Detta är ett test


Och testa måste man göra ibland faktiskt. Det jag testar är att lägga upp en film på Youtube och dessutom lägga in den på min blogg.

Ser du ett järnvägsspår i rutan till höger så är det nog ett lyckat test. Kan du dessutom få igång rörliga bilder med ljud, ja då ÄR det ett lyckat test. Somliga har nog märkt att jag allt oftare lägger upp videosekvenser här på bloggen och det är – minst sagt troligt att jag snart kommer att lägga upp mer, dock kanske inte tåg… :-)

Men vad det blir vet jag ingenting om i nuläget, det beror nog mest på i vilken omfattning lusten att dela med mig av filmerna infinner sig. Den som lever får se.


16 svar till “Detta är ett test”

 1. Jag står på lilla grusvägen vid Rudan och filmar mot Jordbro. jag ska testa och se om Google oxo sväljer bättre upplösning. Kameran lämnar full HD så det är liiite trist att banta ner filerna så mycket. Vi får se…

 2. Framför allt effekter var intressanta, jag fick den bekanta känslan, när kommer tåget.

 3. Den stora utmaningen när det gäller att filma eller fotografera tåg är att få bra bilder när två tåg möts i full fart på dubbelspår.

  Även om tidtabellerna hålls brukar fotografen konstatera att han eller hon står på fel ställe.

  Jag ser fram mot filmen när ett godståg möter Nynäspendeln.

 4. Då får man nog satsa på de äldre pendeltågen och själv följa med.. Ska strax byta bort tåget mot blommor. Filmade katten och gjorde filmen i full HD-kvalitet. Det var ENORMT häftigt. har aldrig någonsin sett så skarpa rörliga bilder. Jag har sett på sådana HD-readyburkar och de är bra, men detta blev bättre. Ska nog göra om det så att även andra kan kolla på ngn minut…

 5. Angående att få ”action” i en scen, testa att få ett möte (eller hyffsad omkörning), oavsett fordon, att sammanfalla med en tydligt fast punkt. Framförallt om man är på lite avstånd och panorerar med det ena fordonet och det blir möte eller omkörning närapå direkt under en bro funkar grymt bra.

  Kan dock bli svårt att få till riktig hastighet med pendeltåg vid Rudan-övergången. :-)

  Jag såg förresten ingen film, eller ens bild, men det beror nog på att jag blockerar allt både *.swf och ”dutub” (fri översättning).

 6. Det skulle vara roligt att se lite extra funktioner på sidan, som statistik och sådant