Ekots bloggkrönika finns redan på webben..


Extra kul idag för Mr Brown, Daniel Lundh, Annica Tiger och en skäggig gubbe vars blogg du just läser (bilden nedan..)

Speciellt kul för att Ekot tar upp en av mina gamla käpphästar, dvs. tidningarnas enorma satsning på bloggar, av delvis oklara skäl. Och kom du till denna blogg via Ekots länkning så finner du den text de citerade ur om du klickar på knappen under denna text.


Texten som ekot citerar

En sak som jag undrar en hel del över är förstås om en bloggkrönika i Ekot är något som verkligen intresserar folk. Att vi som bloggar lyssnar är självklart, men hur många av lunchekots vanliga lyssnare på lördagar byter kanal till P4? Jag har inte en aaaning men jag har en känsla av att besöksfrekvensen inte påverkas nämnvärt.

De som tycker att det är skojigt att läsa bloggar har säkerligen redan valt ut sina favoriter. Men säkert är att Ekots policy när det gäller urvalet, att inte ta med de etablerade tyckarna, får ett starkt stöd av bloggosfärens medlemmar.

Fast det dröjer nog ett antal månader innan bloggkrönikan får sin fasta publik tror jag.


Ekots bloggkrönika med text & ljud


10 svar till “Ekots bloggkrönika finns redan på webben..”

 1. Kul att höra om favoritbloggen på Ekot. Ja, bulten och det finns et par till också, men ser man till innehåll och layout så är det ju inget snack. För övrigt håller jag med dig som vanligt…

 2. Jo jag har sett det. I mitt fall så var det knappast ett speciellt politiskt färgat inlägg som citerades utan ett om medierna. En annan sak är att jag inte anser att det är någon liberal ”övervikt” i bloggosfären bland de vanliga bloggarna. Det kanske har varit så tidigare?

 3. Men har man inga krav på att de saxade kommentarerna i bloggkrönikan ska tillföra ny kunskap eller ett djupare perspektiv på den aktuella frågan?

  Annika Tigers citat får väl representera de mer poänglösa. Eller vad sägas om följande politiska skarpsinne:

  ”Vem orkar jobba dygnet runt? Varför ska någon behöva jobba dygnet runt? Allrahelst om det är någon annan som kammar hem vinsten?”

  Ger åtminstone mig lite högstadievibbar!

 4. Inte en aaaning, men de siktar nog mer på att berätta lite om vad som diskuteras på bloggarna på ett generellt plan.

  Mja, om man bortser från att Annica har rätt i sin undran så har jag inga speciella synpunkter alls på de tre krönikorna jag lyssnat på. Rätt intressant tycker jag, men man får nog se det mer på sikt.