Första svenska blogg i Second Life?


Jag har tidigare skrivit om fenomenet Second Life, och det är det fler som gjort kan jag berätta. Fyrahundraåttioen miljoner träffar i Google.

Det kanske inte är rekord men man kan i alla fall utan vidare påstå att företeelsen är omskriven. Det jag ännu inte läst något om är huruvida någon svensk bloggare har tänkt starta en filial i SL. Det vore kanske en idé att starta ett ”Bloggholmen” eller ”Bloggshopen” i SL. En liten butik där bloggare kan hänga ut ingressen på sin senaste bloggpost, något som uppdateras ständigt med RSS.

En lämplig syssla för någon programmeringskunnig med alldeles för mycket fritid? :-) Eller också så kommer väl någon att utropa republiken ”Bloggistan” och börja sälja tomter för Linden Dollar till hugade bloggare. Nej, jag tror bestämt att jag ska lägga mig och sova en stund till… :)

Andra bloggar om: , , [tags]Second Life, Bloggosfären, Sverige[/tags]

8 svar till “Första svenska blogg i Second Life?”

 1. Betyder det att man kommer att kunna läsa din blogg inne i Second Life? Smutt idé att gå in i ett rum med en massa skärmar som man kan zooma in.

 2. Mja det vet jag ju inte precis. Men möjligen om någon tar sig för att hacka ihop ett lämpligt script/plugin som gör att man kan exportera dit. JAG gör det inte.. :)

 3. Om man drömmer på med våta drömmare om SL så vore det väl kul att göra en komplett avbild av samhället? RFID chips kan ju hålla rätt på poitionerna och sen kan vi krångla lite med 3d-primitiver, script och annat och glömma de lite mer tråkiga sakerna:

  En ultrakommersiell mijö där folk gör sig beroende av (förutom Microsoft) Intel och Nvidia.

  GPU:n är ju som vi alla vet nyckeln till framtiden och ATI är på deken verkar det som.

  Snart måste alla ha det obskyra Nvidia med sina slutna drivrutiner.

 4. Alla har vi olika drömmar och skall man drömma stort vore det ju att USA:s kristna höger gjorde ett eget kommersiellt himmelrike av SL?

  Sen är det bara att trycka på dem en cyberhjälm och bädda ner dem? Så att de låter resten av världen vara ifred?

  Sen kan de murvla runt i SL bland Microsoft, Intel, Nvidia, Disney och alla sina stora varumärken som de dyrkar så högt…

 5. Grundkurs i googling:

  sökterm: second
  ger: alla träffar på ”second”

  sökterm: life
  ger: alla träffar på ”life”

  sökterm: second life
  ger: alla träffar på ”second” OCH/ELLER ”life”

  sökterm: ”second life”
  ger: alla träffar på ”second life”

 6. Bra Blogge!

  jag tänkte på det när jag läste vad jag postat, men, tänkte jag, Blogge ska väl för fasen ha nåt att göra… :-)

 7. Blogge är min idol. Vad gäller allt som har med datorer att göra. (Idag sökte jag på hans riktiga namn och fick höra att jag var kommunist. Det var inte snällt.)