Får man inte skämta om Israel?


Tyvärr har jag personligen kunnat konstatera att man inte får säga ett knäpp om Israels politik visavi palestinierna.

För oavsett vad man än säger så bemöts man enastående likformigt av israelkramarna och likudbloggarna. Därför har jag manipulerat DN:s skämtteckning lite för att tydliggöra vad jag menar..

Dessvärre är detta en adekvat skildring av debattklimatet. Ännu har ingen av dessa velat ge sig in i en diskussion, än mindre talat om varför israel bryter mot alla lagar, konventioner etc. Att vidstående små skämt inte är gripna ur luften vet alla som följer debatten. Du får gärna bidra med egna förslag till replikskifte..

(DN utsattes för en massiv kampanj då de publicerade originalet)


19 svar till “Får man inte skämta om Israel?”

 1. Jamen jag då? Jag vill också vara med.

  Även jag har blivit beskylld för att vara antisemit efter att jag skrev om korruptionen inom Likudpartiet. Något som den skyldige även erkänt.

  Se: http://fotolasse.se/?p=227#comments

  Fast egentligen är det väl så att de som ständigt beskyller andra för antisemitism inte klarar språket. Det vet helt enkelt inte vad ordet står för!

 2. Hej Niklas från KAS

  Du kan inte mena alvar .. Om Du tror att Jinge eller någon annan skulle vilja se Israel atombombat så måste du ha stora problem med förståndet.. INSE ATT MAN SKALL INTE ANVÄNDA SKÄMT på det sättet. Ingen demokratiskt sinnad person eller demokratiskt sinnat land atombombar någon annan.

  KAS

 3. KAS! Niklas menar allvar, tvivla inte en sekund på det.

  ”Ingen demokratiskt sinnad person eller demokratiskt sinnat land atombombar någon annan.”

  Nej. Just därför riskerar Iran att bli bombade..

 4. Nu syftade den meningen egentligen på saker som hände för ca: 60 år sedan ;)

  Men Din tolkning visar på det dubbelbottnade i allt, såg föresten att östersjön skulle få ny status så då får dom allt ha dubbla bottnar på oljebåtar.

  KAS

 5. Så sant så sant detta Jinge – detta är väl nästan en mer eller mindre uttalad taktik av den israeilsika staten ;)

 6. klockrent!

  är det nån som möjligtvis har en länk till orginaltecknarens hemsida? har för mig att han brukade publicera nya teckningar varje dag…

 7. Visst. Tyst som i graven.. :)

  De får väl inte ens luft nu antar jag. De sitter där och kippar efter syre men det var väl ett alltför välriktat angrepp, de är helt enkelt nere för räkning.. :-)

 8. Dom där jävla svartrockarna med egna lagar,skulle nog behöva stajla till sig en smula, både här å där särskilt under luvan tror jag :-)

  De klarar ju varken skämt eller satir, Surt…

  Men det finns ju många exempel på att det är just de rättstrogna i religionsfrågorna som är de värsta vapenskramlarna. Surt Huuuu!

  GP