Ett tips till bloggare + kungens älskarinnor!


Har man dåligt med inspiration för att skriva ett inlägg på egna bloggen kan man alltid surfa till kvällstidningarna och kolla..

Idag har Aftonbladet börjat en ny giv. I stället för ”dagens bloggare” som man körde ett tag med nu i somras så har man infört ”veckans bloggare”.

Det dessa bloggar har gemensamt är att de inte förargar någon människa och att det därför är helt ofarligt för tidningen att tipsa om dem. Min blogg kommer under inga omständigheter att tipsas om eftersom jag är garanterat uppkäftig och dessutom – jag är rejält kritisk mot kvällstidningarna.

De törs helt enkelt inte eftersom de givetvis räknar med att jag genast

publicerar något elakt om dem i samma stund länken kommer i tryck.. :-)

F.ö. kom jag just in. På löpsedeln har de krigsrubriker. Någon lika oseriös tidning har nämligen idag publicerat namnen på kungens älskarinnor. Något som Aftonbladet aldrig skulle våga ge sig på själva trots att väldigt många kan namnen på åtminstone en av hans avlagda damer..

Tipset är med andra ord helgjutet. Surfa till en kvällstidning och du har buntvis med ämnen att skriva om..


8 svar till “Ett tips till bloggare + kungens älskarinnor!”

 1. Normalstraffet för bloggare, tvingas läsa kvällstidningar? Så mycket bättre om man köper dem då… :-]

 2. Det verkar mest bero på vem som känner vem. Det finns ett litet antal svenska journalister som har ett väldigt stort inflytande, och som känner en himla massa människor. Malcolm Gladwell har skrivit om det från ett amerikanskt perspektiv i sin bok The Tipping Point.

 3. Jag tror att det bara är att maila dem och säga att man vill vara veckans blogg. så var det med dagens blogg, den som hörde av sig kom med. (Jag hörde inte av mig så jag var alltså inte med).

 4. Jag vet att minst tre av mina läsare tipsade bladet om min blogg men icke.. :) Man får vara lite uppkäftig, men sågar man Aftonbladet jäms med fotknölarna så blir man icke med..

 5. Jag såg den där löpsedeln om otroheten och började att spekulera i vilken kung det kunde vara fråga om. Karl XV lär ju ha varit en notorisk womanizer och även den urtråkige Oscar II lyckades avla en utomäktenskaplig dotter vars dotter i sin tur, Anna Hoffman, med stor bravur framförde den odödliga sången ”Känner du Fia Jansson, som bor uppå Söder.” Intressanta fakta, tycker jag. Nu har jag inte läst artikeln men nog är det litet orättvist att beskylla kvällspressen för sensationsjakt om man är så pass kulturhistoriskt på bettet.

  Vänligen

  Bengt O.
  När jag ändå har ordet
  http://www.karlsson.at/ordet.htm

 6. :) Så kan man ju oxo se saken.. :) F.ö. kan vi nog kostatera att de flesta av de gamla kungarna minsann inte lidit någon brist på testosteron..

 7. Dålig nyhet, Aftonbladets läsare slutar inte att köpa blaskan TROTS att Jinge ju har dömt ut den vid ett flertal tillfällen! De kan inte vara riktigt kloka!