Detta handlar INTE om Baren-Linda!


Jag har länge funderat på om jag inte ska skapa en ny kategori på min blogg som jag kallar käpphästar.

För som de trogna besökarna vet så har jag ett antal dylika. Dagens ämne är ytterligare ett bevis på det. För när jag var och handlade kattmat och smörgåspålägg så fotade jag Aftonbladets löpsedlel.

Egentligen borde alla kameraägare göra samma sak. Gjorde de så skulle kvälls-pressen snart vara stadd i förändring. Expressen påstod att Silvia var i chock på grund av grund av någon väninna så tragiskt avlidit. Är inte alla plötsliga dödsfall tragiska?

Aftonbladet ville inte vara sämre så de påstod att 400 000 svenskar lider av en dödlig hosta. Inte ens jag som tillhör hypokondrikernas breda skara känner mig oroad. Om knappt 5% av landets befolkning håller på att hosta ihjäl sig skulle det säkerligen märkas.

Genrens återkommande överdrifter och sorgfälligt konstruerade lögner visar på två saker:

1) Mammon styr och journalisterna är rädda att förlora sina inkomster.

Är det överraskande? Nej knappast, men den ständigt pågående devalveringen av begreppet ”journalist” gör att gruppen ständigt kommer att ifrågasättas.

2) Har Darwin rätt så kommer det naturliga urvalet att leda till att människan som art inte kommer att kunna ta del av tidningsartiklar.

Den blinda fläcken blir rektangulär och i tabloidformat..


4 svar till “Detta handlar INTE om Baren-Linda!”

  1. När en gammal människa, som varit sjuk länge eller på annat sätt haft ett dåligt liv, dör kan det nog vara mer av befrielse än tragik.
    Löpsedlar med farliga sjukdomar är man så van vid så man reagerar knappt längre. Dom betyder: ”Det finns inget att skriva om idag, så vi hade lika gärna kunnat låta bli att trycka någon tidning om det inte varit för pengarna”.

  2. Det har ju blivit att jag tittar i AB och Expressen för att se vad det är för tokerier dom har hittat på idag då,av ren nyfikenhet,inte för att läsa nyheter direkt.Jag blir bara irriterad av deras uppförstorade ovesentligheter och vilseledande rubbriker.Att skräpet blir sålt öht………?