Först i Haninge kommun till valurnan?


Ja det var inte planerat. I morse när jag var uppe i centrum såg jag att poströstnings-
lokalen i nämndhuset var på väg att öppna så…

Jag var tvåa i kön, men kvinnan framför mig hade glömt att lägga ner röstsedlarna så plötsligt var jag först i kön. Det innebar att jag blev den första Haningebon som avlämnade min röst och till allas ohöljda förvåning röstade jag så här:

Kommunalvalet: (v)
Landstingsvalet: (v)
Riksdagsvalet: (v)
Trängselskatt: (ja)

Alla ramlar baklänges av förvåning va? En f.d. arbetskamrat frågade mig om jag får någon slags medalj för att vara först till valurnan, men det tror jag inte.

I bästa fall kanske mina kamrater i partiet förser mig med ett tjusigt märke med en röd blomma att ha på skjortan. Men det blir inte en ros i så fall kan jag avslöja… En sådan kan ju vara käckt att ha när jag står och pratar med väljare i centrum i veckan.


Vallokalen i Haninge kommun 09.50 idag

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, vänsterpartiet, haninge, val2006, röstning[/tags]


7 svar till “Först i Haninge kommun till valurnan?”

 1. Jag får inte rösta till kommunfullmäktige. Innan jag kollade på min valsedel trodde jag att jag skulle få rösta i Stockholms kommun och landsting eftersom jag varit skriven där fram till mars. Men på den punkten hade jag fel. Till landstinget får jag rösta men eftersom Gotland inte har något landsting så blir det väl Stockholms landsting i alla fall.
  Men varför får jag inte rösta i kommunalvalet vare sig i Stockholm eller på Gotland? Är det för att jag skriver så politiker-kritiska insändare i Gotlands Tidningar så mina medborgerliga rättigheter blivit begränsade, eller?

 2. Oj kan man rösta redan. Blev lite frälst av Ohly igår och borde kanske springa iväg och rösta (v) innan ja ändrar mig och börjar luta åt sossrna igen.

 3. Då slog jag dig med en dag. Jag skickade in min valsedel går. Om jag var den förste Kalifornienbo att rösta i det svenska riksdagsvalet vet jag inte, men säkert en av de första.

 4. Nja Ohly är inte ett alternativ och det tycker jag han bevisade igår när han stod och spydde galla över den libanesiska motståndsrörelsen.

 5. PKFV
  Håller helt med men vissa saker måste han säga för att bli ”accepterad”.
  Vi fristående kan däremot kalla Hezbollah vad dom är, dvs hjältar.