Får Bosse Ringholm skaka galler nu?


Jag håller ytterst sällan med SvD:s ledarskribent Maria Abrahamsson, men denna dag är tydligen helt förryckt. Jag skriver under på detta resonemang.

SvD: Som flugor kring en komocka svärmade journalister och fotografer runt vice statsminister Bosse Ringholm. Så är det inte heller varje dag som Ekobrottsmyndigheten beslutar att inleda förundersökning om misstänkt skattebrottslighet mot en förening vars agerande en av statsledningens högst uppsatta personer är ytterst ansvarig for.

Ringholm säger an han välkomnar åklagarens brottsundersökning och menade igår att det är bra att de ekonomiska förehavandena i hans klubb Enskede III granskas.

Han säger vad han måste säga, men önskar naturligtvis raka motsatsen, att åklagaren diskret lägger ner hela förundersökningen. Även om det mot förmodan visar sig att styrelseordförande Ringholm går fri från straffansvar, är idrottsminister Ringholm en förbrukad figur.

Till detta kan tilläggas att jag inte utan viss skadeglädje kan konstatera att oddsen för att Ringholm så småningom kommer att stå inför skranket nu stiger för varje dag.

Jag är dessutom pinsamt medveten om att kriminalvården har en tämligen dålig procent när det gäller att återföra brottslingar till den smala vägen, men nog skulle det glädja mig om Ringholm fick krypa in några månader alltid..

Han har ju, som alla medborgare, rätt att ansöka om elektronisk fotboja men det är tveksamt om han kan få det.

Det finns nämligen en regel som säger att man ska avslå en sådan ansökan om brottsligheten kan fortgå i bostaden. Tveklöst kan han fortsätta att skattefiffla hemifrån.

Dessutom finns en regel som säger att han får jobba max 40 timmar i veckan, resten av tiden ska han vistas i bostaden. Varje ledig dag har han rätt att gå ut en timme för att sköta personliga ärenden eller vad han nu vill göra, t.ex. ta en runda på cykeln.

Men allt som ska ske ska vara schemalagt (på minuten) innan han blir godkänd. Det betyder att han inte kan komma när Göran ringer och säger att det är viktigt.

”– NääDu Guran. Jag får inte gå ut för kriminalvården”, blir svaret..

Varför blir jag glad bara av att tänka på det? Kanske är det för att det skulle visa på en likhet inför lagen?

Eller är det bara ren skadeglädje?

(SvDs artikel finns ännu ej på nätet)


3 svar till “Får Bosse Ringholm skaka galler nu?”

  1. Anna Lindhs barn fick 50.000 kr, de diskriminerade på krogen Etage i Malmö fick 50.000 kr var, Percy Nilsson i Mif med flera andra idrottsprofiler har fått fängelse. Att de två första brotten har samma straff måste väl alla tycka är konstigt, minst ett av straffen har fel påföljd. Det som dock har hårdast straff är ekonomiska brott mot staten, nu skall det bli intressant om det blir lika behandling inför lagen när Bosse jämfört med andra idrottsprofilers skötsel av klubbar skall granskas.

    De motargument som kommer upp som – Alla fuskar! eller att – Det hade jag inte en aning om! Visar att Bo Ringholms anhängare inte tror på sitt eget system.

    Skamsen och missnöjd

  2. Mig förefaller det troligare att den här typen av fiffel är jämt spridd bland idrottsföreningarna. Som ordförande för föreningen har Ringholm förstås ett ansvar, men jag tror inte han har varit medveten om svarta löner. Kassören däremot måste ju ha kännt till saken. Om jag fifflade i Enskedeföreningen, så skulle jag definitivt inte ha meddelat detta till landets finansminister. Det är bra att saken granskas och att andra föreningar tar lärdom. I de föreningar jag är verksam är styrelseuppdrag oavlönade och idéella och det kan det ha varit för Ringholm också.

  3. Om inte annat får vi ju en förklaring till varför politiker envist hävdar att alla fuskar, sjuka som friska. Efter sig själv dömer man ju andra, som bekant!