Finns vissa bloggare IRL?


När jag kollat runt lite ibland de svenska bloggarna har jag bland annat stött på bloggar med högerextrem agenda. I och för sig knappast konstigt, men saker och ting har fått mig att undra över de personer, eller snarare organisationer, som står bakom.

I det ena fallet finns det inte ens ett personnamn bakom, och mailadressen svarar ingen på trots flera försök. Jag blir så himla nyfiken.. Åsikterna som de fäktar för finns inte i riksdagen, möjligen kan Sverigedemokrater eller Nationaldemokrater ligga bakom, jag vet inte.

Egentligen tycker jag nog att bloggar vars ursprung och motiv är okända är ointressanta. Jag värdesätter ohyggligt mycket mer Annicas, Johnnys, Chadies, Lottas, Lennarts och liknande. Till och med de mer eller mindre nyliberala tycker jag är kul att läsa även om det bara är sällan jag håller med. Men spännande är de för att de tycker saker, och så vet jag att de finns IRL..

Men visst är det underligt att vissa bloggar inte tycks har någon levande person bakom? Bara ett fejkat alias..? (Nej jag har inte lust att säga vilka de är..)


6 svar till “Finns vissa bloggare IRL?”

  1. Jag tycker också att om en bloggare inte svarar på mail eller bloggar under ett fejkat alias kanske brister lite i trovärdighet. Jag läser hellre bloggar där jag vet att det finns en levande, icke-fiktiv, tänkande människa bakom.

    Annica

  2. Har nazisterna bloggar??? Jag tror inte jag har sett röken av en enda uttalat rasistisk eller nazistsik blogg, men de annonserar kanske inte på Var är du…

  3. ”högerextrem agenda”…”Fascistiska bloggar”…?
    Varför är Du den ende som hittar dem?
    Appropå trovärdighet, alltså.