Dilsa Demirbag-Sten och ”Helleberget”


Dilsa Demirbag-Sten angrep i gårdagens Expressen Helle Klein, Aftonbladets politiska chefsredaktör.

Jag är inte socialdemokrat och kan därför le skadeglatt när en sosse får verbalt på nöten. Och visst, Dilsas försök var väl avsett att framkalla ett leende hos läsarna. Tar man dessutom till några välbekanta travesteringar på kända uttryck så kan man lyckas i sitt uppsåt. Dilsa skrev till exempel:

Dilsa D-S: ”I tid och otid predikar hon om Mellanöstern på ett så tröttsamt sätt att det numera är mer intressant att se färg torka än att läsa Kleins artiklar.”

Det var ju skojigt.

Men riktigt rolig blir Dilsa Demirbag-Sten först på slutet av artikeln. Hon har gjort sig känd för att vara en av de mest enögda betraktarna som någonsin beretts plats i Bonnierpressen, och bara för en vecka sedan skrev hon en ytterst partisk artikel där hon lät en företrädare för en palestinsk organisation lägga fram klart felaktiga siffror om antalet offer för den Israeliska Arméns härjningar i Gaza och på Västbanken. Tanken är svindlande, han själv som chef över organisationen kände inte till de siffror de själva presenterar på sin hemsida?

Så är det givetvis inte. Det är Dilsa Demirbag-Sten som brinner för att sprida desinformation och gärna tar till lögnen för att lyckas i sitt uppsåt.

Hon avslutade sedan sin artikel på kultursidan i Expressen med:

Dilsa D-S: ”Kan ingen myndig person på Aftonbladet ta sitt ansvar och förklara för ledarskribenten att det är fullt okej att hålla fler tankar i huvudet samtidigt. Watch me, Helle. No hands!”

Dilsa skrev nog fel där. Det skulle säkert ha varit

”- Watch me, Helle. No Brain!”

Med vänner som Dilsa Demirbag-Sten så behöver Israel inga fiender…

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, dilsa demirbag-sten. helle klein, mellanöstern, israel, desinformation[/tags]


6 svar till “Dilsa Demirbag-Sten och ”Helleberget””

 1. Dilsa verkar vara rätt körd. Hon gör ett klart obegåvat intryck på mig. Sionistlobby, ok men hon verkar inte ha något bakom pannbenet.

 2. Dilsas senaste ”krönikor” och åsikter har varit ett pärlband av välkänd Israelisk propaganda.

  Sedan kan vi ju bara notera tystnaden från Dilsa rörande Kurderna, som hon alltid värnar i alla lägen, nu när oskyldiga turister sprängs i Turkiet….

 3. Ett tips: Använd filformatet PNG i paint när du sparar. Inte lika stort bildminne, men ändå betydligt skarpare kvalité.

 4. Pratar du med mig nu? Sånt skaru göra i mail!

  Jahapp, hur mycket sparar man på en jpeg som är 10k ?? Just det faximilet från Expressen är nog komprimerat flera gånger. Jämför i stället med mina ”Dagens Bild” idag..

 5. Anledningen till varför Dilsa hoppar på Klein, hittar du här:
  http://blogg.aftonbladet.se/3/perma/83938

  Helle Klein har nämligen haft den stora fräckheten att påtala Dilsa total okunskap rörande Mellanöstern, ifall någon missat den.

  Varpå Dilsas anklagar Klein för att bland annat vara ”en studie i enkelriktad tankeförmåga och retorik.”
  Hmmm, i motsats till Dilsa antar jag…

  Vidare ser jag att Klein faktist citerar några meningar från mitt inlägg, rörande Dilsas bristfälliga faktakontroll.
  Kul:)