Fuglesang ska ta risker nu


Och inte bara han, för uppenbarligen ska hela Discoverys besättning utsättas för att landa farkosten – obesiktigad.

SR/Ekot: ”Efter långa överväganden har markkontrollen i Houston bestämt sig för att ta riskerna med en improviserad reparationsexpedition. . .

. . . Astronauterna har lindat verktygen med isoleringsband för att undvika stötar. Kontroll hoppas över. Men det utökade programmet gör att besättningen troligen måste hoppa över kontrollmätningarna av värmeskölden innan landning. – Vi har så detaljerade foton och skadorna på värmeskyddsplattorna är så ytliga att vi inte tror det har någon betydelse, säger Tiny Cicacci ledare för markkontrollen.”

Personligen tycker jag att det låter rätt desperat när man måste linda in verktygen i isoleringsband. Dessutom säger de att ”de tror” att det inte har någon betydelse att det inte blir någon kontroll av värmesköldarna. Vad säger Federley? Läge för facket att hoppa in?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Fuglesang, Discovery, ISS, NASA, Rymden, Risker, Politik[/tags]


4 svar till “Fuglesang ska ta risker nu”

  1. Allt du gör innebär risker, stora och små. Rymdfärder innebär stora risker. Att få jobbet klart nu är troligen bättre än att åka up senare och göra det, även om det innebär en vis mängd improvisation.

  2. Värmesköldsplattorna är tillverkade i keramik och är ytterst sköra och spricker lätt vid stötar från hårda verktyg eller om de tappas på hårt golv. Så att linda in verktyg är ingen desperat åtgärd utan något som måste vidtagas om man har förståelse för keramikens material egenskaper. Fördelen med keramiken är stor värmehållfasthet och slitageförmåga, nackdelen är skörheten…