En video visar säkerhetsvakter mörda araber


En privatproducerad video sprids just nu i världen. Den visar hur delar av den amerikanskanställda privatarmén roar sig med att skjuta folk på en motorväg i Bagdad.

Första länken är till videon och den andra till Telegraphs artikel..

Telegraph: “A ”trophy” video appearing to show security guards in Baghdad randomly shooting Iraqi civilians has sparked two investigations after it was posted on the internet, the Sunday Telegraph can reveal.

The video has sparked concern that private security companies, which are not subject

to any form of regulation either in Britain or in Iraq, could be responsible for the deaths of hundreds of innocent Iraqis.

The video, which first appeared on a website that has been linked unofficially to Aegis Defence Services, contained four separate clips, in which security guards open fire with automatic rifles at civilian cars. All of the shooting incidents apparently took place on ”route Irish”, a road that links the airport to Baghdad”.

Klart skrämmande video!

Telegraphs artikel!


8 svar till “En video visar säkerhetsvakter mörda araber”

 1. Jag har sett den. Frågan kvarstår: finns det några som helst bevis för att detta inte bara är ytterligare ett inlägg i propagandakriget?

  Vid invasionen spreds bilder som påstods visa västliga våldtäkter av arabiska kvinnor. Det visade sig att fotona var fejkade och hämtade från porrfilmer producerade i östeuropa.

  Varför är du så okritisk när det gäller att angripa USA, jinge?

 2. Jag har inte undersökt saken närmare, fick länken med mail inatt från en an läsarna här. Men visst verkar det vara äkta..

 3. Enligt artikeln i The Telegraph är det britter (och ev irländare) som misstänks och inte amerikaner. Man kan få det intrycket att USA ligger bakom när man läser ingressen till denna postningen som Jinge skrivit. Jag vet inte heller om man kan utläsa om någon har dödats på filmen.

  Men det spelar ju egentligen ingen roll, det är riktigt obehagligt iaf.

 4. Det sker ju i EU o även Sverige via trafiken (köra ihjäl, skada)

  (eller skjuta ihjäl som vänsterjournalisten Louis Seveke)

  Vad sker då inte i Irak?

 5. Åååh Boel! Skönt att höra! Jag var personligen orolig för att det var på allvar..

  Berätta hur du vet att det är ett skämt!

 6. Ähh, det var väl inget.
  Har ni inte sett videofilmerna där arabisktalande amerikanska soldater i gröna uniformer och rånarluvor, skär halsen av personerna de tidigare kidnappat. Och det i direktsänd TV. Ruggigt….

 7. Första beskjutningen tycker jag verkar berättigad då Van:en i fråg fortsätter att närma sig i hög hastighet efter att de börjat bli beskjutna.

  Andra vette fan, svårt att veta vad som hänt tidigare men med tanke på skjutberedskapen så hade något hänt och vapnen var redan riktade bakåt.

  Tredje får ju en varning och fortsätter ändå närma sig militärfordonet och där kan de ju knappast vara ute efter att döda killen eftersom att de inte skjuter honom när han stannat bilen och stiger ut.

  Fjärde samma som andra.

  Att oskyldiga blir drabbade är en konsekvens av att självmordsbombarna väljer att se ut som vanligt folk och åka omkring i vanliga bilar. Med det i åtanke så kanske det inte är så klipskt att närma sig ett militärfordon i hög hastighet i ett högriskområde.