En sund EU-skeptisk inställning..


Att vidmakthålla en sunt skeptisk inställning till EU är knappast ett större problem idag.

Nu visar det sig, som många förutspått, att man inte får besluta om EU:s nya fördrag utan ett mellanliggande val. Detta för att det i praktiken är en grund-lagsförändring. Vad man ska göra med riksdagspolitiker som bryter mot grundlagen? Riksrätt är mitt förslag..

I samma tidning (SvD) läser jag i näringslivsbilagan att EU nu vill öka Sveriges kostnad från 24 miljarder årligen till 36 miljarder..


2 svar till “En sund EU-skeptisk inställning..”

  1. Då är det väl bara förr herrar riksdagsmän och så kallade representanter att se till att det sker som det ska, även om jag inte tror det gör någon större skillnad – har de bestämt sig för att gå igenom detta så lär de behålla den uppfattningen till nästa mandatperiod också, dessvärre.

    Alternativet vore väl att byta ut tillräckligt många riksdagsledamöter i nästa val. Dessvärre så lär de nya riksdagsmötena vara lika lojala mot sina respektive partier som de som sitter där nu, och jag tror knappast att det blir någon ändring i den här frågan för att man byter till en blå minoritet.

  2. ”EU nu vill öka Sveriges kostnad från 24 miljarder årligen till 36 miljarder..”

    Va?!! Är det möjligt?

    Jaha, för att ha råd med det får vi väl försämra åldringsvården, sjukvården, skolor, kollektivtrafiken, höja bensinskatten med en femma litern. Samt införa vägtullar på varenda bro…

    De enda som tycker det förslaget är bra är väl byråkratälskarna som vill överföra ännu mer makt till Bryssel.