Expressen, landets vidrigaste tidning


Ibland kommer jag på mig själv med att undra över hur lågt kvälls-tidningarna kan sjunka i sin jakt på lösnummerköpare.

Otaliga är de exempel som visar att det egentligen inte finns någon botten. Att Expressen tar fram och gör en löpsedel på en sedan länge avliden person visar med all önskvärd tydlighet att guden heter Mammon.

Vad de efterlevande, och de som kände offret personligen tänker och känner spelar uppenbarligen ingen som helst roll. Och eftersom det är många som liksom jag gillade hans musik så får de säkert några tusen extra att köpa tidningen i stället för att köpa konkurrenten.

Jag vet inte, men jag tycker att det är synd att de anhöriga inte kan stämma tidningen så att de får betala ett skadestånd som vida överstiger den vinst de drar in på upplageökningen..

Alla är väl egentligen obetingat för det fria ordet. Men om inte pressen själva kan uppföra sig anständigt så är väl det enda som är kvar att uppmana till en köpbojkott mot skräpet.


6 svar till “Expressen, landets vidrigaste tidning”

 1. Minns för något år sen, när hetsjakten på kurder och deras hobby-verksamhet ”döda din egen dotter/syster” pågick som mest, en del rubriker som bara Expressen spred ut. En ny tjej som hade förts hem för att slaktas för hon var för svensk (liksom alla obevisade fallen förutom Pela). Källan var pojkvännen i Sverige. Artiklar skrevs, löpsedlar pyntades med bilder och sorg och expressens krokodiltårar rann. Några veckor flickan tillbaka, levande, vid sin hälsa och urförbannad att personliga uppgifter och bilder på henne hade spridits. Pojkvännen hade hon dumpat innan resan och detta var tydligen hans hämnd. Dåvarande chefsredaktören ursäktade sig med att pojkvännens story var ”trovärdig”. Trots det hade expressen inte så pass mycket vett, självinsikt och chutzpah att ta tillbaka uppgifterna. INGET skrevs om utlösningen, det fick andra göra. Ibland undrar man över vad det är som får dessa tidningar att sälja, om inte de senaste nyheterna om vem som i veckan gullat med BB-Lindas gummibröst…..

 2. Det är väl isf bara hans bror. Det finns nog buntvis med släktingar, vänner, skolkamrater f.d. flickvänner etc som blir illa berörda och påminda.

  Expressen gjorde likadant efter tsunamikatastrofen. De skrev spaltmeter om den där Pigge som förlorat två barn och hustru.

  Det är klart att tidningarna ska skriva, men någon djävla måtta måste det vara. Det som banana tog upp var oxo ruggigt.

  Tänk ändå om folk kunde behärska sin nyfikenhet och i stället köpa kvalitét. Även om man oxo kan kritisera morgontidningarna så är de myyycket bättre.

 3. Pajasen Pigge är ju ett exempel i sig. Mannen definierar ordet cynism. Att använda sig av sitt konstruerade kändisskap baserat på historien om hans döda fru och barn, för att göra reklam för sitt företag och få tag på en ny brud, är häpnadsväckande, för att inte säga äcklande.

  ”Pigge vill hjälpa kvinnor att bli gravida”

  http://expressen.se/index.jsp?a=296029

  ”Nu flyger Pigge – på flygplansvingen”

  http://expressen.se/index.jsp?a=248705

  ”Pigges dröm: en ny kvinna”

  http://expressen.se/index.jsp?a=244142

  Visst utnyttjar dyngtidningen Expressen honom, men förhållandet verkar vara ömsesidigt.

 4. Jo jag vet. Jag har bloggat om det där några gånger. Men det verkar fan inte seriöst. Skulle jag mist mina två ungar och hustrun så vete väl sjutton om jag inte valt att simma ut i kinesiska sjön så långt jag kunde. Alla har ju olika strategier iofs, men jag skulle inte överlevt.