Folkpartiet i regeringen betyder krig!


Vinner borgerligheten nästa val så kommer landets regering att bli en enda stor loppcirkus.

Jag har ju kallat Folkpartiet för ”loppcirkus” förut, ett träffande namn som bloggaren Joel hittat på. Men egentligen så passar det ju bra på hela borgerligheten eftersom en borgerlig regering skulle bli just – en loppcirkus.

På senare tid har jag funderat lite på vad det skulle innebära i praktiken. Jo vi vet att lärare skulle bli tvungna att rapportera uppkäftiga barn till Säpo, att sjuka och arbetslösa skulle få betala de rikas pigor, men har folk fattat att vi också skulle tvingas sända svenska soldater till Irak?

Jag tvivlar på att allmänheten tänkt på det. Men det är precis vad folkpartiet har velat hela tiden. ”USA:s kamp är vår”, och ”Snabbinträde i Nato” skulle bli slagorden.

Och vilka skulle kämpa emot en sådan

utveckling? (kd)?, (m)? (c)? (fp)?

Nej just det. Inget av dessa partier skulle på allvar kämpa emot ett sådant förslag från krigshetsarna inom Folkpartiet.

Kanske skulle man inte våga sända soldater idag, men USA:s ockupation av Irak är knappast deras sista krig. Nästa gång gäller det Nordkorea, Sudan, Syrien eller Iran och då skulle loppcirkusen inte vara sen att hoppa upp på vagnen.

Jag tvivlar på att de som idag funderar på att ge borgarna sin röst 2006 verkligen har tänkt igenom vilka konsekvenser det skulle få på sikt..


7 svar till “Folkpartiet i regeringen betyder krig!”

 1. Den dagen jag känner för att kommentera brunhögerns uppkast i SvD gör jag det.

  Hade du följt den här bloggen mer noga så hade du oxo funnit att jag kommenterat Skytte förut. Numer så läser jag honom inte ens eftersom han är irrelevant. Att han anser att skattebetalarnas pengar i allt högre utsträckning ska överföras till företagarna direkt är bara pinsamt.

  Han håller på att utvecklas till någon sorts SvD-motsvarighet till Expressens (loppcirkustidningens) Ulf Nilsson, fast denna jeppe finns med i adelskalendern..

 2. Inget parti idag är speciellt bra anser jag, .. men om man skulle ranka dom innebördes, ungefär på samma sätt man skulle ranka värsta sjukdomen bland valen pest, kolera, aids, spetälska.. osv. så skulle Fp komma på delad sistaplats med Kd, Nd och Sd – dvs hela sjoket av religösa, rasistiska och nationalistiska partier.

  Själv skriver om jag hotet Fp utgör, här.

 3. Folkpartiet verkar ha blivit ett alltmer oförsiktigt parti. Med det menar jag ett parti som verkar vara villigt att ta ogenomtänkta ståndpunkter utan att först analysera konsekvenserna. Som t.ex. att stödja USAs neokonservativa i Irak och nu senast Cecilia Wikströms utspel om svenskt stöd för Taiwan mot Kina.

 4. Jinge, skattebetalare och företagare är i praktiken precis samma sak. Kan du förresten förklara vad som är ”brunt” med att inte vilja betala 70% av det man tjänar till sossarnas vansinnesprojekt?

 5. Snoozer! Detta inlägg handlar om de eventuella militära konsekvenser en borgerlig regering får.

 6. Det finns mycket positivt de borgerliga blocket har att erbjuda, precis som det finns mycket negativt från vänsterblocket. Problemet är att inom områden som te.x. utrikespolitik, brottsbekämpning och invandringspolitik, så går man från borgarnas håll alltid (i min mening) ett eller ett par stegt för långt.

  Ofta extrema idéer som endast kan defineras som idéer med lätt fascistisk underton.