Fejkad video på Reinfeldt togs bort av Youtube.com


Fredrik Reinfeldt har blivit föremål för en lätt tveksam videoanimering som fram tills alldeles nyss var tillgänglig på Youtube.com

Filmen var gjord som ett inslag i TV4:s nyhetsprogram och förställde Reinfeldt i en nazistuniform. Vissa medier skriver att det var en uniform som skulle föreställa Hitlers, och han kallades också Fredrik ”Adolf” Reinfeldt. TV4 var enligt Aftonbladet mycket irriterade eftersom deras logotype användes i videon.

TV4: ”Klippet är en animation och gjort som ett TV4-inslag. Fredrik Reinfeldt kallas ”Adolf” och säger att han ska ”korrumpera det svenska samhället till mitt eget tredje rike”.

– Det är för jäkligt! Man får väl stå ut med mycket, men det här går över alla gränser. Det är baksidan av nätet – att det är anonymt och svårt att komma åt sånt här, säger moderaternas partisekreterare Sven-Otto Littorin till tv4.se.

Om det var den svenska videomixaren som tog bort filmen från Youtube eller om det var TV4:s advokater som fick dem att ta bort den vet jag inte. Dessvärre hann jag inte se den så jag vet inte om den var skojig eller bara plump.

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Politik, Moderaterna, Fredrik Reinfeldt, Video, Youtube.com, Hitler[/tags]


19 svar till “Fejkad video på Reinfeldt togs bort av Youtube.com”

 1. Ja Reinfeldt kan inte göra något åt det eftersom han är en offentlig person och politiker. Han kommer att utsättas för mycket framöver. Det enda som kan ifrågasättas är väl TV4:s logga. De hade säkert inte tjafsat om det var Persson… :-/

  Personen som gjorde jobbet begick ett misstag när han lade in TV4 i det. Hade han valt att fejka ngn annan typ av symbol så hade Fredrik fått tåla liknelsen även om han ännu inte visat upp några personliga drag som påminner om Adolfs.

  Man kanske ska sätta mustasch på Fredrik nån gång när han visat sådana tendenser… :)

 2. Jag har tyvärr också missat filmen, det vore kul om någon hojtade till om den kommer upp någon annanstans eller under annat namn.

 3. Det som är illla är att kalla någon för Adolf. Det kan finnas en finess med att inte göra satir kring just Adolf.

  Reinfeldt har spökats ut i en Luftwaffeuniform och det är kanske inte så farligt. Luftwaffes generaler, md undantag för Göring, gjorde sig väl inte direkt kända som fanatiska nazister. Det hade varit värre med en SS-uniform eller Adolfs enkla bruna klädsel

 4. I det här fallet var det TV4:s jurister som fick den borttagen, den dök förvisso upp lika snabbt igen på samma Youtube.com men togs bort igen (och så lär det fortsätta ett tag tills folk tröttnat, speciellt välgjord var den inte och lallen som la upp den tycks tro att Reinfeldt är ”Stadsminister”)

  Tvärt emot vad många tycks tro så är det inte en demokratisk rättighet att svärta ner TV-kanalers eller andras varumärken vilket förmodligen förklarar varför TV4 inte ville bli förknippad med den.

 5. Nä jag trodde nog inte det var nåt att se på. Det är iofs fullt möjligt att privatpersoner gör strålande satir, men att klä Reinfeldt i nazzeuniform verkar rätt desperat.

  Antagligen ett dåligt försök, men med tiden kommer det säkert både välgjorda och roliga..

 6. Filmen var rätt plump och rätt illa gjord, men inget världen går under för. Dessutom gjorde ju nåt svenskt TV-program en site där Göran Persson liknades vid Mao, så balansen är väl återställd. Mördare som mördare…

 7. Den nya filmen är ännu elakare skulle jag vilja påstå utan att ens ha sett mer än bilden här ovan av den första.
  Det är nog lika bra att dom vänjer sig vid att få samma skit som dom själva serverat världen med mellan varven den senaste tiden.
  Står man som Muf och gapar ”Anna Sjödin Fyllesvin” i talkör utanför en tv stuio så har man inte många stjärnor kvar i etikboken.

 8. Förstår inte varför det är alltid så synd om Reinfelt. Gogglade, hittade många väldigt elaka bilder på t ex Persson. Allt från Hitlermustasch med nassemössa till allmänt förlöjligande bilder

 9. Förstår inte varför det är alltid så synd om Reinfelt. Gogglade, hittade många väldigt elaka bilder på t ex Persson. Allt från Hitlermustasch med nassemössa till allmänt förlöjligande bilder

  —————————

  Det beror på att det i allainsens skallar rådde diktatur fram till för en vecka sedan och att all politisk satir var centralstyrd av nån Goebbles hos sossarna (sannolikt Ulvskog)samt att all vulgär retorik dom själva ägnat sig åt aldrig varit något annat än reguljär frihetskamp.

 10. VI kan väl hjälpa till att utöka sortimentet på Reinsvält? Nu ska han höja kostnadstaket för läkarbesök och medicin. Idioten!