsmarknad.
  Det är precis tvärtom, klyftorna bara ökar och likaså våldet och oron ute i samhället. Konsekvenserna av din s.k vision blir faktiskt dyrare i längden, rent nationalekonomiskt sett.
  Det är för farao inte ett slavsamhälle vi ska ha, för så blir det om sådana som du och dina halvbildade moderatkompisar, förlästa på Veckans Affärer, får råda.

 32. För övrigt är det mer än troligt, nu när världens oljetillgångarna minskar med ungefär 25 procent för varje år, att världens ledare tvingas tänka i helt nya ekonomiska banor, så varför inte damma av den gamla hederliga planekonomin och börja ransonera? Redan nu! Enligt de senaste prognoserna kommer oljebristen att vara mycket kännbar vid runt år 2030 och kan inte att räcka långt om vi fortsätter med vår nuvarande livsstil.
  Fundera gärna en stund över konsekvenserna av vårt slöseri med jordens resurser…

 33. Ständigt hör vi moderater säga att alla fuskar. Så är det ju inte, det som tycks framträda är att moderaterna fuskar systematisk och därför gärna påstår att alla fuskar för att urskulda sig.
  Visst händer det att låg- och medelinkomstagare gör det något eller vid några få tillfällen.
  Ett av skälen till att det förmodligen inte är lika frekvent som hos moderaterna är att låg- och medelinkomstagare är så rädda för att bli avslöjade. De har inga marginaler vare sig ekonomiskt eller socialt att ta den smällen med. Det helt enkelt ingen status att smita från skatten bland dem.
  För övrigt skulle frågan om fusk ställas, anlitar du svart arbetskraft 10 timmar i veckan så får man ett annat svar än när frågan är, har du anlita svart arbetskraft någon gång.