Det är synd om SUV-ägarna enligt SvD!(men det vore rätt så kul.. :-)

Kolumnisten Lars Berge skriver i en intressant spalt i dagens SvD:
– Det är synd om de som har en SUV.

Han stöder sitt medlidande på att en reporter, Keith Bradsher på New York Times har studerat fenomenet i några år. Han säger bland annat att

”SUV-kunderna förefaller vara en grupp människor som mår mycket mycket dåligt”.

Vem som helst kan ju lista ut att den som behöver förstärka sitt ego med en stor fet SUV troligen har ordentliga behov av att kompensera något annat.

Vi män kan vara rätt så råa när vi gissar på -vad- man vill kompensera med en stor kraftig bil. Men jag kommer inte närmare att gå in på den saken nu..

Han för också ett resonemang om att vissa män kanske t.o.m. skaffar en

SUV för att skrämma sina med-trafikanter.

En av de riktigt stora SUV-arna har nämligen en grill som påminner om ett skräckinjagande rovdjursgap.

En av Chryslers marknadsförare hävdar att man genom att ha tonade rutor i sin SUV kan stuva in ungarna bak i bilen och ändå låtsas vara singel. Bilförsäljare är ett smart släkte..

Sist i sin spalt visar Lars Berge på sann medkänsla med denna utsatta grupp för han skriver:

”- Borde inte politikerna i Stockholms stadshus fråga sig hur dessa offer ska kunna slussas tillbaka till samhälls-gemenskapen? Riskerar inte ett förbud mot stadsjeepar att endast isolera en redan utsatt grupp ännu mer?”


3 svar till “Det är synd om SUV-ägarna enligt SvD!”

 1. Ja herregud vilka stora problem att, bekymra sig över, vilka bilar folk köper. För nått år sen hade jag en Mitsubtshi pajero, just det, kanon att åka till landet och till Norge med, där vägar är ibland vattensjuka och framkomligheten dålig, jojo fina grejor.

  Jantefilosoferna, måste ju ha lite å göra också förståss :-)

  Kanske man har för liten stake vad vet jag? Men hade jag råd så skulle jag köpa en Jeeptyp bil direkt.

  GP

 2. Vi får inte glömma bort att om alla bilägare i stället för vanliga enkla tvåhjulsdrivna personbilar hade fyrhjulsdrivna jeepar så kunde man sänka vägskatten och bensinskatten.
  Med jeepar behöver man näppeligen underhålla vägarna. Då kan alla köra på kostigar, det är ju det jeepar är konstruerade för.
  Vi behöver inte ha asfalterade vägar. En jeep tar sig ju fram i rena rama lervällingen. Se till att alla har en jeep, det skulle spara en hel del åt skattebetalarna.
  Och skulle vägarna bli så urdåliga att inte ens stadsjeepar klarar att ta sig fram så har vi ju ett alternativ ytterligare, nämligen bandfordon a la tanks.
  Som det nu är kör ju dessa tunga schabrak sönder vägarna. Lösningen är alltså att alla får köra sönder vägarna. Mitt förslag är att staten subventionerar inköp av stadsjeepar åt alla dem som envisas med att köra bilar som behöver asfalterade vägar för att ta sig fram!
  Det kommer att spara pengar på sikt!
  Hur det ska gå att ta sig över gatan med en barnvagn kan vi väl strunta i!

 3. En grej jag tycker är ball, de e´dom där nya e-moppe-bilarna. de är en riktigt bra stadsbil det:)

  Lasse fan va du är gnällig da, har du ryggskott kanske?

  GI