DN om bloggar och bloggare


Dagens Nyheter skriver om bloggosfären i en artikel som publicerades igår kväll på deras webbsida. Och som förväntat så erbjuder de i länkväg en lång rad med borgerliga bloggar..

Hans Kullin, på advokatbyrån Linklaters säger så här om anonyma bloggare:

Jag fäster mig särskilt vid sista stycket i det artikelutdrag jag visar upp i faksimil.

Personligen tror jag inte ett smack på den tes som artikelförfattaren för fram- att bloggare kan avgöra valet 2006. Det påståendet är en luftballong som är så uppumpad att den exploderar redan vid tio meters höjd.

Visst, om bloggare gräver fram oegentligheter så kan det få politisk betydelse om det är märkvärdiga saker. Men det beror i så fall inte på att de är just bloggare. Folk har tipsat media i alla tider och kommer att fortsätta att göra det.

Det enda är att tekniken utvecklas och att fler och fler kommer på att de kan berätta sina historier på nätet. Att sedan vissa bloggare har en dold agenda och dold identitet kommer även i fortsättningen att få folk nyfikna tillräckligt för att söka efter fakta.

Och visst finns det bloggkritiska bloggar..

Läs t.ex. Thomas på http://krigskronikan.com

Läs också hans inlägg om vem som anmäler program till Granskningsnämnden, flera gånger fast under olika namn..!

Läs artikeln i Dagens Nyheter!


Ett svar till “DN om bloggar och bloggare”

  1. Ja så länge folk skriver en massa skit så kan ingen ta de på allvar. Den där xxx yyyy ägnar sig extremt mycket åt personangrepp har jag sett. märklig mänska…..