En bra ledare om de verkliga skurkarna!


Flamman har en bra ledare i sitt nya nummer som klart visar på den verklige skurken med skurkkompis.

Givetvis får man sanningen på köpet och slipper höra brunhögerns propagandanissar som gör sig breda i alla medier.

Flamman: ”Bush anklagas för att i en hemlig plan ha velat favorisera sina män inför valet i Irak i januari i år. Planen skulle dock ha lagts på is men ändå ha genomförts av CIA.

Naturligtvis genomfördes den. Men tidningar som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Expressen, och dess rad av språkrör för USA:s erövringskrig i världen, försöker ge en bild av ett demokratiskt USA som till och med, mitt under brinnande ockupation, inte lägger sig i andra staters inre angelägenheter.”


6 svar till “En bra ledare om de verkliga skurkarna!”

 1. Ja, Flamman är en riktigt bra tidning. De har som så ofta, helt rätt i sina ledare.

  Fortsätt med din blogg, den är ofta minst lika bra!

 2. Flamman: ”Men tidningar som Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Expressen, och dess rad av språkrör för USA:s erövringskrig i världen, försöker ge en bild av ett demokratiskt USA som till och med, mitt under brinnande ockupation, inte lägger sig i andra staters inre angelägenheter.””

  – USA är ett demokratiskt land, bara en revolutionär kommunistisk icke demokratisk tidning skulle skriva något annat. USAs ockupation av Irak har väl för fan ingenting att göra med Iraks inre angelägenheter att göra, däremot så leder ju ockupationen till att USA måste ta ansvar för Iraks inre angelägenheter.

  Att USA håller på med ett erövringskrig i världen, har jag också totalt missat. Så länge man skriver nåt negativt om USA, så går det visst bra att häva ur sig vad som helst. Vänstern älskar ju allt som är negativt för USA, och sväljer antagligen betet med hull och hår. Borde inte Sverige börja rusta för krig och mobilisera nu, så att vi står redo för USA när de kommer?

  Att USA skulle sysslat med valfusk i Irak kan jag inte bedöma huruvida det är sant eller inte, men jag finner det inte heller orimligt. All den anti-USA-propagande som Flamman lyckades häva ur sig över den möjligheten står i vilket fall som helst inte i proportion till misstaget.

 3. Peter: ”USA är ett demokratiskt land, bara en revolutionär kommunistisk icke demokratisk tidning skulle skriva något annat.”

  Hur fan man kan påstå att det är ”demokrati” att låta storfinansen, oljebolag och krigsindustri finansiera tillsättningen av president i landet är för mig en gåta.

  Intellektuell härdsmälta verkar vara en rimlig analys när det gäller påståenden i den vägen.

 4. Jinge: ”Hur fan man kan påstå att det är “demokrati” att låta storfinansen, oljebolag och krigsindustri finansiera tillsättningen av president i landet är för mig en gåta.”

  – Det gör de inte heller, de finansierar presidentkampanjer vilket inte är samma sak. Denna typ av finansiering förekommer i de flesta, om inte alla, ”demokratier”. Det mest kända exemplet i Sverige är väl LOs bidrag till S. Många tycker att denna typ av finansiering är odemokratisk, eftersom det helt klart ger större möjligheter för mottagaren av dessa bidrag att propagera för sin sak och därmed påverka valresultatet. Dessutom måste man ju anta att bidragsgivaren vill ha något tillbaka. Alla demokratier är en kompromiss, men det behöver vi inte gå in på här….

  Det var dock inte därför flamman ifrågasatte huruvida USA är demokratiskt eller inte, utan huruvida de mixtrat med valet i Irak. Min poäng är att det mixtrandet påverkar inte om USA är en demokrati eller inte, möjligtvis kan det påverka vår syn på vilket sätt Bush/CIA arbetar för demokrati.

  Flamman gör felaktiga påståenden, förvränger fakta och drar sedan slutsatser utifrån detta. Det är inte ett seriöst sätt att arbeta på. Det borde finnas tillräckligt mycket med skit om USA ändå för att driva en seriös anti-USA-propaganda om man nu vill göra det.

 5. ”Det borde finnas tillräckligt mycket med skit om USA ändå för att driva en seriös anti-USA-propaganda”

  Det har du rätt i. Det är bara att läsa var-som-heslt..

 6. Peter: “USA är ett demokratiskt land, bara en revolutionär kommunistisk icke demokratisk tidning skulle skriva något annat.”

  sålänge usa driver guantanamo bay kan landet nog knappast räknas till en demokrati. När man har tortyr i ett lan d räknas man väll inte till en demokrati eller?