Drevet går på Laila och hatten är glömd


Och så äntligen är ”drevet” igång igen… Nyligen var det en riksdagsman som betedde sig, och idag är den stora mediahändelsen Laila Freivalds bristande kännedom om Phuket.

Media gör det bästa för att beskriva hennes okunskap, och jag är långt ifrån den första bloggaren som skriver något.. Minst tre-fyra stycken bloggar har tagit upp saken långt före undertecknad..

En av tidningarna har jag sett fråga läsarna om de har förtroende för ministern. Närmare 90% har svarat nej.

Persson ligger lågt som en hälleflundra.

Han är ju glad att slippa uppmärksamheten kring sin hatt..


13 svar till “Drevet går på Laila och hatten är glömd”

 1. Visst är det märkligt. Anställda på utrikesdepartementet borde väl vara kunniga i sitt eget arbetsområde. Det kanske inte krävs yrkeskunskaper längre?

 2. Ja det är lite märkligt att vår utrikesminister inte känner till en ort som så många sexturister från Sverige besöker. Men ringer hon upp Storpotäten himself så vägrar han nog henne att avgå. Han tycker det är lugnare så med hans hatt. Någon journalist får väl snart till rubriken: – Håll i hatten Persson!

 3. Det är ju så man skrattar och gråter på samma gång… Lena Mellins kommentar iAB är bra och Freivalds enligt AB:

  ” Men själv säger Laila Freivalds att
  hon inte begrep någonting förrän hon själv
  befann sig på thailändsk mark. Flera dagar
  efter ambassadörens gråtattack i telefonen.
  – Jag förstod inte varför just svenskar
  var drabbade förrän jag själv var på plats
  i Thailand …”


  Magnus

 4. Trams. Hoppas UD har viktigare saker för sig än att bevaka turistmål för svenskar. Det kan med varm hand överlämnas till diverse resebyråer!

 5. Bo. Perssons hatt och Freivalds försvar med sgen okunskpat farför UD inte gjorde jobbet är ju nåt som gett bryderier inte bara hos icke-sossar, utan långt in i de socialdemokratiska leden (de flesta sossekommentarer på hatten var ju att Persson borde ha avstått).

  Men detta har väl, om man nu ska orera, den smala lösningen att man byter ut ett par fjäderlätta ministerposter, som t ex stats- och utrikesministern, mot några andra… Kanske lite knivigt m t p regeringsformens kapitel 6 (om jag nu minns rätt), men i alla fall. För enpartistatens reproduktion i vår demokratis skull, typ… Fast nu kommer nog svenskarna ändå att rösta för höjda skatter och fortsatt obildade ministrar, trots alla opinionsundersökningar som visar att 95% av svenskarna inte vill ha höjda skatter. Bo, vad är din roll i detta!?? :-(

 6. Funderade en stund om inte rödspätta, den mest populära bottenfisken, skulle passa bättre. Mera folkligt liksom. Men du har nog rätt, hippoglossus hippoglossus (hälleflundra) är det bättre alternativet på en storbonde.

 7. ”Det spelar ingen roll för vårt arbete vad jag visste” menar Laila Freivalds, samtidigt som hon själv som UD-chef mycket sent på måndagen tog beslut om att skicka ner hjälp mm.

  Om det inte spelade någon roll vad Freivalds förstod om svenskars belägenhet förrän på måndagen, så spelar det ju heller knappast någon roll om vi har en utrikesminister.

  Var är oppositionen? Och vad tusan är det för rödspättor du talar om Thomas… Är oppositionen som livlösa platta döa spättor? Eller låter media medvetet nobba alla oppositions-uttalanden?!?

  Jag dricker aldrig finwhiskey, Jinge – sånt är för lantisar!

 8. Eh…… försökte peka på metaforens betydelse Magnus. Det är ju en väsentlig skillnad om vi använder knölval, stingrocka, torsk eller tunnläppad multe i bildspråket. I blogtexten omnämns hälleflundran i samband med en svensk politiker. Det är samma pers(s)on som åsyftas i min förra kommentar. Ledtrådar som rödspätta, rödtunga eller röding kanske hjälper på traven. Definitivt inte blåval.

 9. Om du tycker att Person är röd så förstår jag saken som att du är färgblind. Det är ju lite trist, men har man aldrig sett färger så saknar man det knappast. Värre vore om luktsinnet var fördärvat tror jag. För (s) luktar…

 10. Skämtare! Färgblind? Nej, visst inte! Men även om så vore, skriv gärna vad passar bättre in om det gäller färgskalan, även en färgblind kan läsa.

 11. Ja eftersom Persson är en marknadsfundamentalist så är i alla fall falu rödfärg lika fel som den vore i tropikerna. Han är dokumenterat blå i ngn nyans, förstår man inte det så har man missuppfattat honom och S-ledningen fullständigt. Visst finns det röda sossar, men de kommer aldrig fram till förtroendeposter..

 12. Persson är välan bara lite småsocial, när han gullar med fotfolket genom TVrutan.

  Annars flirtar han vilt med nyliberala Blair.
  och ockopanten av oljefälten i Arabvärlden