Fel i huvudet på Bush!


Ja, jo jag vet att det knappast är någon publikknipande rubrik här i Europa.

Här förstår vi att ”inte alla är hemma” uppe i huvudet på den mannen och hans medlöpare.

Aljazeera: Four Saudi national guardsmen have been killed and 18 local staff taken hostage in an attack on the US consulate in the Saudi city of Jedda. Saudi security forces sealed off the consulate and an official inside the building said: ”We have an emergency case.”

Samtidigt kan jag känna att det är sorgligt att konstatera att jag snart förstår Usama Bin Ladin och hans Wahabbistiska dårar.

USA för ett orättfärdigt krig i Irak och stöder krigsförbrytare som Ariel Sharon.

En i raden av krigsförbrytare som USA sponsrar med både pengar och vapen.

Förut var det Usama själv och hans Mujaheddinkrigare för att de skulle hjälpa USA att krossa Sovjetunionen.

Nu får USA skörda in egen draksådd.

Tyvärr drabbar det, som vanligt, totalt oskyldiga människor. Nu inte bara i Palestina, Israel, Afghanistan USA och Irak.

Även Saudier ska tydligen få betala med sina liv för Bushs oförstånd.. :-(


8 svar till “Fel i huvudet på Bush!”

 1. Jaha, så antidemokraternas attacker i Italien efter andra världskriget var väl även de amerikaners fel som bestämde sig för att befria Europa från nationalsocialistiska antidemokrater och en del av Europa från kommunistiska antidemokrater?

 2. Givetvis var George W Bush ansvarig för biståndet till Muhajeddin i början av 80-talet. Sen lider givetvis saudier mer av Bush dumhet än av den stenhårda diktaturen i deras eget hemland, vem vill ha en korkad demokratisk president när man hellre kan få en enväldig kung. Länge leve diktaturen!

 3. Nu är det nog inte så enkelt Tor. Men USA var direkt ansvariga för att utbilda bin Ladin och hans anhang. Dessutom beväpnade man dem med stingermissiler. Nä, SA är inte speciellt öppet och demokratiskt. Tvärtom.. Men det kanske är därför som familjen Bush har så nära privata relationer med deras kungahus. Många affärer har de ihop de sötnosarna. Men det är väl ok enligt alla nyliberaler.

 4. Jag förstår inte varför USA har ansvar för terroristernas dåd i Saudiarabien. Är USA terroristernas förmyndare i Saudi? Terroristernas mål är att rensa den arabiska halvön från alla som inte är muslimer och det är naturligtvis hemsk målsättning. Hur skulle som fundamentalistiska muslimerna reagera om det fanns en rörelse här i Sverige som attackerade muslimska länders representationer med avsikt att göra Sverige till ett land enbart med kristna? Skulle dom acceptera det? Det skulle dom knappast. Islamisterna är folk som anser sig stå över andra människor, övermänniskor. Islamisterna är rasister men dom sorterar folk efter religion istället för efter ras.

 5. Det var USA som tränade dem och beväpnade dem. Islamiserna är väl lika mycket rasister som judarna i så fall. På dig låter det som en miljard muslimer alla har en kalasjnikov under sängen. Lite trist och rasism tolererar jag inte.

 6. Jinge du överskattar islamisternas antal om du tror att dom är en miljard till antalet. Du förväxlar islamisternas antal med muslimernas antal. Bara in bråkdel av muslimerna är islamister.

  Islamisterna är naturligtvis inte heller tränade och utrustade av USA som du skriver. Det enda jag kan ge rätt i är att dom är rasister, men inte rasister på biologisk bas utan på religiös.

  Islamisterna anser att islam är den enda tillåtna religionen på den arabiska halvön först och främst, men jag skulle tro att dom helst vill se att hela arabvärlden rensas från andra religioner än islam. Islamister är religionsrasister.

 7. Ok. Begreppet ”islamister” är olyckligt i.s.f. Man bör nog hellre tala om religiösa fundamentalister så blir det färre komplikationer. Nej, jag har aldrig sett tecken på att de är rasister som du skriver. Men att de är extremt antagonistiska till judendom har kanske sin logiska förklaring. Och att muslimer här i europa glatt och högt hatar judar är nog sant. Men jag inbillar mig att det till stor del rör sig om samma fenomen som oxo finns bland judar. Men jag kan inte hävda att jag vet, men det jag kan hävda är att muslimer normalt lever i fred med andra religioner. Men då bör väl inte andra konflikter svärta ner situationen. Men Israel är ett dåligt exempel eftersom det är en ”judisk stat” trots att det bor en hiskelig massa muslimer där.

  Sen är det väl iofs sant att alla terrorister inte är ihopraggade mujahedins från bergen i Afghanistan, men fakta är ju att Wahabbismen var en tynande liten sekt då USA med hjälp av Pakistan och SaudiArabien tog dem under sina vingar.

  Sedan hjälpte amerikanska ”rådgivare” till att utbilda dem för kriget mot ryssarna. Ett av misstagen USA gjorde var att bara skita i saken då Sovjetarmen fick dra sig baklänges. Det var ur den miljön talibanerna bildades (taliban = studerande)

  Efter det har väl Usama mest tjänat som modell för olika efterföljare som media felaktigt buntar ihop till ett begrepp, Al Quaida. Men det är ju en annan historia.

  Och att dessa religiösa fundamentalister ger sig på USA i SA är knappast konstigt. Man skulle ge sig på kungahuset oxo om man kunde. Och draksådden stod USA för. Man skulle ju kunna tycka att landet innehåller så många begåvade och utbildade människor så att de kunde se till orsak och verkan, men det tycks vara svårt för deras regering.

  De muslimska fundamentalisterna har troligen rätt i ett av sina påståenden. Konflikten skulle trappas av så gott som direkt om inte USA stödde israels ockupation av palestinskt område.

  Palestinier och judar har levt i fred med varandra under en kopiös mängd av år innan engelsmännen ”skänkte bort” landet.

  Sedan blir det ju inte bättre stämmning i mellanöstern av att USA ljuger ihop ett scenario med VMD-vapen hos Saddam.

  Draksådd igen alltså. Men det har jag skrivit så många gånger så du känner säkert till min inställning..