Fascisterna i Sverigedemokraterna


I det senaste numret av Vänsterpress finns en artikel som handlar om hur fascisterna når framgång på grund av Socialdemokraternas högervandring.

Man citerar den socialdemokratiske ledarskribenten Olle Svenning (Afton-bladet) om vad som händer när (s) sätter upp målet ”Först ekonomin och sedan reformerna”. Då skakar grundvalen,
– väljarbasen hos ett socialdemokratiskt parti, menar han.

Och idag när fascisterna i Sverigedemo-kraterna tagit av sig de bruna skjortorna och klätt sig som folk så kanske t.o.m. vanliga människor stannar upp när de står på torgen och talar om ”- Främlingarna som roten till allt ont”. Ja de hävdar dessutom att de är ”demokrater” för alla som vill och orkar lyssna. Jodå, visst är de demokrater, ända fram till den dagen de lyckas ta makten. Då går det som det gjorde i Tyskland på 30-talet.

Nu har de bytt ut den nazistsymbol som de hade som partilogotyp och satt in en blåsippa i stället. Men en blåsippa kan inte dölja vad det egentligen handlar om.

På flera håll i Europa har nyfascisterna nått framgångar. I Frankrike, Österrike, Danmark, Italien och delar av Storbritan-nien har de tagit över som förstahandsval bland arbetarna enligt artikeln. Och detta beror helt och hållet på att (s) inte längre bryr sig om arbetarklassen utan bara bryr sig om ekonomin. Det är så arvet efter Persson ser ut den dag han slagit sig ner på sin herrgård för gott.

Vänsterpress finns att läsa på nätet i form av en PDF. Den aktuella artikeln finns på sidan 10 och 11.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, sverigedemokraterna, nyfascism, arbetarklass, socialdemokraterna, främligsfientlighet, nazianstuckna[/tags]


8 svar till “Fascisterna i Sverigedemokraterna”

 1. Bruna skjortor? Nazisymboler?
  Ja, du är lika skärpt som alltid Jinge.

  Och jag antar att du tänker ta bort den här kommentaren och sedan böla om att du blivit hotad, eller?

 2. Nej KORKADE kommentarer tar jag aldrig bort. Men du har knappast en chans till eftersom din mailadress ser väldigt fejkad ut. Och även Erik Hellsborn torde väl vara läskunnig?

  Föresten så har du raderat mina kommentarer varenda gång på din blogg..

  Nu har jag m.a.o. en innestående..

  F.ö. tycker jag att du ska byta fotografiet du har på din blogg. Det förra var bättre. Jag ska vara försiktig så att jag inte hamnar på sjukhus i Varberg, jag lovar.. :-)

  Jag tar kommentarsreglerna i repris här för säkerhets skull..

  Kommentarsregler

  På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna och jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det just du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad att jag sitter och kollar upp länkar.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således ej tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att dessa villkor ej uppfyllts. För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida..

  / Jinge

 3. Sverigedemokraterna vill förmedla en bild av sig själva som är inget annat än (oimporterad) guld och gröna (svenska) skogar. Faktum är att det är just dessa dansbandsleenden som man ska akta sig för. Det finns ingen ärlighet i dagens politik, och ett parti med en argumentation som verkar vara tagen ur de mörkaste partierna av mänklighetens svarta sidor är att bekämpa. Det finns ingen plats i min sfär för en Sverigedemokrat eller ens en sympatisatör och den kommer aldrig att finnas Jag betackar mig all ”vänlighet och kamratskap” kommande från en Sverigedemokrat, dessa falska och dubbelmoraliska fascisterna undanbedes på det bestämdaste. I deras ögon är jag, som är uppvuxen, bildad/utbildad, hemmastadd, arbetande och skattebetalande i Svea rike någon som aldrig kan bli en svensk. Jag är alltid en utlänning/invandrare. Jag tycker inte att någon i detta land, med betoning på NÅGON, är i ställning att ifrågasätta med närvaro i Sverige.

 4. Banana: \”Faktum är att det är just dessa dansbandsleenden som man ska akta sig för.\”

  Aaah!! :-)

  Dansbandsleenden!! :-)

  DET måste jag komma ihåg nästa gång jag ska blogga om de nazianstuckna..

 5. kommentarsregler längst upp i högerspalten / Jinge

  Läs extra noga vad jag skriver om fejkade mailadresser..

 6. Rasistiska och lögnaktiga, nazianstuckna lögner från Sverigedemokrater är inte tillåtna här. Läs kommentarsreglerna och kryp tillbaka in under stenen du kom ifrån !! // Jinge