Fredrik Reinfeldt är ovarsam med sanningen


Idag på morgon lyssnade jag på Reinfeldt, eller Reinsvält som han numera kallas, i radions P1-morgon.

Frågan om de förtidspensionerade kom givetvis upp, fast det heter förlängt sjukbidrag eller något i den vägen idag. Reinfeldt förklarade att det var en målsättning att få ut de sjukpensionerade att arbeta 1-2 timmar om dagen. Därför ska högeralliansen sänka ersättningsnivåerna.

Det Reinfeldt uppenbarligen har glömt bort är att det faktiskt är arbetslöshet nu. Tror han att arbetsgivare är intresserade av att anställa sjuklingar 1-2 timmar om dagen när de inte ens vill anställa arbetsföra personer. Ska han få dem till det krävs det stora subventioner från statens sida, varifrån ska han få de pengarna?

Jag hörde honom också lova 1000.- kronor mindre i hyra när fastighetsskatten försvinner. Tidigare har han lovat alla arbetstagare minst lika mycket mer i plånboken i form av lägre statlig skatt och marginalskatt. Dessutom ska han bjuda över (s) på alla områden när det gäller skola, vård och omsorg.

Fredrik Reinfeldt kan omöjligen vara okunnig om dessa fakta vilket visar att karlen ljuger helt medvetet. Vill verkligen borgarna ha en statsminister som ljuger medvetet för väljarna?

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, reinsvält, reinfeldt, högeralliansen, val2006, lögner, valfläsk[/tags]


8 svar till “Fredrik Reinfeldt är ovarsam med sanningen”

 1. Ett mycket intressant resonemang av Moderaterna . Basen för idén är naturligtvis att folk egentligen KAN arbeta men att de inte VILL. Nåväl, Reinfeldt kan köra upp en glödgad påle i arslet på mig och jag kommer inte att jobba ändå! Han kan sänka min sjukersättning till 1kr per dag och jag skiter likväl i att gå till jobbet. Jag träffar cancersjuka, hjärtsjuka och som jag njursjuka flera gånger i veckan och vad fan denna Täby-mupp svamlar om är oss en gåta.
  Arbeta? Vi kan väl börja med konststycket att behålla frukosten i magen sisådär 15 minuter utan att kalva i toaletten.

 2. Är det sådan brist på arbetskraft i Sverige?
  Jag som i min enfald trodde att det i stället är hög arbetslöshet!
  Det är bra att Rainfeldt upplyser oss som inte vet;)

 3. Det är viktigt att framhäva att Reinfeldt sa att det skulle utredas om de går att slopa fastighetsskatten helt. Det innebär att de kanske också kommer till slutsatsen att det inte går. Men det är fel att hänga ut honom som lögnare för att det inte går ihop, om han än så länge inte sagt mer än att han ska utreda det!

  Dåligt Jinge!

 4. Att han ljuger stort är helt klart. Dessutom vill han minska skatterna som ersätts med avgifter istället!
  Han hade väldigt svårt att slingra sig och mycket lyste igenom.
  De flesta betalar nog gärna 1000 kr mindre i hyra, men man får ju betala det på annat sätt istället, troligen till några få privata människor istället.

 5. Det är rent sinnessjukt va Rainsvält ljuger. Den dagen han blir statsminister så är det dags att dagligen demonstrera!

 6. Suck, lögner och valfläsk,

  Alltid skönt när politiken blir allt mer lik USA på ett sätt som betyder att man måste läsa mellan raderna. Moderaterna säger att de ska sänka en massa skatter och samtidigt behålla skola, vård, omsorg mm, rimligt? De försöer framstå som om de bryr sig om låginkomst intagare genom att låta dem jobba mer? Ska det vara som i USA där folk som jobbar med låg inkomst behöver mer än en heltids anställning för att klara sig? Varför betala nån 15.000 kr i månaden för160 h arbete, när ngn gör 300 h arbete för den lönen? Skäms alla moderater som står bakom detta!Varför kan inte politikerna och des partier säga vad de stå för? Är de rädda för vad allmänheten tycker? Sälv tycker jag att man ska stå för de man tycker och säga sanningen om hur man vill styra landet till skillnad från dagens politik där man endast är ute efter att fiska röster. Själv är jag folkpartist och anledningen till att jag granskat min borgerliga broder är att jag vill inte ha en politisk debatt (även om den röd sidan är lika skyldig till valfläsk) utan en debatt om politken överlag idag.

 7. Du glömmer några viktiga saker, Jinge.

  För det första så UPPGER många förtidspensionärer att de VILL arbeta några timmar om dagen.

  För det andra så UPPGER arbetsgivare att de VILL anställa fler, men att de inte KAN pga att den nuvarande lagstiftningen gör det för krångligt/dyrt/riskfyllt.

  Sverige har alltså BÅDE arbetslöshet och brist på arbetskraft. Definitivt väldigt ohälsosamt för samtliga inblandade, så jag hoppas det blir ändring på det nu.