Fredrik Malm talar med kluven tunga


En flyktingminister från den nuvarande Hamasregeringen har fått visum till Sverige och Fredrik Malm, Folkpartiets ungdomsordförande kastar sig på pennan.

Det må han ju i och för sig göra, men det skulle vara lättare att läsa om han inte upprepade samma sak flera gånger. Själv var jag tvungen att läsa om för jag trodde att det blivit något tekniskt fel när artikeln lades ut på DNs hemsida. Så var det nu inte, det var bara Fredrik som tjatade.

Han skriver: ”Sverige har genom detta beslut inte bara brutit den enighet som funnits inom EU, vår regering har också lagt grunden för en ny praxis i förhållandet till grupper som utövar urskillningslöst dödande av civila och är uppsatta på EU:s lista över terroristorganisationer.”

Till att börja med så kan man ifrågasätta varför EU ska ha en egen utrikespolitik som gör att enskilda länder inte kan och får ta egna initiativ. Fattar man ett övergripande beslut ska det inte vara tvingande utan rådgivande. Jag inser förstås att Fredrik inte delar min upp-fattning men för bara några år sedan så hade det varit en klart liberal ståndpunkt.

Sedan skriver han ”…praxis i förhållandet till grupper som utövar urskillningslöst dödande av civila…”

Egentligen behöver jag inte skriva någon kommentar om den passusen.

Alla vet redan att Israels armé har dödat närmare fyra gånger så många oskyldiga palestinier som terrorister har dödat i Israel under den senaste intifadan.

Varje dödad och skadad är ett offer för mycket, men varför Fredrik inte nämner det vet jag inte, jag i alla fall inte låta bli att göra det.

För mig är det fullständigt självklart att vi ska föra en dialog med Hamas. Det bör alla stater och regeringar göra. Problem för-svinner inte av sig själva bara för att man försöker att tiga ihjäl dem. Det bara ökar frustrationen bland palestinierna och det, sammantaget med försöken att svälta ihjäl dem, kommer att öka radikalismen och israelhatet.

Agerandet kallas draksådd och det blir antagligen civila och oskyldiga israeler som får betala räkningen för detta tillsammans med ytterligare palestinska offer.

[ Fredrik Malm i DN ]

[ Läs Aftonbladets ledare]

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, hamas, inrikespolitik, valrörelse, mellanöstern, eu, terrorism[/tags]


13 svar till “Fredrik Malm talar med kluven tunga”

 1. Att Israel-muppen Malm skulle ha något vettigt att säga var naturligtvis en from förhoppning, men icke så. Dubbelmoralen fullständigt galopperar.

  Imorse hörde jag på P3 hur Jan Eliasson sa att det inte fanns någon officiell policy rörande Hamas, men oavsett, när det passar tycker Malm att det är oerhört viktigt att följa regler och linjer…

  Demokrati i all ära, men var finns liberalen Malms engagemang för de mänskliga rättigheterna, och alla andra internationella lagar och avtal, som är oändligt mera vedertagna och viktiga än någon ”EU-policy”, lagar och förordningar har Israel ignorerat i decennier.

  Eller är det så enkelt att Per Ahlmark Junior inte förmår att hålla två saker i huvudet samtidigt?

 2. Carl B. Hamilton får det till att regeringen har blivit mer ”israelnegativ”, men att intressera sig för fredsprocessen är väl att vara israelvän! Folkpartiet borde lyssna till dem som i stället försöker att vara konstruktiva: Carl Bildt till exempel.

  Jag tangerar också frågan om folkpartiets ”kluvna tunga”, på min pinfärska blogg.

 3. Många här skulle gärna försöka föra dialog med både Hitler och djävulen själv. Bara de är demokratiskt valda så är det väl bra…

 4. Inte för att det är möjligt att jämföra Hamas med Hitler, men att försöka föra en dialog med Tyskland på 30-talet hade väl knappast skadat. På den tiden var det ju dock nazisterna som föraktade det demokratiska samtalet så jämförelsen haltar på så många olika sätt…

 5. Det var ju bra att man frös ut IRA.
  För det var väl det som fick dem att lägga ner sina vapen?
  Ärligt talat, vad ska man säga egentligen?
  2+2 blir väl fyra?
  Vilken klass fick vi lära oss det?

 6. Så Israel dödar bara oskyldiga palestinier, medan självmordsbombare dödar israeler (som alltid är skyldiga?).

 7. Kul kommentar!

  En absolut majoritet av palestinierna som dödas och skadas är oskyldiga. Samma gäller israeler. Soldater ut IDF är inte oskyldiga, om ockupanterna i bosättningar är det kan diskuteras. Men oavsett hur man räknar så är det fyra gånger så många palestinier som dödas och skadas. Kanske inte exakt men i det närmaste..

 8. ”Alla vet redan att Israels armé har dödat närmare fyra gånger så många oskyldiga palestinier som terrorister har dödat i Israel under den senaste intifadan.”

  Som sagt, de som dör i Israel är inte ”oskyldiga människor”, de är bara.. ja vadå? Läs om meningen och den är väldigt konstig, inte bara språkmässigt.

 9. ”Som sagt, de som dör i Israel är inte “oskyldiga människor”, de är bara.. ja vadå?”

  Oskyldiga människor.. Typ.

  Ja meningen var krånglig med vad som avses är ändå tydligt, i alla fall om man inte letar efter något att angripa..

 10. Fredrik Malm talar i artikeln om en mur på fem meter. Men den är åtta meter hög… Pinsamt…

 11. DE mest pinsamma är att du inte mailar en BILD på stängstel så att jag kan visa hur det ser ut…

  Ska JAG plocka fram bilderna?

 12. Jag upplever Fredrik Malm som en farlig person. En person som jag på intet sätt vill vända ryggen mot och som jag inte vill se i en ledande position i en framtida Sverige. Han är den sortens politiker som vänder kappan även om det är en liten fläkt som är på. Att han har valts till ”årets kurdvän” är det pinsammaste och jag som kurd känner mig rentav kränkt av det. Fredrik är INTE vän till mig, han talar ständigt med kluven tunga och är lika pålitlig som en ensam hungrig hund i en hönsbod. 2 pressmeddelanden och en bröllopsresa med sin kurdiska hustru gör en inte till årets kämpe för den kurdiska saken.