Folkpartiets och Timbros Rojas får smäll på fingrarna


Tobias Billström (m) ger sig på Timbros och folkpartiets Mauricio Rojas och anklagar honom för hårklyverier i dagens upplaga av Svenska Dagbladet.

Tobias Billström: ”Det är alltid tråkigt när våra vänner inte är pålästa om vår hållning. Det är än mer beklagligt när de inte ens känner till våra gemensamma uppfattningar inom Alliansen som vi tillsammans befäst i gemensamma reservationer i Sveriges riksdag. Mauricio Rojas är folkpartiets flyktingtalesman och sitter i det ansvariga utskottet i riksdagen, vilket gör det extra beklagligt att han inte vet vad han talar om (SvD Brännpunkt 13/9).”

Själv vet jag inte om jag är speciellt överraskad. Rojas har ju tidigare visat upp en underlig attityd där han bland annat driver kravet att invandrare ska utvisas ur landet om de begått tre brott. Man kan givetvis tycka lika illa om invandrare som begår brott som svenskar som gör samma sak. Men när man pratar om att utvisa svenska medborgare så visar det på att man inte förstått speciellt mycket.

Å andra sidan kan man ju lugnt hävda att folkpartisterna sällan överraskar med speciellt genomtänkta uttalanden. Vad hette den där människan som skulle sjunga We Shall Overcome på något möte i Rinkeby? Hon var där för att prata om den s.k. Lasermannen som då var i full fart.

Hon tog priset som den folkpartist som mötts med störst tystnad genom tiderna..

Att ”Alliansen” splittras mer och mer är knappast förvånande. Att Rojas som borde veta en hel del om partiernas överenskommelser missat det mesta verkar klart. Han är ju chef för en tankesmedja gubevars..


12 svar till “Folkpartiets och Timbros Rojas får smäll på fingrarna”

 1. Roias fick mycket skit för att han ville utvisa invandrare med svenskt medborgarskap. Det visar väl på hur tugget går på Timbro om något?

 2. ”Vad hette den där människan som skulle sjunga We Shall Overcome på något möte i Rinkeby?”

  Hon hette Birgit Friggebo och är mest ihågkommen för tillkomsten av små vedbodar.

 3. Friggebo, den rödhåriga. Jag visste det men kom inte på det hur jag än ansträngde mig. Det är lätt att glömma folkpartister uppenbarligen.. :)

 4. Den episoden finns med i Geller Tamas mycket spännande bok ”Lasermannen. En Berättelse om Sverige”. Ordfront Pocket 2003. Friggebo var i Rinkeby med Carl Bildt.

  Sidan 306:”I just detta övonblick valde Birgit Friggebo att luta sig fram mot mikrofonen, greppa den med båda händerna och högt och ljudligt, med tydlig betoning på varje ord, långsamt säga: HALLÅ! Nu tycker jag att vi gemensamt i denna sal sjunger: We shall Overcome.
  Det blev dödstyst i lokalen”.

  Idag sjunger tydligen Folkpartiet en annan variant av den sången, ” we shall deport”.

  Det är viktigt att om man är svensk medborgare så är man svensk medborgare. Det får inte finnas en A lista och en B lista.

 5. Ja Lennart! Jag hade bara behövt resa mig och sträka mig efter boken för att få svaret. Jag tror att jag har för många böcker.. :)

 6. Jag läste ”Lasermannen” för ett tag sedan. Spännande som en deckare. Och ruggigt att det var verklighet. Fiction kan nog inte överträffa verkligheten.

 7. Meh!

  Har du läst den debattartikel Tobias Billström hoppar på? Där kräver Rojas att Sverige borde ha en betydligt *mer* generös flyktingpolitik. Billström är *mot* amnesti, Rojas är en av de mer välformulerade *för*.

  För övrigt har Rojas aldrig föreslagit att svenska medborgare ska utvisas. Däremot har han föreslagit att utländska medborgare som begått grova brott ska utvisas i högre utsträckning än vad som görs idag (att man utvisar brottslingar är liksom inget nytt).

 8. Jag läste den Malinski. Det var ju rart av honom.. Men han har en massa andra åsikter som inte med bästa vilja i världen kan kallas rumsrena. Brunhöger är en underdrift..

 9. Nej Jinge. Brunhöger är bara vad ni kollektivt har bestämmt er att smutskasta svensk borgerlighet för. Synd för er att det är så lättgenomskådligt.

 10. Jinge riktar en mycket allvarlig anklagelse mot Rojas när han påstår att denne krävt att invandrare med svenska medborgarskap som begår brott skall utvisas. Jag tror inte på det förrän jag fått en källhänvisning. Var och när krävde Rojas det? Jag har aldrig hört eller läst det, bara anklagelsen. Tror personligen att det är som Malinski skriver, att Rojas bara krävt vad som redan praktiserar, nämligen utvisning av utländska medborgare som begår brott.
  O.S.A.