EU-jugend och Waffen-EU


I dagens Aftonblad skriver Jan Guillou tanke-
väckande om kriget i Afghanistan och han berör också ”Nordic Battle Group”.

Vi är fler som till och från påtalat det fullkomligt vansinniga i att sätta upp en styrka som ska kunna ingripa med våld i olika avlägsna regioner. När försvarsmakten börjar tala om att soldaterna ska vara beredda att använda vapen för att säkra ”fred” så drar jag och många med mig öronen åt oss. ”Fredsbevarande” är ett ord som den semantiska inflationen försöker slita i stycken.

Guillou: ”Sverige befinner sig i krig. Men det märkliga är att få svenskar tycks ha observerat det, inte oväsentliga, förhållandet. Till dels kan det bero på att förlusterna bland våra förband i Afghanistan hittills inskränker sig till två man. Till våren kommer förlusterna att öka, då väntas en stor offensiv från talibaner och andra befrielserörelser som vill bekämpa den utländska ockupationen. Då om inte förr kommer allmänheten förhoppningsvis att upptäcka att vi är i krig, även om teoretiker i den nya borgerliga regeringen, påhejad av liberala ledarskribenter, börjat tala om Försvarsmakten som uhjälpsorganisation. På Dagens Nyheters ledarsida beskrivs uppgiften för våra soldater som att verka ”för marknadsekonomi och social utveckling”.

Guillous vassa penna borde göra sakernas tillstånd tydligt till och med för liberaler. Vi kan inte komma ifrån det faktum att makteliten EU i nuläget arbetar stenhårt för att införa en konstitution mot EU:s befolkningsvilja. Det har t.o.m. gått så långt att Reinfeldt hemligstämplat det brev som Angela Merkel sände svenska regeringen, brevet där hon redogjorde för det schema hon gjort för införandet av det planerade fördraget/konstitutionen.

En av de saker som en kommande federationen ska göra är att sätta ihop en stor och väl-
utrustad armé. Att Tyskland överhuvudtaget ska få delta i något sådant är en gigantisk skandal och det antyder att vi åter håller på att bygga upp det tusenåriga riket. Jag känner folk som redan talar om EU-jugend och Waffen-EU.

Att utbilda svenska soldater för att ta hand om följdverkningarna av den katastrof som en icke vald president i USA ställt till med är horribelt. Snart höjs väl röster på de liberala ledarsidorna för att vi ska ta över i Irak också.

Lyckligtvis är det inga svårigheter att redan nu identifiera de medlöpare som finns i de ungdoms-
förbund som flockas kring Stureplan. De utgör kärnan i EU-jugend.

Läs nu Guillous artikel!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Nordic Battle Group, EU-jugend, Waffen-EU, EU, Liberaler, Högerregeringen, Politik, Reinfeldt, Jan Guillou[/tags]

Nyligen.se


5 svar till “EU-jugend och Waffen-EU”

  1. Bra tips. Precis som här i USA så syns och hörts kriget inte, vilket är synnerligen konstigt med tanke på att vi idag har möjlighet att följa det som aldrig förr.

  2. Var det inte så att Lejonborg ville sända svensk trupp till Irak för nåt år sen? Har sökt i gamla nyhetsnotiser för att kunna citera honom men hittar inget. För övrigt så kräver jag att i de nya C-17 planen som ska föra svenska soldater till oroshärdarna, skall stolen närmast lastrampen reserveras för Lejonborg så att han blir först på plats.

  3. Liknelsen med tyska storhetsplaner och herrenwolk-fasoner är inte oäven.

    Första gången Tyska armen tilläts marschera igen efter tredje riket var när de återförendade tyskarna, två gånger under förödmjukade former av serber utsparkade ur Balkan, lyckades ena EU för ett anfall mot just Jugoslavien och uppstyckningen av landet i splittrade kantoner tillsammans med gamla nazist-allierade som Izetbegovic och Tudjman. Faktum är att detta stod över allt annat på den nyenade Tyska dagordnungen.

    Bland andra ockupationssoldater från aggressionspakten NATO märks fram för allt ett allt mer tongivande Tyskland både på Balkan och i Afghanistan där man förutom sedvanliga nazihyllningar och gester bland trupperna utmärker sig med att sparka runt avhuggna skallar (Afghanistan) till våldtäkter på minderåriga barnungar och trakasserier av serbisk ortodoxa munkar(Balkan,favorit i repris från förra ockupationen).

    Det är bland dessa stödtrupper till marknadsmaffians globaliserade vargflockar svenska soldater befinner sig på ”hemligt uppdrag” Snart nog får vi veta hur många svenskar som deltar i mördandet av motståndsmän..

  4. Skönt att denna debatten kommer upp på dagordningen. Hoppas dock att den får lite mer genomslagskraft bland de större medierna. Kanske lite aktioner på stan är på sin plats, få ta upp de på nästa möte.