Fredrik Malm – Lögnaren!


Idag avslöjar Per Jodenius i Svenska Dagbladet det som alla redan visste. Fredrik Malm ljög som en bortsbindare när han sade att han inte kände till att LUF:s personal ägnade sig åt dataspioneri.


Idag sitter Fredrik Malm i Sveriges Riksdag.

SvD: ”Det var många inom folkpartiet som visste vad han höll på med, berättar Per Jodenius när SvD träffar honom i ett soldränkt Växjö.

– Flera personer som känt till det här vågade inte erkänna det, säger han.
Enligt Per Jodenius visste alla som arbetade på LUF:s kansli i Stockholm förra vintern att han loggade in på s-datanätet.
Bland dem finns två folkpartister som numera sitter i riksdagen: den tidigare LUF-ordföranden Fredrik Malm och LUF:s före detta förbundssekreterare Nina Larsson, som också var med i fp:s valanalysgrupp.

– Inom folkpartiet ljuger man för att rädda sitt eget skinn. Man berättar bara saker om man riskerar att bli avslöjad, säger Per Jodenius.”

Folkpartiet har i sin egen utredning om denna skandal förklarat att de måste rensa ut den här sortens moral ur partiet, men likafullt sitter Fredrik Malm kvar på sin stol i riksdagen. Att han valde att gå helt under jorden i ett antal dygn i samband med att spioneriet avslöjades var en naturlig handling. Han stod på valbar plats på riksdagslistan och en plats där var viktigare än att stödja sina kamrater i LUF.

Men tror verkligen Fredrik Malm att han kommer att få förtroende en gång till?

Länkar: SvD DN SvD2 AB DN2


LUF:s före detta ordförande Fredrik Malm

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Fredrik Malm, Spionskandalen, Folkpartiet, Liberal, Nina Larsson, Förnekelsen, SAP-net, Riksdagen, Per Jodenius, LUF, Moral, Politik[/tags]


13 svar till “Fredrik Malm – Lögnaren!”

 1. Den s.k. utredning som Peter Danowsky gjorde var ju bara en nedtystning:

  ”Till medarbetarna på Folkpartiets partikansli, riksdagskansli, Liberala
  Ungdomsförbundets kansli samt distrikt har genom Helena Dyrssen och Karin
  Karlsbro lämnats uppmaningen att den som har någon kännedom om den informationsinhämtning
  från den socialdemokratiska databasen Sapnet som Per Jodenius
  bedrivit skall höra av sig antingen till dem eller till mig per telefon eller via e-post.
  Denna uppmaning har föranlett ett tiotal personer att kontakta mig. Ingen av de
  personer som självmant hört av sig till mig har sagt sig ha egen kunskap om
  informationsinhämtningen från den socialdemokratiska databasen.”

 2. Visst Kalle! Men herr Malm gick under jorden och lät sig transporteras i bakluckan på hustruns bil för att inte bli upptäckt.

  Enligt envisa rykten på nätet.. :-)

 3. Jag tycker att det är utomordentligt tråkigt att Folkpartiet har företrädare i riksdagen som Fredrik. Hur man än ser på saken så skadar det partiet något otroligt. Den folkpartistiska utredningen var ett rent skämt. Alla på LUF visste om detta och praktiskt taget alla ljuger om saken.

  Man kan utan vidare utgå ifrån att Leijonborg också kände till fakta, därför kom hans eget ljugande om att pressekreteraren inte kände till saken. Själv är jag nu partilös efter detta.

 4. Tro ska man göra i kyrkan. Fredrik Malm har vetat hela tiden. Det är inte bara ”rykten” som sprids som Jinge säger. Flera medlemmar har berättat hur det egentligen förhållit sig. Det där om att transporteras i bakluckan är bara en sak. Frågan är varför de datorer han själv disponerade blev omformaterade dagen efter avslöjandet? Någon?

 5. Synd att luckan inte gick i baklås. Varför är aldrig herrens makter med oss.

 6. Jahapp, så kom det ut att folkpartister, förutom att vara hycklare av grov nivå, också är egoistiska lögnare som fullständigt skiter i sina kompanjoner.

  Låtsas inte vara förvånade, gott folk.

 7. Det brukade vara ganska öppen stämning i LUF under tiden jag var med, speciellt angående kampanjer mot SAP och Göran P (på personplan). Hade man bara tillgång till intranätet i LUF (som jag hade då och som alla medlemmar har), så tror jag inte detta var någon nyhet. Och eftersom Fredrik Malm var ute ganska mycket bland medlemmarna i förbundet (detta får väl ses till hans fördel) så hade han med all säkerthet kunskap om detta… jag blev förvånad över hur lätt han kom undan i undersökningarna, och hur lätt man använde Per Jodenius som offerlamm. Men jag gissar att det är så real-politiken fungerar.

  p.s. drevet mot Lars Danielsson var ju också konstruerat av rykten som förmedlades inom LUF d.s.

 8. Det lär finnas fler moraliskt förkastliga individer i folkpartiets riksdagsgrupp än den islamofobiske och fege Fredrik Malm…
  Enligt envisa rykten inom chilenska grupper påstår man att M.Rojas skickades till Sverige av Pinochet för att spionera på sina landsmän.
  Han kom som fullfjädrad marxist, sägs det, och infiltrerade chilenska vänstergrupper.
  Tydligt är att han i längden inte klarade av sitt dubbelspel – utan helt självklart gick över till Volkpartiet, där han kunde visa sitt rätta ansikte och driva den nyliberala och främlingsfientliga politik han så djupt känner för.

 9. Under en paneldebatt i ABF-s huset, en man i publiken vände sig till Fredrik Malm och sa till honom:
  – Du är islamfob..!
  – Min fru är med muslimskt bakgrund. – sa Fredrik Malm
  – Då vill du säga att du är islamofob för att du har kanske fet fru! sa mannen :-)

 10. – Du är islamfob..!
  – Min fru är med muslimskt bakgrund. – sa Fredrik Malm

  Hahahahahaha, dagens bästa.

  Gla påsk på er alla rabbiner därute!

 11. Surfade in på Fredrik Malms blogg och möttes av denna mening i senaste bloggpost:

  ”Kommentarsfunktionen är ändrad medan jag är borta så att det krävs godkännande för att bli publicerad”

  Vilken tillfällighet va :):)

  Var inne på bloggen för några dagar sedan och såg inte meningen då (om jag inte har dåligt minne).

 12. Ja, Kalle :-) Fredrik Malm är islamofob, men så fort man pekar på det, då säger han att hans fru är med muslimsk bakgrund! :-) Vad ska man tänka då..? :-) Ja, antingen hatar han sin svärmor eller har fet fru, så blir han islamofob… :-)