Falsk blogg har pingat!


Nu har Kriminalvårdsstyrelsen utsatts för någon som gjort sig lustig och skapat en fejkblogg.

Denna länk går till den falska bloggen!

Personligen misstänker jag starkt att det blir som i ordspråket ”skrattar bäst som skrattar sist”.

Att falskeligen utge sig för att vara en statlig myndighet är ett brott med säkerligen några års fängelse i straffskalan. Och eftersom polisens IT-rotel direkt får access till blogspots och Nyligens loggar så vet man säkert vilket IP-nummer som ligger bakom ”lustigheten” redan före lunch idag.

Så nu ligger någon på minus, rejält på minus..


6 svar till “Falsk blogg har pingat!”

  1. Kul kul Johnny! :) Nää, jag mailade Johan på Nyligen direkt när jag såg det och oxo Kriminalvårdsverket. 10 ord krävs för att det ska sparas.

  2. Det här borde väl i USA falla under gruppen federal offense – brott som överskrider jurisdiktionsgränser.

    De ”roliga” blogginläggen var ju inte ens roliga…

  3. I Sverige finns det ett brott som heter ”föregivande av allmän ställning” eller nåt i den vägen. Man får inte falskeligen utge sig för att vara en myndighetsperson. Något liknande torde väl vara tillämpbart här. Nu var det uppenbarligen meningen att det skulle vara kul, men inte heller jag uppskattade humorn. Jag såg att Johan tog bort ”pingen” från nyligen iaf när han fick reda på att det var en HOAX. Det gick snabbt. Funderade på om jag skulle ta bort länken, men då hajjar ju ingen vad jag bloggat om…

  4. En del verkar ha för mycket fritid. Det är inget fel med det i och för sig, men att satsa tid och energi på en sådan här blog verkar inte vettigt.

    Annica

  5. Dessutom var det en kraftig BOM. Den är ju inte ens kul! Jag har inte kollat KVV:s site, men jag tror att texterna är därifrån och sedan påverkade med ”sök och ersätt”.