Ekot startar en bloggkrönika!


Från och med lördag så kommer Dagens Eko att i lunchekots lördagssändning ha en bloggkrönika på samma sätt som man idag har en tidningskrönika.

Intressant kan jag tycka, men samtidigt så är det ju en del av den hype som råder kring fenomenet bloggar.

Troligen kommer i alla fall alla bloggare att lyssna spänt för att höra om deras skriverier hamnar i Dagens Eko..

Säkert kommer några bloggare att se till att producera texter om aktuella saker på torsdag/fredag bara för att få chansen att bli omnämnda och citerade i radio. Så undrar ni varför jag kommer att svära som en borstbindare i slutet av veckan så vet ni att jag inte vill vara med i ekot.. :-)

I ärlighetens namn så undrar jag hur de

ska göra. Är det de vanliga professionella bloggarna som kommer att granskas, de som supportas av Timbro och Svenskt Näringsliv?

Uppdatering 17.20: Jag har mailats med Jörgen I Eriksson som kommer att göra den bloggkrönika jag talar om i texten. Han berättar att han gärna tar emot tips på bra bloggar. Han skriver: ”Förutsättningen för att komma med i bloggkrönikan är att man uppfyller vår policy: Krönikan återger åsikter, tankar och inlägg om politik och samhälle i vid bemärkelse. Förutsättningen är att de ska vara relevanta, genomtänkta och välgrundade.”

Det där med genomtänkta låter ju läskigt tycker jag, men känner du till bloggar som verkar fylla dessa kriterier så tycker han gott att du kan maila honom och tipsa.

jorgei (punkt) eriksson (alfakrull) sr (punkt) se


9 svar till “Ekot startar en bloggkrönika!”

  1. Du kommer inte att svära eftersom du tillhör en av de som mycket väl kan komma att citeras. Fåna dig inte!

  2. Då kan vi räkna med en ännu högre aktivitet postade inlägg i svenska bloggsfären den här veckan kanske. Fast, eftersom medier alltid springer efter andra medier, törs jag sätta en tiokrona på att de bloggar som citeras blir, precis som du skriver, de svenska mediebloggarna plus Timbrobloggarna Johan Norberg med flera.

  3. Kanske Chadie! fast jag tror att Ekot i första hand intresserar sig för bloggar som behandlar politik eller andra aktuella ämnen. Kattbloggare göre sig knappast besvär. Sedan finns det en tendens som oxo säger mig att det inte får vara för uppkäftiga bloggare oxo. Rena undret att min står med bland de som bevakas av Observer.. :)

  4. Jag tycker förresten att du har en snygg design. Jag har svårt att hålla fingrarna borta, kanske jag installerar en liknande template.

  5. Hmm. ska nog maila in lite bloggtips till ekot. HAX är ju grymm, och norberg men han har de ju koll på. sedan är munkhammar och moderskeppet några sidor med vettiga åsikter. bildt och …..

  6. Nästan allt kan hänföras i slutändan till politik och samhälle, samt aktuella ämnen. Det är ju det de flesta bloggare skriver om, var och en på sitt personliga sätt.

    Annica

  7. Vad spännande. Få se nu… Skriver jag att Bush åt en 7-rätters middag samt golfade dagarna efter katastrofen, så kommer det säkert med. Tjenix! Måste skriva nu.