DN och propagandan


Dagens Nyheter fortsätter att leda des-
informationen om Mellanösternkonflikten i Sverige. Nu rapporterar man att Fatah hade planer på att mörda Olmert.

DN: ”En grupp Fatah-medlemmar med anknytning till den palestinska myndigheten planerade att mörda Israels premiärminister Ehud Olmert. Det skriver Jerusalem Post i dag. Mordet skulle ha utförts när Olmert besökte Jeriko tillsammans med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas den 6 augusti uppger den israeliska säkerhetstjänsten. Säkerhetstjänstens chef Yuval Diskin informerade regeringen om planerna i dag på morgonen. Så snart säkerhetstjänsten fick kännedom om planerna vidarebefordrade men uppgifterna till den palestinska myndigheten som kunde gripa de misstänkta.”

Det är dock en liten detalj som stör mig och alla andra som känner till något om konflikten. Att Israel vidarebefordrar information till Palestinska myndigheten är nog extremt ovanligt. De brukar istället skicka ett antal attackhelikoptrar med robotbestyckning. Sedan brukar de avfyra dessa mot ”militanta islamister” och en bunt oskyldiga omkringstående brukar stryka med på kuppen. Tyvärr ofta oskyldiga barn.

Att många palestinier gärna skulle se Ehud Olmert död är det knappast någon som betvivlar. Har man ockuperat ett land, ägnat sig åt etnisk rensning i över sextio år, strypt vattentillförsel och el, mördat tusentals oskyldiga och fängslat ännu fler utan vare sig rannsakan eller dom så borde man inse att många vill se den ansvariges huvud på ett fat.

Skulle en utländsk makt gör så mot Sverige så skulle vi alla göra vad vi kunde för att sätta oss till motvärn. Men alla rykten som sprids av israelerna är faktiskt inte sanna. Det brukar vanligen inte besvära DN som i tio fall av tio rapporterar ALLT som kan tolkas negativt för palestinier. Det motsatta inträffar aldrig. Jag minns inte att jag ens läst något negativt om israeler/judar på nyhetsplats i DN. Det måste givetvis ha hänt, men jag minns det faktiskt inte.


När kommer DN visa exempel på hur isrealiska soldater använder palestinska barn som levande sköldar?

Ska man få en hyfsat opartisk rapportering om mellanöstern så bör man välja en annan tidning. Dagens Nyheter är sämst i klassen alla kategorier. Till och med pingströrelsens lilla Dagen har en mer opartisk rapportering.

Frågan man måste ställa sig är varför Dagens Nyheter agerar så partiskt? Är inte DN:s läsare värda att få en hyfsat neutral rapportering om konflikten i mellanöstern?

Källa: DN

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Palestina, Internationell rätt, IDF, Mellanösternkonflikten, Genevekonventionen, Mänskliga Rättigheter, Israel, Mänskliga sköldar, Krigsförbrytelser, Politik[/tags]


3 svar till “DN och propagandan”

 1. Det låter väl fullt rimligt: när det är allvar av kontaktar man de palestinska myndigheterna som kan agera på marken. Att skjuta missiler har en för stor felprocent.

 2. ”Ska man få en hyfsat opartisk rapportering om mellanöstern så bör man välja en annan tidning. Dagens Nyheter är sämst i klassen alla kategorier. Till och med pingströrelsens lilla Dagen har en mer opartisk rapportering.”

  ”Frågan man måste ställa sig är varför Dagens Nyheter agerar så partiskt? Är inte DN:s läsare värda att få en hyfsat neutral rapportering om konflikten i mellanöstern?”

  Ja, det är skamligt hur ensidig och propagandamässig rapporteringen är om framförallt konflikten mellan Israel och Palestina. Svartmålning av palestinierna och försköning av israelerna är ett ständigt återkommande inslag i debatten och rapporteringen kring denna konflikt. Det mest intressanta är att de inte ens försöker dölja sin propaganda längre. Det hela börjar mer och mer likna en fars alla Fox News proportioner.

  Det är säkert många fler än jag som lagt märke till detta, men det slår mig att sedan sena hösten 2006 tycks DN sträva efter att bli än mer lönsam genom att producera en halvpopulistisk tidning som numera tycks presentera nyheter utifrån följande kategoriseringar: selektivism och propaganda, neo-liberal positivism och en meningslös nöjesrapportering(Britney, Hilton, Richie, VonSydow osv.) som inte över huvud taget fylle någon som helst funktion.

  Mvh, Christopher Elmgren

 3. Att skjuta missiler har en för stor felprocent.

  Sen NÄR skulle det ha börjat bekymra israelerna tror du? :-)

  Sen igår?