Federley köper ”egen” salladsbar?


Att Fredric Federley är en linslus av Guds nåde har väl de flesta märkt vid det här laget. Nu basunerar han ut att han vill köpa Wild’n Fresh tillsammans med ytterligare en Stureplansprofil.


DN:
”Fredrick Federley, ordförande i Centerns ungdomsförbund (Cuf), vill köpa den omstridda salladsbaren Wild’n Fresh i Göteborg tillsammans med tv-profilen Dominika Peczynski.”

Redan samma dag som han gick ut och agerade offentlig gråterska för salladsbaren så damp det in en e-post hos mig som frustade av ilska. Skribenten påstod att Fredric Federley ägde salladsbaren redan tillsammans med flickan som var dess ansikte utåt. Uppgiften lät lite halvt om halvt trolig men jag postade ändå inte innehållet eftersom eftersom avsändaren hade en gmail-adress eller om det var en hotmail-adress.

Sådana adresser ska man passa sig för som bekant. Dessvärre sparade jag bara mailet någon dag och jag minns inte om jag hade mer kontakt med vederbörande. Däremot läste jag någonstans en antydan om att Federleys engagemang var större än det som visades offentligt. Och nu tycks detta bekräftas i landets största morgontidning.

Intressant. Har allt detta tjafs varit organiserat spin från Timbohögern och dess allierade?

Jag undrar vad centerpartiets kärnväljare säger om all denna cirkus som det nya partiet, ”Stureplanscentern” åstadkommer?

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Fredric Federley, Stureplanscentern, Dominika Peczynski, Centerpartiet, Spinn, Högerregeringen, Publicitet, Timbrohögern, Wild’n Fresh, Politik[/tags]Nyligen.se


21 svar till “Federley köper ”egen” salladsbar?”

 1. Båda Fredrik och Dominika har ett svårslaget behov av att synas och höras trots att skälet inte alltid är så tydlig. Att hävda intentionen att köpa en salladsbar, som inte har en enda tillgång förutom ett uttjatat namn i media, är bara ett svepskäl till än mer publicitet. Det är tröttsamt och dessutom tar det fokus från den verkliga diskussionen om fackets metoder. De är osäkra individer som saknar finess i strävan efter en fortsatt plats på Bindefelds gästlista.

 2. Du har ett svårslaget behov av att klistra in samma kommentar på massor av bloggar, Rockefeller. Känner du att du inte syns och hörs tillräckligt mycket?

 3. Här i Göteborg så sägs det att Federley känner tjejen som har salladsbaren sedan gammalt. Jag har hört att Federleys f.d. känner hennes pojkvän eller hur det nu var. Det går mer snack också men skulle jag skriva det så kommer detta aldrig in.

 4. Jag blir alltid lika förundrad över vänsterns omtanke om centerns s.k. ”kärnväljare”.

 5. 1. Jag är ickesocialist och FÖR att undantag ska kunna göras för enmansföretag.

  2. Det blir inte lika charmigt, och sannolikt inte lika många kunder, när en partiföreträdare för världens rikaste parti (dessa etanol-fascister) äger baren. Om det går dåligt för baren kommer inte lönerna at sänkas, utan krigskassan lär räcka ett bra tag för de glassande anställda som lever på propagandabidrag.

  Fast det är klart. Effekten en-liten-jagad-småföretagare försvinner ju i samma sekund som ägaren är Federley, och frågan är om inte även begreppet ”företagslöshet” och alliansens politiska kommunikation kan sättas på spel av detta?

  För Federley är förmodligen missionsverksamhet för den sanna politiska ideologin (bara tron på den är nog den egentliga haken) lite för dominerande. Göran Perssons Torp eller herrgård kan man ju sympatisera med även som egoistisk kapitalist, men en slickad marknadsförare som ”leker verklighet” för att söka bevisa något nog ju bara patetisk.

  Det finns utmärka argument för att inte ha en rigid syn i kollektivavtalsanslutning för pyttesmå företag, t ex Åsas Wild’n Fresh, men inte för den kedja som Federley funderade på.

  MEN: En orsak till att Federley köper kan ju vara att han vill tillgodogöra Åsa som känt sig lite utnyttjad av båda sidor, och att Federley faktiskt kommer att ansluta sina företag till kollektivavtalen. :-) I annat fall blir det nog ”Lucky Luke-humor”! ;-)

 6. Smart av Federly, det ska bli spännade att följa händelseutvecklingen. Har inte alltid gillad vad Federley gör (bottennappet var förstås stödet till Israel i somras) men detta är som sagt ett smart drag, nästan genialt. Om han går iland med affären så får han en utmärkt chans att visa att även privata avtal kan vara bra för de anställda – och att därmed HRFs monopol bryts. Hursomhelst så lär HRF inte kunna fortsätta blockaden utan att skämma ut sig ytterligare.

 7. Svårt att nog gradera dumheten i nyheten men hur gick det med svanarna som den där kvinnan samlade på?

 8. Jag trodde botten var nådd när jag läste om kvinnan med svanarna men att Federley och ”TV-profilen” skulle köpa salladsbaren det hade jag aldrig kunnat räkna ut. Kanske hjälper det med vetrinären på Federley. Jag vet inte…

  Jo en sak: Det är faktiskt facket som har rätt!

  Men sanningen har väl inget värde längre?

 9. HAr ni läst Federley skriver på sin egen blogg?

  Hur det gårt återstår att se. Vet att åtminstne två till är intresserade av salladsbaren. tar vi hem affären vill vi öppna i Stockholm och Malmö också.

  Är hela bråket ett stort marknadsföringstrick? Om det inte är det från början så verkar Fedde i alla fall förstått att använda det så.

 10. Nu avviker jag från tråden här, men DN-liberalen Niklas Ekdal ville ge kvinnan med svanarna en medalj. (Okej. Jag vet att kvinnan ville väl, men att vilja väl räcker inte alltid. Hon hade inte alla hästar hemma i stallet, så att säga, men nästan alla svanar…)

  För säkerhets skull, för att behålla den röda tråden:
  http://www.yelah.net/articles/reportage20070213

 11. Svanar eller ej, Den företagare som är så förbaskat korkad att han/hon ej inser fördelarna med att ha ett avtal med ”facket” borde ej få några som helst startbidrag eller annan hjälp att starta sitt nya företag. Jag har flera i min bekantskapskrets som är sk. ”småföretagare” som faktiskt är glada överr att de har ”hängavtal” och får hjälp både av arbetsgivarorganisationen och även arbetstagarorganisationen när det uppstår problem//John

 12. ”Tv-profilen” Dominika Peczynski minns jag mest som programvärdinna i TV 3:s Tutti frutti. Den verkliga handgranaten mot allt vad sunt förnuft och svensk modell heter.

  Alla anställda kanske inte är lika desperata i sin jakt på personlig framgång? Men den erfarenheten kanske kommer väl till plats i en salladsbar?

  Fröken banan (ja fy ja)…Fröken jordgubb…mfl.

  Hursomhelst var det det mest osannolika radarparet man kunde tänka sig ?!?

  Federley och Dominika…

 13. mmm John som företagare blir man genrellt sätt glad av att tvingas skriva avtal med facket.
  Dina startaeget bidrag finns inte eftersom hela budgeten har gått till friåret, så du behöver inte oroa dig att hennes företag kostar dig någonting.
  Jag skulle gärna få lite förslag på vilket sätt hon skulle tjäna på ett avtal med facket. Vad gör till exempel organisationerna du skriver så varmt om? Lite praktiska exempel på vad de gör för företagaren skall vilja ha deras hjälp.

  Du nämnde dumhet någonstans, jag tycker själv att om man går ut och anklagar en ung ambitiös tjej för att vara dum, för att hon inte vill ha med maffiafacket att göra, är just dumt!

  ”Båda Fredrik och Dominika har ett svårslaget behov av att synas och höras trots att skälet inte alltid är så tydlig.”
  Det är ganska grundläggande att synas så mycket som möjligt om man vill lyckas i politik. Federley som är mycket ung har förmodligen valt rätt att inte använda din osynliga taktik.

 14. Det är väl klart att Timbrohydran har varit framme, på ett eller annat sätt, och hållit ”Vild-och fräck”, under armarna, mentalt och kanske också ekonomiskt. Det var ju inte första gången i så fall. Det fanns en gubbe som började sälja sprit i sin butik, bekostad av företagarföreningen om jag inte missminner mig, Det fanns en annan typ i Småland någonstans redan för många år sedan, var det bilar eller vad var det, som också drevs av Timbrohydran.

  Så det här ju deras grej helt enkelt, har varit under minst 20 år, ja ett av alla deras otaliga olika typer av propagandatrick.

 15. Fredric Federley har ju all anledning att skaffa sig ett jobb utanför riksdagen. Centern är ju på väg ut ur riksdagen (är det minsta riksdagspartiet i senaste Sifomätningen), och hans ideologiska hemvist hos (sd), lär ju knappast kunna rädda honom kvar i riksdagen 2010.

 16. Facket, det är vi löntagare solidariskt tillsammans. Varför hatar Faderallan och Thatcher Olofsson oss facket så till den grad att de tillsammans med Urban Bäckström vill skicka oss tillbaka till patronsamhället igen?
  Ja det ligger nog både rädsla, girighet och överhetsklassbevarande i deras svarta själar!

 17. Det är ganska grundläggande att synas så mycket som möjligt om man vill lyckas i politik. Federley som är mycket ung har förmodligen valt rätt att inte använda din osynliga taktik.

  Visst men man måste göra en avvägning hela tiden om hur man ska synas och jag är inte säker på att salladsspektaklet är särskilt bra att mjölka längre om han månar om sin politiker sida.