En flygolycka kommer sällan ensam


Det är en märklig företeelse kan jag tycka. De senaste två veckorna har tre passagerarflygplan ramlat i backen och hundratals har omkommit.

Det är ett märkligt faktum att det förhåller sig på det sättet. Någon gång skulle flygolyckor kanske kunna inträffa samtidigt men så är det inte. Det kommer alltid flera krascher i en klump.

Beror det på att piloter blir osäkra i samband med att de hör talas om andra krascher? Jag har verkligen inte lust att flyga i samband med att plan ramlat ner..


5 svar till “En flygolycka kommer sällan ensam”

 1. Förr brukade det vara tre flygkrascher som klumpat ihop sig, men den här gången är det nog fler. Jo det där fenomenet är något som vi uppmärksammade i vår familj redan för över 30 år sedan.

 2. Jag har också i många år tänkt på samma fenomen.

  Detsamma gäller för övrigt andra saker i vår omvärld också.
  Jordbävningar t.ex. (men där kanske det finns geologiska samband)

  I min kundorienterade jobb, hände det ibland att det var dödstyst från telefonerna i hela kontorslandskapet. Då gick några och tog en fika. Plötsligt ringde det – inte på 1 linje, utan på 5. Samtidigt!

  Det är nån som styr…. :-)

  Skämt åsido. Det där med flygolyckorna kan väl också bero på att media får upp ögonen och rapporterar ALLT inom ämnet. Igår rapporterade t.ex. Aktuellt 18 om ett litet privatplan som störtat i alperna. Jag tror det händer fler olyckor runt om i världen, som vi aldrig får veta något om.

  Men intressant är det.

 3. Ja medierna skriver om det, men en olycka som tar 100 liv är automatiskt något att skriva om. Frågan är om piloterna påverkas. För visst kommer flygolyckorna i en klump alltid..

 4. ”Frågan är om piloterna påverkas”

  Hm….

  De borde kanske gå samma kurs som Stig-Helmer….:

  ”jag kan flyga….jag är inte rädd”

 5. Piloterna är påverkade.. :) Det är ju bara att inse att det man betraktar som ett tryggt och säkert arbete är precis tvärtom. Får man motorproblem som bussförare kör man in till vägkanten och stannar. Det är inte lika enkelt när en 747 krånglar.. :)