Femifobi, en fara för män.


Allt fler män verkar känna sig hotade av kvinnor som kräver sin rätt. Att Gudrun Schyman för närvarande reser land och rike runt och talar om feminismen leder till att politiska reportrar i falsett talar om ”vänsterns undergång”. För om det blir tillräckligt många som skriver på hennes namnlistor om ett feministiskt initiativ så kommer det säkert att bildas ett feministparti.

Att ett sådant parti skulle plocka röster från (v) är självklart. Men (s) ligger också risigt till efter att Persson utsett Orback till jämställdhetsminister.

Jag kan tycka att det känns lite märkligt att så många män är rädda för kvinnor som kräver sin rätt. Jag förstår att män med en oklar sexuell identitet känner kastrationsångest inför dessa kvinnor. Det syns ju bland annat på ytterlighetsgruppernas idoga angrepp mot feminister, homosexuella och muslimer.

Men om Gudrun slutar att yra om ”mansskatt” så kan jag nog överväga om jag trots allt inte ska rösta på dem i valet..


8 svar till “Femifobi, en fara för män.”

 1. Gudruns idé om specialskatt för vissa grupper i samhället kanske inte är så dumt. Det finns många grupper som man kan tänka sig ta ut en extra skatt på.Frågan är bara hur man ska definiera grupperna. Men är det bara fixat så varför inte extra skatt på fackföreningsanslutna för att de ska ta ansvar för sina ledares mygel. kanske mattanter i skolan för att de ska ta ansvar för kolegor som bjuder på dålig mat. Listan kan göras lång.

 2. Du tar ut svängarna, Jinge! Det gillar jag! Att jag sen inte ser sambandet mellan att tycka att Gudruns totalitära principer är smått överdrivna, till att vara en ytterlighetsgrupp som hetsar mot feminister, homosexuella och muslimer!

  Men alla får ju tycka som de vill! Det är ju det som är så bra! ;)

 3. Har Gudrun totalitära principer? Hon är ju den som startade samarbetet som (v):s pragmatiker nummer ett. Att hon är vilsen när det gäller Talibaner och mansskatt beror nog bara på att hon klamrar sig fast i strålkastarljuset. Och det är säkert ett av motiven till att hon försöker starta ett feministiskt parti. För det gör hon och det kommer nog att bli offentligt snart. Jag skrev: ”Jag förstår att män med en oklar sexuell identitet känner kastrationsångest inför dessa kvinnor. Det syns ju bland annat på ytterlighetsgruppernas idoga angrepp mot feminister, homosexuella och muslimer.”

  Vad var det du inte förstod? Femifobi förekommer MEST i grupper som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna och liknande..

 4. Femifobi är ett ord jag aldrig hört förut. Vilken form av det femenina formerna har man fobi emot? Sedan att nassar inte gillar feminister är väl kanske inte så förvånande. Älskar den något annat än sig själva. Kritik mot former av eller begreppet feminism kan enligt mitt sett att se det inte vara detsamma som att vara nassist.

 5. Jag tror att det inte rör i första hand formerna.. :) Sen har jag inte påstått att alla Femifober är nazister, öööhh..

 6. okejdå jinge! jag erkänner väl då! jag led förmodligen av en temporär enögdhet när jag läste din text…nu ser jag ju vad det står!
  Huruvida ytterlighetsgrupper består av män med oklar sexuell identitet låter jag vara osagt. Det har jag ingen aning om. Om (och när) Gudrun och hennes vänner startar ett feministiskt parti kommer vänstern att splittras ytterligare. Det är inte på något sätt bra, tror jag. Hellre en feg Storpotät vid rodret, än en Reinfeldt med sina överklassfasoner!

 7. Det är ju bara att kolla på snånazzarnas inställning till homosexuella så förstår man.. Mja om Gudrun & Co verkligen gör det får vi se. Men då kan man inte bli ett nytt ”vänsterparti” eftersom man behöver samla kvinnorörelsen på ett mycket bredare plan. Ngn sorts ”miljöparti” som sätter feminismen främst. Samtidigt måste hon ju oxo begripa att hon är rökt ur vänsters synvinkel.

  Sedan är jag själv övertygad om att Reinfedt är namnet på statsministern hösten 2006 alldeles oavsett vad Storpotäten gör. Det skulle möjligen vara annorlunda om (v) tvärt hoppade av regeringssamarbetet. För det är de som förlorar på det. Men det är ju en annan diskussion..

 8. Vad ska man ha ”v” till. Det är väl samma skrot och korn som sossarna. Toppen styr och medlemmarna hurrar. I parlamentet så trixar de lika mycket som alla andra. Nationalister nästan i stil med nassar. Få politiska rörelser i sverige hyllar nationsgränserna som v.