Dödligt väder?


I morse fick jag e-post från en av bloggens läsare som berättade att det varit 47 grader varmt på ett ställe i södra Italien.

Nu börjar tidningarna flagga för att en värmebölja är på väg hit och jag inser att det kan bli aktuellt att fylla badkaret med kallt vatten om några dagar. Först ska uppenbarligen ett större regnväder förbi, men sedan är det dags.

En klar underlighet är att vissa människor, främst nyliberaler, anser att växthuseffekten bara är ett påhitt och att klimatförändringar sker hela tiden. Varför det är just nyliberaler som hävdar detta förbryllar mig storligen. Man får det att verka som om det bara är ”socialister” som talar om temperaturhöjningen som om det vore en del av någon slags politisk idé. Möjligen anser de att meteorologerna på SMHI är medlemmar av någon slags revolutionär kommunistisk sekt?

Personligen är jag nog lite av en dysterkvist i sammanhanget. Jag tror inte att det går att reversera utvecklingen längre.


De datamodeller
man använder i analyserna av väderutvecklingen är inget annat än modeller, jag tror inte att de fungerar. Men det kanske är en helt annan diskussion…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Väder, Värmebölja, Växthuseffekten, SMHI, Nyliberaler, Politik[/tags]


Ett svar till “Dödligt väder?”