Fackmyglet får mig att må illa!


Historien om fackpamparnas mygel verkar inte ha något slut.

Varje dag så får man höra något nytt.

Idag skriver DN: ”På en udde ut i Saltsjön i Nacka ligger det som redan på 30-talet kallades ”arbeterskornas semesterparadis”. Det är i dag ett 90-tal små, enkla sommarstugor som nästan alla ligger ett stenkast från vattnet. Fastigheten BYGGDES UPP av Anna Johansson-Visborg i slutet av 20-talet för att många lågavlönade kvinnor inte hade möjlighet att utnyttja sin nyvunna semesterrätt, utan i stället arbetade på semestern. Stugområdet blev en stiftelse vars ändamål enligt paragraf 2 uteslutande är att ”kostnadsfritt eller mot lägsta möjliga avgift bereda semestervistelse åt behövande, företrädelsevis kvinnor”. Men stiftelsen, som kontrolleras av LO:s Stockholmsdistrikt och Livsmedelsarbetareförbundets avdelning 4, har i hög grad hyrt ut flera av de bäst belägna stugorna till sig själva eller sina kolleger inom facktoppen.”

Läs DN!

Är det inte det ena så är det de andra. Skandiacheferna myglar och står i och förlorarna är Skandias försäkringstagare. Metall i Trollhättan går på porrklubb och köper penisatrapper för medlemmarnas pengar. Och nu är en fackligt styrd stiftelse ute och valsar i media för att facktopparna skor sig..

Att makt korrumperar har vi hört till leda. Men nu visar det sig, som om någon tvivlat, att inte bara direktörer har fingrarna djupt nere i syltburken utan även politiker och fackpampar.

Det enda vettiga är givetvis att tvinga alla att lämna tillbaka alla pengar, bostäder och sommarstugor och låta åklagarmyndigheten överta resten av handläggningen. Sen är ju frågan om inte folk med förtroendeuppdrag alltid borde dömas enligt den strängare delen av straffskalan. Det därför att de snor förmåner/pengar från sina uppdragsgivare. Detta oavsett om det är försäkringstagare eller fackmedlemmar.

DN fortsätter: ”Ute på udden några meter från vattnet, ligger områdets mest attraktiva stuga. Stugan bebos av stiftelsens sekreterare som suttit i styrelsen sedan slutet av 70-talet, Kenneth Sjökvist. Han är även ombudsman på LO:s Stockholmsavdelning och ledamot av landstingsfullmäktige för socialdemokraterna. Stugan med glasveranda, flaggstång och gräsbevuxen uteplats har varit Kenneth Sjökvists sedan 1991. För det betalar han 7 500 kronor per år.”

Vidrigt!


2 svar till “Fackmyglet får mig att må illa!”

  1. Återigen funderar man hur dessa folk fungerar…totalt skrupellösa, dumma i huvet, psykopater eller vad? Kanske alltihopa?