Det här är ingen riktig post!Jag minns TV-reklamen som utropade: ”- Det här är ingen riktig post!”

Och det var det ju inte. Men vad har vi egentligen fått i stället? Posten är mycket riktigt praktiskt taget borta.

I stället har vi fått något som heter Svensk Kassaservice.

Paketen ska skickas/hämtas på ICA eller i tobaksaffären.

Och i min trappa springer numera två brevbärare, hur nu det kan löna sig..

Är det någon som tjänat något på detta?


3 svar till “Det här är ingen riktig post!”

  1. ”Är det någon som tjänat något på detta?” Du tänker antagligen på att numera utförs en persons jobb av två i den heliga konkurrensens namn. Svaret är att ”någon” mycket väl tjänar på detta. Dock ej kunderna som vill skicka brev eller pakete. Däremot diverse obskyra direktörer som numera kan ge varandra bonusar. De har ju höjt portot, vilket innebär ökad vinst. Alltså är det läge att dela ut bonusar!
    Det enda rätta är att bo så man har lantbrevbärare, då får man utmärkt service – fortfarande. Det är nämligen så att utmed lantbrevbärarlinjerna lönar det sig inte med konkurrens så där är fungerar det som förr – utmärkt!

  2. Jag bor utmed en lantbrevbärarlinje, men ändå kör City Mail ut post även här. Dock är det bara lantbrevbäraren man kan få paket av, lämna paket till, köpa frimärken av och allt det där som posten hade som defaultservice förut.

    Annica

  3. Tja, utlämningsställena har ju ganska ofta generösare öppettider än vad postkontoren hade. Det tjänar vi iaf på. Sen kan det ha blivit billigare, någon som kan bekräfta eller dementera???