Falskhet hos Israels företrädare


Nu har det blivit lite stökigare i relationerna mellan Israel och Iran. Fast jag undrar vad som egentligen är sagt av det som relateras i medierna.

Tyvärr så agerar Memri och liknande nyhetsförfalskare så fort de får den minsta chans, och att de medvetet översätter fel är bland annat dokumenterat på denna blogg.

SvD: ”Israels biträdande premiärminister Shimon Peres vill att FN utesluter Iran från världsorganisationen. Kravet kommer

sedan Irans president Mahmoud Ahmadinejad på onsdagen manat till Israels ”utplånande från kartan”. Svaret från Israel kom på onsdagskvällen då biträdande premiärminister Shimon Peres sade att Iran borde uteslutas ur FN..

.. – Deras agerande står i konflikt med FN-stadgan och motsvarar ett brott mot mänskligheten, sade Peres i ett öppet brev till premiärminister Ariel Sharon.”

Det sista tycker jag var lite lustigt. ”I konflikt med FN-stadgan..” säger politiker som brutit mot samtliga resolutioner som FN tagit mot israels olagliga ockupation av palestinskt område, politiker som är ansvariga för israels ständiga och skändliga brott mot de mänskliga rättigheterna..

Skulle någon stat förvisas ut ur FN på grund av den sortens förbrytelser som
–kanske- Ahmadinejad verbalt gjort sig skyldig till, så torde israels faktiska och klart bevisade brott leda till omgående utvisning ur FN.

Uppdatering: Det tycks som om mannen faktiskt har sagt så. I så fall kan man ju dessutom ifrågasätta det vettiga i att låta landet skaffa kärnkraftsverk också.

Mugabe och Bush får sällskap i klubben med Ahmadinejad bestående av sinnesrubbade ledare..

Fler förslag på medlemmar?


22 svar till “Falskhet hos Israels företrädare”

 1. Säkert? Ja ”lätt okänsligt” kan man väl hävda i så fall.. :)

  Mentalt rubbad. Jag har inte sett ngn översättning än dock, men stämmer det och är på allvar så är det djävligt illa med det landet.

 2. ”Det tycks som om mannen faktiskt har sagt så. I så fall kan man ju dessutom ifrågasätta det vettiga i att låta landet skaffa kärnkraftsverk också.”

  Naturligtvis. Vad tror du debatten hela tiden har handlat om? Varför tror du att Israel-vännerna är livrädda för ett Iran med kärnvapen? En tidigare sittande regim har ju t o m officiellt talat om att ”utplåna den sionistiska entiteten i samma stund vi får kärnvapen”. Jag skall hitta en källa på uttalandet åt dig.

 3. ”Varför tror du att Israel-vännerna är livrädda för ett Iran med kärnvapen?”

  Jo fast jag menar nog att IAEA klarar att kontrollera saken precis som de själva tror. Men är man så utpräglat dum i roten så kanske saken kommer i ett annat läge. Jag mailade Ali Esbati i morse och frågade, men har ännu inte fått ngt svar. han kanske kommer att blogga om det i stället.

  Min första tanke var naturligtvis att detta är ytterligare ett led i den antimuslimska propagandan, något som lika gärna kunde vara fejk från Mossad eller CIA. Är det sant så har Buh och Mugabi fått sällskap i klubben som jag skrev, nu med Ahmadinejad..

 4. Tips på fler ledare. Castro, Chavez, Kim jong Il den sistnämda platsar väl egentligen inte, han borde ha en helt egen kategori.

 5. Jodå, han gör lite stolliga uttalanden ibland. Vet inte om det är iransk retorik eller bara dårskap. Följande sa han i samband med sitt FN-besök i september:

  ”Problems the great nation of Iran is faced with are too trivial to resist the resolve of this nation,” he said. Ahmadinejad added, ”Prudent people realize that any resistance to the Islamic culture and revolution is useless. The future undoubtedly belongs to Islam, the Islamic Revolution and the Iranian nation.”

  http://www.tehrantimes.com/ (Arkiv 15 september)

 6. Jinge! Faktum kvarstår att inga av resolutionerna har varit så kallade bindande resolutioner. De är alltså inte mer än ett argt brev till Israel. Israel har inte brutit mot några bindande resolutioner.

 7. ”Faktum kvarstår att inga av resolutionerna har varit så kallade bindande resolutioner. De är alltså inte mer än ett argt brev till Israel. Israel har inte brutit mot några bindande resolutioner.”

  Jag skulle kunna gå till Alis blogg och hämta listan men jag ids inte. Kan du inte komma med något argument i stället?

  Jag menar, tycker folk att det är ok att utföra flyganfall tre dagar i rad och sedan påstå att det är vedergällning för ett bombdåd som inträffade dag 2??

  Om den där iranske presidenten fick nåt djävla tok-skov och trodde att han var revolutionsgardist igen eller nåt vet jag inte. Idiotiskt tal var det lik förbannat.

  Men det legitimerar knappast israels agerande mot palestinierna?

  Eller tycker du att israelerna kan få bygga en mur på palestinst territorium? Hålla 10000 palestinier i fängelse varav 3000 utan vare sig rannsakan eller dom? Eller låta tiotusentals bosättare ockupera palestinsk mark?

  Skriv då det så vi kan läsa varför du anser det är ok!

 8. Det här uttalandet akutaliserar tydligt behovet av att se till att Iran aldrig lyckas skaffa kärnvapen. Det är värt att lägga ordentligt med resureser på det.

 9. Läs kommentarsreglerna!

  Bortsett från din kommentar så -ska- det finnas med en användbar mailadress. // Jinge

  (Men ska du kommentera här behöver du nog kamma till dig en hel del först..)

 10. Jinge, den här siffran på 10 000 palestinier som hålls fängslade ”utan vare sig rannsaken eller dom”, varifrån kommer den?
  Kan du ge några källor?

 11. Mankan!

  SvD: ”Generalsekreteraren för den israeliska sektionen av Amnesty International, Amnon Vidan, som just gästat svenska Amnestys årsmöte, kommenterar läget för SvD:

  – Det sitter minst 3 000 palestinska fångar i administrativt förvar, vilket betyder att de aldrig har fått någon rannsakan och dom. Sådana fängslanden är vi emot.

  Statsvetaren Wadie Abu Nasser, själv israelisk arab, har just avslutat ett möte med palestinska ledare i Ramallah när SvD når honom på telefon.

  – Det Sharon gör kan bara påverka Abu Mazen negativt. För en tid sedan vägrade försvarsminister Mofaz ta bort vägspärrar från palestinska städer. Nu blåser Sharon till strid om fångarna. Det sitter 7 000 palestinier i israeliska fängelser. Att frige 500 skulle skapa stor glädje i det palestinska samhället och stärka Abu Mazens kort och viljan till fred, säger Wadie Abu Nasser.”

  http://www.svd.se/dynamiskt/utrikes/did_9697663.asp

  M.a.o. 10000 palestinska fångar varav 3000 utan dom och rannsakan.

  Nu har du fått besked, kom nu med en bra förklaring till varför det ska vara på det sättet i ett ”demokratiskt land”.

 12. Texten raderad pga multippla personligheter (4 st med samma IP)

  Fyra olika namn och mailadresser är tre för många..

  / Jinge

 13. ”Min första tanke var naturligtvis att detta är ytterligare ett led i den antimuslimska propagandan,…”

  Naturligtvis :-)