Dum av kakor och glass?


Man blir dum av fett och socker, skriver Aftonbladet på sin webbplats. ”Kakor, bröd och glass. Härdat fett, som ofta förekommer i bland annat industritillverkade kakor, bröd och glass, är mjukt fett som gjorts hårdare på kemisk väg. Som bieffekt blir fettet rejält onyttigt.”

Läs Aftonbladet om kakor och glass!

I mitt fall måste det ha gått extra illa för jag minns inte ens att jag käkat mycket kakor och glass. Men något fel måste det ju vara eftersom jag så ofta ser ut som en fågelholk när jag tar del av nyheterna.

T.ex. ikväll så hittade jag en text på Ekots hemsida som förkunnar att samhället ska pytsa in 2,3 miljarder för att ha den minsta chans att behålla Saabs biltillverkning i Trollhättan.

Ekot: ”För att Saab i Trollhättan ska ha en chans att få fortsätta med sin biltillverkning nästa år måste regeringen vara färdig med sitt utlovade ”paket” med satsningar i tid innan den 1 november.”

Läs om SAAB på SR/Ekot!

De fortsätter: ”I förhandlingarna om budgeten enades ju de tre partierna om att förstärka forskningen med 2,3 miljarder de närmaste fyra åren.”

Hmm.. När det var omröstning i landet om vi skulle gå med i EU eller inte så hävdade politikerna att det var enda chansen för att få behålla företagen i landet. Nu är vi med, och företagen försvinner på löpande band. Vår personbilsindustri är sedan länge uppköpt av amerikanska koncerner och det enda Wall Enberg har kvar är väl Scania..?

Uppenbarligen förväntas vi nu betala en AVGIFT till de utländska koncernerna för att ett tusen bilarbetare i Trollhättan ska få fortsätta att vara bilarbetare. Eller snarare; – För att de ska få en CHANS att fortsätta vara bilarbetare.

Kakor och glass var det.. Varför är det inte smartare att ta dessa 2,300.000.000.- och satsa slantarna på att omskola bilarbetarna? Det skulle innebära 2,3 miljoner kronor till varje omskolad. Jösses vad kloka folk skulle bli med så mycket utbildning.

Om de inte käkar kakor och glass förstås..


Ett svar till “Dum av kakor och glass?”

  1. Ta en pepparkaka så blir du snäll!!! Kanske dum? Dum så man per automatik blir snäll? Oj, nu fick jag en idé till en egen anteckning.

    Annica